Z Neveklova přivezli fotbalisté všechny body

Sokol Neveklov B - Sokol Ostředek 1:3 (0:3)

Na první venkovní zápas nové sezóny nám los přisoudil oblíbeného soupeře z Neveklova. Mohu asi mluvit za všechny spoluhráče, když řeknu, že do Neveklova jezdíme moc rádi. Místní velmi dobře připravené hřiště svědčí naší kombinační hře a zápas zde si vždy užijeme, stejně jako výborné pivo po něm. V posledních letech se nám zde povětšinou dařilo a pravidelně jsme místní borce obírali o všechny body.

Bohužel jsme před zápasem museli řešit dva pikantní problémy. Prvním byla naprosto rozpadlá obrana, z které v porovnání s minulou sezónou zbyl pouze stoper Kamil Krejcárek. Jenda Muller stále léčí zraněný kotník a Láďa Fiala nejspíše z rodinných důvodů se na zápas dostavit vůbec nemohl. Na pravém beku tak dostal příležitost po dlouhých letech Fanda Macháček, na levé straně obrany si pak pomalu zvyká Venca Budka. Díru v sestavě na předstoperu zdá se prozatím zacelil příchod staronové posily Tomáše Dytricha ze Sázavy. Tomáš za nás odehrál zatím jen jedno přátelské utkání na jaře, ale nyní se zdá, že by mohl být velmi platnou záplatou na tomto pro nás bolavém místě v sestavě. Musí však pravidelně chodit. Milan Škvor se tak mohl posunout do zálohy k Petru Floriánovi, kde ještě společně s Fandou Neradem a Zdendou Měchurou začínají tvořit ustálenou čtyřku. Druhým problémem naší sestavy pak je velký přetlak v útoku, kde se s příchodem Adama Fantyse rozrostl počet velmi kvalitních útočníků na čtyři. Bohužel v sestavě jsou pouze dvě místa a tak v tomto utkání tentokrát začal Eda Špalek právě s Adamem. Tuto situaci bude nutné řešit velmi citlivě, protože nyní disponujeme čtyřmi útočníky, kteří by v kterémkoliv jiném týmu hráli v základní sestavě. Musíme sestavu a střídání vyladit tak, aby svůj přínos pro tým mohli ukázat všichni. V Neveklově se to dařilo poměrně dobře.
 
Utkání jsme začali poměrně svižně a už v 5. minutě jsme se dočkali úvodní branky. Eda Špalek ve své první brankové příležitosti nezaváhal a vedli jsme 1:0. Domácí borci byli úvodem viditelně zaskočeni a v obraně vyráběli školácké chyby. Nám se pak dařil rychlý přechod do útoku po stranách a v následující čtvrthodině jsme si vypracovali další brankové příležitosti. Bohužel Adam Fantys i Eda Špalek své úniky po křídlech nedokázali zakončit přesnou střelou nebo přihrávkou na lépe postaveného spoluhráče. Ani chytře zahraný přímý kop, kdy Petr Florián zkušeně obloučkem vysunul Milana Škvora, brankou neskončil. Milanovi se nepodařilo přehodit domácího brankáře. Ve 24. minutě jsme pak domácím sami nabídli možnost vyrovnání. Při rohovém kopu si Fanda Nerad v souboji se soupeřem počínal humpolácky a doslova ho povalil před zraky sudího Murgače. Ten neváhal a fouknul do píšťalky. Následnou penaltou však domácí pohrdli, když míč z kopačky neveklovského útočníka skončil na břevně. Prakticky z následující akce jsme pak potvrdili nejotřepanější fotbalové klišé. Neveklov nedal a od Petra Floriána záhy dostal. Petr si skvěle našel přihrávku Edy Špalka v malém vápně a neomylně zavěsil. Když už to vypadalo, že se poločas dohraje, vypíchl Milan Škvor na vlastní polovině soupeři míč, posunul ho na Petra Floriána a ten okamžitě vyslal do úniku Kubu Horáka. Kuba Horák tentokrát ukázal svůj přehled a poslal míč k tyči. Ukázkový šatňák znamenal naše poločasové vedení 3:0.
 
Do druhého poločasu jsme nastoupili s tím, že dále budeme trpělivě kombinovat a zlobit domácí kolmými přihrávkami za obranu. Většinu poločasu jsme tak s přehledem drželi výsledek a domácím nepovolili souvislejší tlak. Bohužel naše mnohdy hezké akce končily u vápna soupeře, kde jsme se již nedokázali prosadit. Uzdu jsme Neveklovu povolili pouze na krátkou dobu v 80. minutě a hned bylo zle. Kamil Krejcárek v našem vápně stínoval domácího útočníka, ten se o něj jemně otřel a sudí Murgač neváhal ukázat na penaltový puntík podruhé. Velmi spornou penaltu tentokrát domácí proměnili. Za dalších 5 minut jsme pak špatně zahranou ofsajdovou pastí umožnili soupeři jít do samostatného úniku. Fanda Macháček však skvěle dostihl domácího útočníka a na poslední chvíli se mu podařilo míč směřující do brány zastavit. Obětavost Fandy nás správně nabudila, věděli jsme, že už zápas nesmíme nechat ještě více zdramatizovat a to jsme již dodrželi.
 
I v druhém podzimním utkání jsme brali všechny body a společně s Drachkovem vévodíme tabulce naší skupiny. Za zápas v Neveklově si zaslouží všichni hráči pochvalu, příkladně jsme bojovali a vyhráli naprosto zaslouženě. Skvělý výkon podal Tomáš Dytrich na předstoperu, pro kterého to jistě nebylo jednoduché po delší době opět naskočit do ostrého zápasu, ale ukázal, že je natolik zkušený, aby zápas bez chyby a s přehledem zvládnul. I Fanda Macháček na pravém beku, pokud se mu podaří vyladit přihrávku, může být zajímavou alternativou na kraji obrany. Záloha a útok pracují poslední zápasy výborně, jen tak dál. V sobotu přivítáme na našem hřišti Křečovice, kterým se nevydařil loňský ročník, ale jinak bývali vždy těžkým soupeřem .Přijďte nás v hojném počtu podpořit!
 
Sestava: Škvor Jiří - Macháček, Krejcárek, Dytrich, Budka - Měchura, Florián, Škvor Milan, Nerad - Špalek, Fantys
 
Střídali: Svoboda, Procházka, Sedlmaier, Horák, Muller
 
Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci