V přípravě fotbalistů nebylo o góly nouze, bohužel i bohudík

 FK Libež - Sokol Ostředek 7:4

 

Sestava: Škvor J. - Měchura, Krejcárek, Budka, Müller - Sedlmaier, Florián, Procházka, Nerad - Horák, Špalek

Střídali: Kanchyi, Macháček

Druhý týden v srpnu jsme nastoupili do přípravy na nadcházející sezónu. Sny o administrativním postupu do III. třídy z druhého místa bohužel vzaly velmi brzy za své a tak jsme se začali soustředit opět na boje o přední příčky ve IV. třídě okresní soutěže. Borina s přihlédnutím k faktu, že má v mužstvu již jen samé zkušené borce, zvolil velmi úsporný způsob přípravy, kdy nás před prvním ostrým zápasem čekají pouze tři lehčí herní tréninky. Po prvním seznamovacím tréninku navíc hned následovalo přípravné utkání s tradičním letním soupeřem z Libže. Nutno podotknout, že vlivem nejrůznějších dovolených a jiných mimofotbalových aktivit jsme se na tento zápas sešli v dost improvizovaném složení. Vyjma Lukáše Uršice, který z pracovních i rodinných důvodů nejspíše letošní podzim v našem dresu vynechá, by však všichni hráči kádru měli být na první kolo soutěže nachystaní.

Samotný zápas byl z velké části z naší strany ovlivněn faktem, že jsme absolvovali pouze jeden trénink. Herní a fyzická nepohoda byla v některých částech utkání přímo do očí bijící. Naše obrana si především v prvním poločase počínala až naivně. Nedůrazné dostupování útočníků soupeře mělo za důsledek poměrně rychlé veení Libže 2:0. Podařilo se nám sice korigovat, ale i tak končil poločas stavem 4:2 pro Libež. V druhém poločase jsme se již před brankou soupeře prosazovali více a díky Florimu jsme se i dočkali dalších dvou gólů. Libež však v závěru našemu unavenému mužstvu zasadila další rány a dovedla utkání do vítězného konce s výsledkem 7:4.

 

Sokol Ostředek - Sokol Ondřejov 4:6 (3:4)

 

Sestava: Škvor Jirka - Fiala, Krejcárek, Škvor Milan, Budka - Měchura, Florián, Procházka, Sedlmaier - Fantys, Horák

Střídali: Luzum, Sadílek, Svoboda, Macháček

 

K druhému přípravnému zápasu jsme si pak přizvali borce z nedalekého Ondřejova. V našem dresu se poprvé představila potenciální posila Adam Fantys ze Sázavy. Adam by byl určitě velkou posilou, i vzhledem ke svému vystoupení v tomto zápase. Nezbývá než věřit, že se našemu managementu podaří dotáhnout intenzivní a tvrdá jednání o přestupu ke zdárnému konci. Jinak jsme k utkání opět nenastoupili v ideální sestavě a už od prvního pohledu na sestavu je jasné, že nám do sezóny velmi chybí jeden středový hráč. Lukáš Uršic ohlásil dlouhodobou absenci, Ondra Vildman nejpíše přestoupí o pár soutěží výše do Struhařova a Jima jsme ještě neviděli. Milan Škvor tedy musel nastoupit na post předstopera a jako blanický rytíř zatím drží střed zálohy trenér Libor Procházka. Řešení jistě elegantní, nikoliv však koncepční.

Již od úvodního hvizdu utkání bylo patrné, že nás nebude čekat nic lehkého. Někteří naši hráči jsou stále ještě v prázdninovém režimu a pohyblivý soupeř nám činil velké problémy. Nedokázali jsme zachytávat rychlé náběhy po křídlech a soupeř se poměrně brzy začal propracovávat k šancím a brankám. Poločas skončil výsledkem 4:2, když většina branek v naší síti vyústila z totálního rozložení a nekoncentrovanosti naší obrany. V druhém poločase se již obraz hry zlepšil a začala se nám i dařit kombinace. Také Standa Svoboda přinesl do útoku svou rozvahu a dokázal podržet míč. Dostali jsme sice dva góly, ale podařilo se nám dva vstřelit a měli jsme jistě více ze hry. První branky v našem dresu se dočkal i Adam Fantys.

V sobotou nás již čeká první ostré utkání. Do Ostředka přijede tým Jablonné, který je i dle posledních ročníků opět pasován na jednoho z papírových kandidátů na postup. Důležitý zápas o 6 bodů nás tedy čeká hned v prvním kole. Naše hra se ladí dost křečovitě a za pochodu, na soutěžní utkání jsme se však vždy dokázali patřičně namotivovat. Zkušenosti a podpora našich skvělých fanoušků bude na naší straně!

 

Kamil Krejcárek


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci