V prvním přátelském utkání rozstříleli fotbalisté oslabenou Libež

Sokol Ostředek - FK Libež 8:3 (1:2)

 

Trochu opožděně, především z důvodu volného losu v prvním podzimním kole nadcházející sezóny, zahájili v druhém srpnovém týdnu ostředečtí fotbalisté přípravu na novou sezónu. Trenérské taktovky se pro tento ročník ujal navrátilec Libor "Borina" Procházka. Borina se do ostředeckého fotbalu vrací po 15 letech a měl by u nás působit jako hrající trenér, kdy by se měl především snažit předávat naším hráčům své cenné zkušenosti. Všichni věříme , že se zvedne na odpovídající úroveň i vedení tréninků a celková příprava na zápasy, protože to byly hlavní aspekty, které do značné míry ovlivnily naše působení v soutěži v minulých ročnících a vůbec celkovou morálku týmu.

 

Naši hráči absolvovali v minulém týdnu dva tréninky a v sobotu je čekalo tradiční přátelské utkání s oblíbeným sparing partnerem z Libže, který aktuálně hraje III.třídu. K utkání jsme se dostavili v počtu 15 hráčů, kdy nám ještě chyběli stále zranění Petr Florián, Fanda Macháček, Fanda Nerad, Milan Škvor a Pepa Šilhavý. Omluvil se Jim Kapal. Kádr se před podzimní sezónou zdá býti tedy dosti široký, když bychom již do měsíce měli očekávat návrat Petra Floriána na trávník po letní operaci kolene. Naopak rekonvalescence Milana Škvora a Pepy Šilhavého se nejspíše protáhne až do jara. Fanda Macháček si bohužel v létě přetrhl achyllovu šlachu a nejspíše s ním nepůjde počítat celou sezónu. Na druhou stranu jsme v týmu mohli přivítat tři nové tváře. Borina z pozice trenéra zřejmě bude do zápasů naskakovat dle potřeby a svého uvážení. Petr Mikšátko, který také chyběl na tomto zápase, bude působit spíše v pozici záložního brankáře a zároveň trenéra brankářů na tréninku. Posledním nováčkem byl krajan Vasila Kanchyie mladý Eda Sidor, který zde studuje a měl by zájem se aktivně zapojit do našeho mužstva. Nutno dodat, že Eda svůj potenciál ukázal hned v prvním přípravném zápase a budeme se snažit ho do začátku sezóny registrovat. Jednalo by se o kvalitní posilu s velkým příslibem do budoucna.

 

Samotný sobotní zápas byl brán spíše tréninkově, naši hráči měli především za úkol ho kvalitně odběhat a opět přispět k posílení své fyzické kondice. Skutečnost, že herní kvalitou se zatím není nutné příliš zaobírat, dokumentoval již v první minutě stoper Kamil Krejcárek, když si na pozici posledního vyloženě komicky šlápl na míč a upadl. Vybídl tak k samostatnému úniku útočníka hostů, který naštěstí svou šanci neproměnil. Naši hráči se snažili v prvním poločase držet míč a plnit první taktické pokyny trenéra Libora Procházky a lze konstatovat, že jsme měli více míč na svých kopačkách a snadněji jsme se dostávali do šancí než soupeř. Bohužel, jak již bývalo neblahou tradicí v minulé sezóně, opět jsme svými chybami dovolili soupeři skórovat. Nejprve dostal střední záložník Libže až příliš prostoru před naším vápnem a jeho táhlá střela zaplula přesně k tyči naší branky. Druhý gól jsme pak inkasovali z penalty, když Roman Špalek naprosto zbytečně fauloval bezradného hráče hostí. Nám se podařilo již pouze zkorigovat brankou Jendy Mullera, který se trefil po závaru v brankovišti. Protože naše další šance především po aktivních průnicích obou Edů skončily nevyužité, šli jsme do kabin za stavu 1:2.

 

Ve druhém poločase začala oslabená Libež postupně odcházet jak fyzicky, tak i personálně. Až jsme nakonec hráli pouze proti 9 hráčům. Nemá tedy příliš smysl příděl sedmi gólů v druhém poločase hodnotit. Své první zásahy vsítili oba útočníci, perfektně zahranou penaltou se prezentoval Lukáš Uršic a Jenda Muller ukázal svým druhým šťastným gólem, že fotbalový pánbůh mu bude nejspíše nakloněn i v nové sezóně. Krásně se trefil Vasil Kančij. Zápas nakonec skončil 8:3.

 

Je třeba říci, že hlavními pozitivy tohoto zápasu byly především skutečnosti, že se nikdo nezranil a všichni hráči mají do fotbalu a do nové sezóny chuť. Výsledek a ani předvedená hra ještě vypovídající nejsou. Byla to přeci jen příprava. Za týden zajíždíme k druhému přátelskému utkání na hřiště Ratají nad Sázavou, pak již budeme vyhlížet první ostré zápasy. jednání je ještě přátelák s Drachkovem na víkend 27./28.8.

 

Sestava: Škvor J. - Fiala, Krejcárek, Špalek R., Müller - Měchura, Kančij V., Uršic, Sidor - Sadílek T., Špalek E.

Střídali: Sadílek P., Procházka, Luzum, Sánchez

 

Kamil Krejcárek


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci