Fotbalisté vybojovali důležité body v Úročnici

 

TJ Úročnice – Sokol Ostředek 0:1 (0:1)

 

Fotbalová sezóna se pomalu chýlí ke svému konci a naši fotbalisté měli před sebou o víkendu poslední čtyři zápasy. V neděli jsme zajížděli do Úročnice, kde nás čekal papírově nejtěžší soupeř ze zbývajících zápasů. V Úročnici se nám většinou příliš nedaří. Domácí tým je složen z fotbalistů, kteří ještě nedávno kopali i o několik soutěží více, a nyní již chtějí mít z fotbalu jen radost. Snaží se na menším hřišti hrát kombinačně a technicky. Naše výchozí pozice v boji o první příčku se nemění. Máme ztrátu jednoho bodu na Václavice a potřebujeme vyhrávat. Ale vzhledem k tomu, že Václavice hrají své zápasy především v týdnu a kapříky distribuují po okrese s vehemencí třeboňských rybníkářů, nedá se příliš očekávat, že se na pořadí prvních dvou příček něco změní. Fotbal pláče, sportovní zápolení je to tam, ale s tím nic nenaděláme. Důležité je pouze to, že můžeme chodit s hlavami vztyčenými. Bojovat budeme až do konce!

 

Trenér Borina se před zápasem při tvoření sestavy musel obejít bez špílmachra Milana Škvora, který si jel užít trochu moravského folklóru. Naštěstí se po zlomenině nosu dal dohromady Lukáš Uršic a tak ho mohl ve středu zálohy ve dvojici s Petrem Floriánem zastoupit. Vzhledem k tomu, že se dal očekávat na menším hřišti hustší střed hřiště s množstvím soubojů, byla to volba logická. Jinak sestava zůstala prakticky beze změny. Fanda Nerad po velmi dobrém výkonu z minulého týdne dostal opět příležitost na levé záloze. V útoku jsme začali s dvojicí Eda Špalek a Kuba Horák .Venca Budka měl však v útoku také dostat svou příležitost, protože se zde v minulém týdnu také osvědčil.

 

Jak se dalo předpokládat, hrálo se bojovné utkání. Úročnice dobře kombinovala a především bratři Drahotové znamenali stálé nebezpečí pro naši obranu. Chlapci v obraně působili ale jistě. Druhé utkání na předstoperovi hrál Ondra Vildman a opět si vedl skvěle. Ani naše útočení ale nevypadalo platonicky, svou bojovností jsme se dokázali dostat do vápna Úročnice a domácí brankář Kolev musel být stále v pozoru. První velkou šanci si v zápase připsal Eda Špalek. A byla to šance z kategorie stoprocentních. Eda byl krásně vysunut do samostatného úniku z naší zálohy a nikým neatakován si mohl dobře rozmyslet, jak překoná domácího brankáře. Bohužel trestuhodně trefil vyběhnuvšího Koleva. Tentokrát to ještě nevyšlo, ale nevěšeli jsme hlavy. Ve 30. minutě jse se pak už radovali. Eda Špalek výborně prošel s míčem do vápna a naservíroval jej před prázdnou branku Kubovi Horákovi. Kuba zakončil přesně. Vedli jsme 1:0. Domácí se k výraznému ohrožení branky stále nedostávali. Jejich pokusy končily povětšinou vedle. V 41. minutě nešikovně fauloval Ondra Vildman ve vápně domácího útočníka a rozhodčí Rezek ukázal na penaltový puntík. Inkasovaný gól by pro nás znamenal před koncem prvního poločasu velkou komplikaci. Jirka Škvor nás ale podržel, vrhnul se k pravé tyči jako tygr a penaltu skvěle vyrazil. Úspěšným penaltovým zákrokem jenom potvrdil svou výtečnou jarní formu.

 

V druhém poločase už příliš fotbalu k vidění nebylo. Hrálo se především ve středu hřiště a hra se dost kouskovala. Domácí stále hrozili brejky po stranách. Naše mužstvo se naopak snažilo vepředu hledat Edu s Kubou. Branky už se ale žádné z mužstev nedočkalo, i když Kuba Horák měl dvě velmi dobré brankové příležitosti.

 

Vybojovali jsme velmi cenné tři body a dále se držíme na dostřel prvních Václavic. Skepse před zápasem se proměnila v euforii po zápase. Je třeba zpětně všechny pochválit za příkladný přístup k utkání. Pouze a jenom jsme si potvrdili, že můžeme vyhrávat až do konce soutěže a držet stále Václavice v napětí. Za týden doma přivítáme Křečovice. Přijďte všichni naše chlapce podpořit, stále se rvou o první místo!

 

Sestava: Škvor Jiří - Fiala, Krejcárek, Vildman, Müller - Měchura, Florián, Uršic, Nerad - Špalek Eduard, Horák

Střídali: Procházka, Budka, Sedlmaier, Kanchyi

 

Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci