Fotbalisté doma o pouti dopřáli Přestavlkům prodlouženou jízdu na kolotoči

 

Sokol Ostředek - Sokol Přestavlky B  9:1  (5:1)

 

Tak jako minulý týden čekalo na naše fotbalisty jedno z tradičních derby se sousedními celky. Zatímco Soběhrdy představovali pro naše fotbalisty nakonec tužší sousto, než si sami mysleli. Přestavlky se měli v Ostředku o pouťové sobotě na jazyku rozplynout jak nejjemnější marcipán. Nebylo možné si před zápasem připouštět jiný konec. Do konce soutěže zbývá 5 kol a je jasné, že budeme již muset vždy naplno bodovat a zároveň doufat v klopýtnutí Václavic, pokud ještě chceme pomýšlet na první místo.

 

Tentokrát musel Borina řešit více či méně překvapivé absence klíčových hráčů v sestavě. Zatímco u Petra Floriána se dlouhodobě vědělo, že je nucen si plnit své rodinné povinnosti. Náhlá nepřítomnost Edy Sidora na utkání a následná zpráva, že z administrativních důvodů se Eda musí vrátit na Ukrajinu, byly více než šokující. Bohužel to vypadá s pravděpodobností hraničící s jistotou, že Edu Sidora již v ostředeckém dresu neuvidíme. A když Lukáš Uršic stále ještě léčil zlomený nos a voják Kuba Horák dostal povolávací rozkaz do akce, měl Borina při skládání záložní řady poměrně omezené možnosti. Nakonec to vyřešil šalamounsky a postavil sám sebe vedle Milana Škvora do středu zálohy. Na levé záloze začal od začátku Fanda Nerad. V obranné čtyřce se toho příliš nezměnilo, akorát na předstoperovi dostal od začátku přednost techničtější Ondra Vildman. Útočná dvojice se ustálila ve složení Standa Svoboda a Eda Špalek. Bohužel Standa Svoboda se brzy zranil a tak celý zápas vedle Edy Špalka alternovali Fanda Sedlmaier a Vašek Budka.

 

Po zkušenosti z minulého týdne jsme se nemohli dočkat, až vyběhneme na dobře upravenou hrací plochu. A opravdu, náš trávníkář se svým pomocníkem odvedl opět skvělou práci. Mohli jsme se zase jednou pokusit hrát technicky a řešit všechny situace fotbalově. Již úvod zápasu naznačil, že by to tentokrát mohlo vycházet. Vtipnými kombinacemi, často na jeden dotek, jsme poměrně snadno překonávali soupeřovu obranu. A již v 8. minutě jsme mohli slavit. Eda Špalek pronikl ze strany do vápna, naservíroval přihrávku před branku na neobsazeného Fandu Sedlmaiera a ten vsítil svůj druhý gól v sezóně. Ve 12. minutě se pak Eda Špalek prosadil sám a vedli jsme 2:0. Poté už se ostředecký kolotoč začal otáčet na plné obrátky a hosté si nestačili cvakat lístky. Velmi dobrý poločas hrál Fanda Nerad. Svými náběhy za obranu, centry před bránu a precizním zpracováním míče do běhu poměrně brzy ukázal, že návrat Edy Sidora do vlasti pro nás nemusí představovat takový problém. Ve 22. minutě se poprvé po návratu na ostředecký pažit trefil i Milan Škvor. Zpětnou přihrávku před vápno umístil nechytatelně k tyči. Lahůdku pak naservíroval divákům v 35. minutě výborně hrající Ondra Vildman. Postavil se k přímému volnému kopu takřka ze 30 metrů a nechytatenou pumelicí prostřelil brankáře Přestavlk. Ve 44. minutě jsme bohužel dovolili hostujícímu Mikulandovi snížit na 4:1, ale před odchodem do kabin opět skóre navýšil Zdenda Měchura. O poločase tak svítil na tabuli výsledek 5:1.

 

Ve druhé půli již nebylo pochyb, že utkání dovedeme k přesvědčivému vítězství. Hosté již se prakticky o nic nepokoušeli a naše obrana, až na drobné zaváhání ze 76. minuty, hrála velice dobře. Naopak naše záloha a útok pokračovali ve velmi dobré a účelné kombinační hře. A byly k vidění i krásné fotbalové akce. V 54. minutě vyslal z přímého kopu z poloviny hřiště dalekonosný centr Ondra Vildman a Eda Špalek z voleje ve vápně trefil skvěle. O tři minuty později se dočkal branky i aktivní Venca Budka. Poslední dvě rány zasadil zbědovanému týmu hostí Eda Špalek a upravil tak na konečný výsledek 9:1.

 

Další domácí kanonáda jistě potěšila oko náročných ostředeckých diváků. Tentokrát nebylo našim fotbalistům moc co vytýkat. Tým šlapal dobře. Za týden jedeme do Úročnice. Zde jsme to vždycky měli těžké. Tentokrát sem jedeme s vědomím, že opět musíme naplno bodovat. Nic jednoduchého, ale takový už je úděl šampiónů!

 

Sestava: Škvor Jiří - Fiala, Krejcárek, Vildman, Muller - Měchura, Škvor Milan, Procházka, Nerad - Svoboda, Špalek Eda

Střídali: Sedlmaier, budka, Kanchyi, Kapal

 

Kamil Krejcárek


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci