Fotbalistům stačilo na deklasování Pecerad odehrát jeden poločas

Sokol Ostředek - JAWA Pecerady 9:2 (8:0)

 

Po utkání v Jablonné, kde jsme po nepřesvědčivém výkonu brali pouhý bod a dovolili tak Václavicům umazat dva body z našeho náskoku na prvním místě, jsme doma nutně potřebovali vyhrát. Na našem hřišti jsme přivítali borce z Pecerad, kteří vždy bývali nepříjemným houževnatým soupeřem a až v posledních dvou zápasech se nám dařilo přesvědčivěji vyhrávat. Pecerady tuto sezónu zdaleka nepromlouvají do dění na předních příčkách tabulky a zejména na základě jarních výsledků to vypadá, že sny o postupu z let minulých bude nejspíš na nějakou dobu nutné odložit. I tak ale bylo nutné k utkání přistupovat obezřetně, protože Pecerady se na nás vždy dokázaly patřičně nahecovat. I když při pohledu na sestavu bylo zřejmé, že pár zkušenějších hráčů, které jsme byli zvyklí vídat u soupeře v minulých utkáních, budou hosté v tomto zápase postrádat.

 

Náš trenér Borina má úplně jiné starosti. V šatně před utkáním se mu hlásilo 18 hráčů a bohužel nezbylo něž se rozhodovat, kdo se k utkání vůbec svlékat nemusí. Na příští zápasy se regulérně uvažuje o nominaci k utkání v půlce týdne, tak aby nikoho takové nepříjemné překvapení nečekalo. I to svědčí o současné síle našeho mužstva. Borina tedy mohl k utkání postavit nejsilnější sestavu, která se mu momentálně nabízí, a nutno dodat, že především v prvním poločase to bylo znát. V obraně začali na krajích nejosvědčenější beci Láďa Fiala a Jenda Muller. Kamil Krejcárek na stoperu dostal i po utkání v Jablonné znovu důvěru. Na předstoperu pak začal Lukáš Uršic, který svým důrazem a aktivitou pomohl oživit polomrtvou obranu v Jablonné. Na středu zálohy začal poprvé od začátku k očividné radosti Floriho Milan Škvor. Kraje brousili Eda Sidor a novopečený dvojnásobný otec Zdenda Měchura. V útoku pak začal sniper Standa Svoboda a Eda Špalek.

 

Úplný úvod utkání se nám vůbec nepovedl. Hosté nás svým pohybem přistihli v obranné letargii a dostali se do dvou nadějných gólových situací. Měli jsme problémy s přebíráním hráčů a vázla nám kombinace v zadních řadách. Naštěstí směrem dopředu to bylo lepší, což vyústilo v první gól Standy Svobody již v 5. minutě. Standa si našel dlouhý pas a lehkým dloubnutím přehodil brankáře hostí. Hned v 8. minutě pak přidal druhý gól Eda Špalek. Rychlý sled úvodních branek nás uklidnil a mohli jsme se začít soustředit na vlastní hru. Naše postupné kombinace byly stále líbivější a účelnější. Ostředecký brankostroj se začal pomalu dostávat do otáček. Ve 20. a 21. minutě se slepenými góly opět prosadili oba útočníci. V 26. minutě pak zkompletoval Standa Svoboda svůj první ostředecký hattrick. Po první třetině utkání jsme vedli 5:0 a mohli jsme se uchylovat ke střídáním typu: " celá levá strana ven". Ani náhradníci se nechtěli nechat zahanbit a uvědomovali si, že mohou v tomto utkání hrát o přízeň trenéra. Ve 29. minutě se prosadil sváteční střelec Fanda Nerad, když si skvěle vybojoval míč v souboji se stoperem hostí a poslal míč nekompromisně do sítě. Do poločasu se pak ještě dvakrát prosadil Milan Škvor. První góly po dlouhé rekonvalescenci s operovaným kolenem byly jistě tou pravou odměnou. Po prvním poločase tedy svítilo na světelné tabuli pro Pecerady hrozivé skóre 8:0.

 

Druhý poločas nemá již moc cenu hodnotit. Csaplárovská mantra, že nejhorší je o poločase vyhrávat 2:0, by se mohla rázem změnit na to, že nejhorší je o poločase vyhrávat 8:0. Těžko říci, zda druhý poločas ovlivnilo neustálé rotování hráčů sestavou nebo uspokojení nad prvním poločasem, každopádně fotbal z naší strany se již nekonal. Útočníci zahazovali lehkovážně i ty nejvyloženejší šance. Obránci se topili v množství nepřesností a laxních přihrávkách. Výsledkem byly vzájemné hádky a nervozita. Místo toho, abychom si zbytek zápasu užili a pokračovali v rozebírání peceradského mužstva na součástky, začali jsme utkání jen z povinnosti dohrávat. Výsledkem bylo, že jsme prokřehlé fanoušky zahřáli pouze jedním gólem v podání Jendy Mullera, který se trefil z přímého volného kopu. Naopak jsme dvakrát lehkovážně dovolili Peceradům vstřelit branku. Konečný výsledek tedy byl nakonec pro Pecerady " milosrdných" 9:2.

 

Pravdou je, že jsme Peceradům mohli na cestu přibalit tolik gólů, že by je ani všemi auty nepobraly. Škoda druhého poločasu, i rozdíl skóre může být ve finále rozhodující. Velmi potěšující byl především obraz hry v prvním poločase, síla našeho mužstva byla znatelná. Naopak významně pozvedávat obočí je nutné při vzpomínce na poločas druhý. Takhle bychom utkání dohrávat neměli. I když věřím, že pokud by ještě o něco šlo, semknout se a bojovat dokážeme vždy. To jsme ostatně sami mohli poznat v předchozích mnohem těžších utkáních.

 

Sestava: Škvor Jiří - Fiala, Krejcárek, Uršic, Muller - Měchura, Florián, Škvor Milan, Sidor - Svoboda, Špalek

Střídali: Horák, Budka, Sedlmaier, Procházka, Nerad

 

Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci