V divokém zápase s Jablonnou brali naši fotbalisté nakonec bod

Mír Jablonná n/V - Sokol Ostředek 5:5 (3:3)

 

Na sobotní zápas do daleké Jablonné uspořádal výbor Sokola Ostředek tradiční autobusový zájezd, takže i naši fanoušci měli možnost opět okusit atmosféru venkovního fotbalového utkání. Účast byla tentokrát o poznání lepší než při podzimním zájezdu do Heřmaniček. Naši fotbalisté se po dvou vybojovaných vítězstvích v úvodu sezóny usídlili na prvním místě tabulky s tříbodovým náskokem na druhé Václavice. Na hřišti v Jablonné se nám však nikdy nedařilo, a tak jsme k nadcházejícímu utkání přistupovali spíše s pokorou. Bod bychom zřejmě před zápasem brali. Václavice zajížděli do Heřmaniček, kde dle naší zkušenosti z minulého týdne také nemusely brát všechny body.

 

Borina na zápas tentokrát z rodinných důvodů nemohl odjet a tak se místa trenéra ujal Mirek Lejček. Sestavu mohl Míra vybírat opět prakticky z celého kádru, chyběl jen Borina, Standa Svoboda a Zdenda Měchura, jenž očekává narození dalšího potomka a tak vyhodnotil cestu autobusem do Jablonné jako příliš riskantní. Obrana zůstala ve stejném složení jako v minulém zápase. Ve středu zálohy se opět k Florimu vrátil Lukáš Uršic. Místo Zdendy Měchury na pravý kraj zálohy se pak postavil Fanda Nerad. V útoku operovali Kuba Horák a Eda Špalek.

 

Úvod utkání jsme zvládli poměrně slušně, dařilo se nám na malém hřišti držet míč a měli jsme více ze hry. V 15. minutě jsme se také dočkali první branky. Eda Špalek se protáhl do vápna, dal si míč podle obránce a ten ho fauloval. Nařízenou penaltu proměnil Lukáš Uršic. V 19. minutě bylo pak ještě veseleji. Petr Florián si zpracoval ve vápně házený aut, prosmýkl se jak lasička okolo obránců Jablonné a uklidil míč vedle zkoprnělého brankáře domácích. Vedli jsme po dvaceti minutách 2:0 venku, což byl skvělý začátek a utkání jsme měli skvěle rozehranné. Bohužel naše velmi nejistá obrana měla na toto utkání jiný názor. Ve 23. minutě jsme byli v našem vápně až příliš laxní a inkasovali jsme poprvé. V 38. minutě pak stoper Kamil Krejcárek tragikomickým odkopem doslova namazal na gól domácímu útočníkovi a bylo vyrovnáno. Lukáš Uršic bleskově otočil ukazatel skóre opět na naši stranu, když hlavou poslal do sítě krásný přímý kop Jendy Mullera. O pouhé 3 minuty později jsme byli však opět nedůrazní v našem vápně, když jsme se začali dohadovat s útočníkem domácích o tom, zda byla penalta či nikoliv a vůbec jsme se nevěnovali hře. Odražený míč pak Jablonná dotlačila za záda Jirky Škvora. Skvěle rozehraný poločas jsme doslova prohospodařili. Výsledek 3:3 byl pro nás krutý.

 

Druhou půli jsme začali tak, jak jsme tu první skončili. Ve 47. minutě nepokryl při rohu Venca Budka důrazného Mlejnka a najednou jsme zápas zase prohrávali. V tu chvíli jsme vůbec nevěděli, co máme hrát. Míče z našich kopaček létaly všemi směry. Naši bezradní obránci klopili zrak a byli v tu chvíli zralí spíše na politování. V 56. minutě Kamil Krejcárek nešikovně ve vápně stínoval Mlejnka a ten drobným kontaktem nepohrdl a skácel se k zemi. Rozhodčí neváhal a písknul penaltu. Šéf naší obrany tak svým druhým zaviněným gólem podepsal a orazítkoval její tragický výkon v celém zápase. Prohrávali jsme 5:3 a bylo nutné okamžitě zareagovat a něco změnit. Svlékl se tedy Milan Škvor a zaujal místo ve středu zálohy u Petra Floriána. Lukáš Uršic se stáhl na předstopera a Jim Kapal se přesunul na pravého beka. Mohli jsme už jen překvapit. Nutno dodat, že spíše sami sebe. Naše hra se však zlepšila, zklidnili jsme rozehrávku a začali být opět nebezpeční. V obraně jsme se snažili vůbec nic nevymýšlet. Na rozdíl jedné branky jsme snížili v 62. minutě. Kapitán Jenda Muller si počínal při zahrání přímého volného kopu lišácky. Všiml si, že domácí brankář až příliš důkladně staví zeď, podíval se na rozhodčího a ten mu dal pokyn ke hře. Stačilo už jen trefit prázdnou branku. S utkáním se stále dalo něco dělat. A nakonec se náš tlak v závěrečné půlhodině podařilo proměnit alespoň v bod. Další náš přímý volný kop z nebezpečné vzdálenosti poslal Jenda Muller na bránu a odražený míč dopravil do sítě Petr Florián. Utkání tedy skončilo divokým výsledkem 5:5.

 

Utkání v Jablonné můžeme pouze litovat. Bod, který bychom před zápasem možná brali, se po jeho průběhu změnil ve slabou náplast na poraněné sebevědomí. Naše obrana v tomto utkání doslova vybouchla. Těžko jsme se mohli po závěrečném hvizdu dívat do očí útočníků a záložníků, kterým se podařilo dát 5 gólů na hřišti soupeře. Nezbývá, než se vrátit k jistotě a přehledu v zadních řadách z předchozích zápasů. Musíme zvednout hlavu a dívat se dopředu. Za týden přivítáme na našem hřišti Pecerady, bude nutné opět naplno bodovat!

 

Sestava: Škvor J. - Fiala, Krejcárek, Kapal, Müller - Nerad, Florián, Uršic, Sidor - Horák, Špalek E.

Střídali: Budka, Škvor M., Sadílek T., Sedlmaier

 

Kamil Krejcárek


 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci