Fotbalisté drží vítěznou šňůru již 5 zápasů

Sokol Bukovany – Sokol Ostředek 1:4 (1:3)

Po vynucené pauze v minulém kole, kdy se Neveklov ani nepokusil přijet na naše hřiště,  se naši fotbalisté opět mohli tešit ze soutěžního utkání. Zajížděli jsme k soupeři z Bukovan, se kterým se nám dlouhodobě daří. Naše zápasy většinou, bez větších potíží, zvládáme vyhrávat a pouze bukovanské hrbolaté hřiště kazí dojem z pohodlně odehraných utkání. Nebylo tomu jinak ani v tomto zápase. Bukovany se v probíhající sezóně pozvolna uchylují na pozice ve spodní části tabulky. Oproti tomu naše mužstvo se uvelebilo na prvním místě naší skupiny, což je po letmém ohlédnutí do let minulých skvělý úspěch, pokud si uvědomíme, že náš kádr se takřka nezměnil. 

V minulých kolech si trenér Libor Procházka mohl pochvalovat skvělou účast svých hráčů na zápasech. Dokonce jsme si mohli dovolit zahrát si proti sobě na celé hřiště, když se soupeř z Neveklova v minulém kole neobtěžoval dorazit. V sobotu jako bychom se vrátili o rok zpět bohužel. Měli jsme problém  z různých důvodů dát dohromady jedenáct hráčů. S angínou se v týdnu potýkal Fanda Nerad a Roman Špalek. Venca Budka také nemohl z rodinných důvodů přijít a před zápasem se nám bohužel nepodařilo z lešení sundat Vasila Kanchyie a Edu Sidora. V útoku tak dostal od začátku příležitost sbírat cenné zkušenosti dorostenec Ondra Grešla. Větší oříšek byl pro Borinu post předstopera, když žádný z prověřených borců nebyl k dispozici. Stáhnout se tak musel Lukáš Uršic a k Florimu doprostřed zálohy pak musel Borina postavit sám sebe. Levá záloha bylo pro Fandu Sedlmaiera také nezvyklá, ale zpětně je nutno podotknout, že se s tímto postem popasoval velmi dobře. 

Vědomí, že jsme první v tabulce, nám v Bukovanech nohy rozhodně nesvazovalo. Vlétli jsme na soupeře s chutí a vtipnou kombinační hrou jsme se záhy pevně usadili před brankou domácích. Již ve třetí minutě jsme pak zasadili domácím první ránu do zátylku. Po rohu se ve vápně dobře zorientoval Zdenda Měchura a s lehkostí překonal domácího brankáře. Druhý políček přišel záhy, v 9. minutě to již bylo 2:0, když Lukáš Uršic skvěle uvolnil Edu Špalka a ten si se samostatným nájezdem poradil s chladnokrevností sobě vlastní. Domácí byli v úvodním dějství bezradní. Naše obrana však byla v tomto zápase ospalá a laxní. Týden herní pauzy byl na našich zadních řadách znát. Sami jsme soupeři umožnili v 31. minutě pohodlně vsítit branku. Domácí stoper, který by mohl leckterému z našich hráčů dělat otce, prošel bez problémů kolem čtyř našich hráčů a zakončil na vzdálenější tyč. Za dalších pár minut jsme svým nedůrazem málem umožnili srovnat domácímu útočníkovi. Naštěstí soupeř nezakončil přesně. Ve 45. minutě jsme pak vsítili soupeři ukázkového "šatňáka". Eda Špalek výborně zahrál rohový kop, na který si na malém vápně naskočil nikým nehlídaný Petr Florián a vedli jsme 3:1.

V druhém poločase jsme již v klidu kontrolovali zápas. Drželi jsme se na polovině soupeře, ale často jsme se utápěli ve vlastních kličkách nebo jsme nadějný centr nedokázali nasměrovat na své spoluhráče. V polovině druhého poločasu pak konečně z melouchu dorazili Vasil s Edou Sidorem a Eda mohl ihned zasáhnout do zápasu. Obraz hry se rázem změnil. Další velmi dobře technicky vybavený hráč již byl nad síly mužstva Bukovan. Usídlili jsme se před brankou soupeře a bez ustání jsme se tlačili do zakončení. Nakonec právě Eda Sidor povedenou tečovanou střelou upravil výsledek zápasu na konečných1:4.

Do Bukovan jsme si jeli pro povinné tři body a celkem pohodlně jsme si je také odvezli. Pozitivně lze hovořit o naší hře dopředu, kdy jsme se snažili po celý zápas hrát technicky a kombinačně a i při množství absencí jsme nerezignovali na naši hru z předchozích zápasů. Negativem zápasu pak byla příliš laxní a bohorovná hra obrany, která by se se silnějším soupeřem mohla zle nevyplatit. V příštím kole přivítáme na svém hřišti v tradičním derby tým Soběhrd. Náš příští soupeř se v probíhající sezóně očividně dle výsledků zlepšuje a tak nás jistě nečeká lehký zápas. Bude třeba přidat na agresivitě a od začátku se rvát o vítězství. Naši fanoušci nám ale jistě nic jiného nedovolí!

Sestava: Škvor J. - Fiala, Krejcárek, Uršic, Müller - Měchura, Florián, Procházka, Sedlmaier - Grešla, Špalek E.

Střídal: Sidor

Napsal: Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci