Fotbalisté nezaváhali ani v tradičním derby se Soběhrdy

Sokol Ostředek – FK Soběhrdy B 4:2 (3:0)

Lídr soutěže z Ostředka zatím v probíhající sezóně nepoznal porážku. Kdy naposledy jsme si mohli něco podobného přečíst? Hladká cesta dosavadním průběhem soutěže ozdobená pěti výhrami a jednou remízou s konkurentem na čele Václavicemi, to je skvělá vizitka našich fotbalistů v tomto ročníku. Tradiční pozvánku do sobotní ostředecké akademie moderního fotbalu tentokrát dostaly Soběhrdy. Naše vzájemná derby jsou na obou stranách vnímaná velmi prestižně a povětšinou je zdobí divácky atraktivní fotbal. Soběhrdy měli rozjezd sezóny velmi pozvolný, ale v posledních zápasech ukázali, že je s nimi třeba počítat a lehkým soupeřem rozhodně nebudou. Termín zápasu, který připadl na ostředecké posvícení, dával tušit, že by i divácká kulisa mohla být velmi dobrá. Ve spojitosti s příjemným podzimním počasím se dal očekávat skvělý fotbalový zážitek.

Domácí zápasy dlouhodobě provází výborná docházka, proto jsme postrádali vlastně jenom Petra Floriána, který se z osobních důvodů omlouval předem. Ve středu zálohy Petra nahradil Zdenda Měchura, který měl hlavně za úkol oběhat prostor za Lukášem Uršicem a pomoci mu s defenzivní prací. Na pravou stranu zálohy si pak stoupnul Fanda Nerad. Zbytek sestavy by se dal označit za ideální.

Naši silnou stránkou v probíhající sezóně je především úvod zápasu, kdy většinou soupeře přitlačíme k jeho vápnu a těžíme z tohoto tlaku branky. Tento zápas vyjímkou nebyl. Už v 5. minutě dostal na vlastní polovině Kamil Krejcárek těžkou přihrávku a nezbylo mu nic jiného než před protihráčem míč nakopnout dopředu. Dlouhý míč se snesl do vápna soupeře, kam si naběhl Eda Špalek, nelekl se brankáře a hlavou před ním usměrnil míč do sítě. Druhý gól jsme přidali už v minutě 12. Eda Špalek dostal míč do vápna od Tomáše Sadílka a ani podruhé z vyběhnuvšího brankáře respekt neměl. Špičkou kopačky těsně před ním poslal míč do branky. Je vidět, že práce policisty utužila Edův nervový systém. Bohužel jsme se pak po zbytek poločasu spíše trápili, nedokázali jsme si přihrát a ani do soubojů se nám moc nechtělo. Třetí branku jsme vsítili až těsně před poločasem. Eda Špalek a Lukáš Uršic brilantně vyučili soupeře z pravidla o ofsajdu. Eda si počkal na vlastní polovině a Lukáš ho mezi obránci skvěle vybídl do samostatného úniku. Eda těsně před brankářem dvakrát naznačil, poslal jej na stranu a mazácky proběhl přímo středem do branky. Výsledek poločasu zněl tedy 3: 0 pro Edu.

V druhé půli jsme bohužel naprosto nepochopitelně začali hazardovat se skvěle rozehraným utkáním. Úplně jsme přestali hrát a v rozmezí 60. a 64. minuty jsme soupeři darovali dvě branky. Nikdo nebyl ochoten podstoupit souboj, přihrávali jsme soupeři a nebyli jsme schopni kvalitně zahrát balón. Naštěstí jsme však záhy soupeři zase odskočili. Tentokrát Eda Sidor si navedl balón do středu hřiště a z 25 metrů vyhnal všechny pavouky z pravé šibenice branky Soběhrd. Tato branka nám vlila novou krev do žil a již jsme utkání pevně drželi v rukou. Zlepšený výkon v druhém poločase začal právě až od 70. minuty.

Soběhrdy u nás chtěli hrát fotbal a rvát se o výsledek, naše mužstvo bylo možná již příliš uchlácholeno dosavadním průběhem sezóny. Zkrátka už před zápasem jsme si mysleli, že máme vyhráno. Výkon na hranici letargie na Soběhrdy ještě stačil. Čekají na nás ale jiní vlčáci a ti budou cenit zuby daleko více. Jeden takový hafan na nás číhá už za týden v Přestavlkách. Místnímu týmu sezóna zatím také náramně vychází a nám zase místní malé hřiště vůbec nesvědčí. Je třeba tam jet s odhodláním a hrát celý zápas naprosto koncentrovaně.

Sestava: Škvor J. - Fiala, Krejcárek, Špalek R., Müller - Nerad, Měchura, Uršic, Sidor - Špalek E., Sadílek T.

Střídali: Budka, Vildman, Sedlmaier, Procházka

 

Napsal: Kamil Krejcárek


 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci