V provizorních podmínkách fotbalisté vypráskali Zaječice

Sokol Ostředek - Sokol Zaječice  8:2  (5:2)

Probuzení do chladného zimního rána, kdy se paprsky slunce třpytí na čerstvě napadaném prašanu a teplý dech se rázem mění v páru, je jistě příjemné. Nesměla by ale právě vrcholit fotbalová sezóna. Proto jsme museli myšlenky na horký grog doma pod dekou rychle zaplašit a vymýšlet, jak naložit s odpoledním utkáním. Okresní svaz nám bohužel absolutně odmítl vyjít vstříc a bylo téměř nemožné zápas přeložit. Bylo tedy nutné urychleně jednat a velké díky zde patří všem, který se svou iniciativou zasloužili o to, že jsme zápas mohli odehrát. SPZV Ostředek poskytla bezplatně mechanizaci včetně obsluhy,  s jejíž pomocí se mohl efektivně odhrabat sníh. Fotbalisté a funkcionáři, kteří se mohli narychlo uvolnit od rodinného krbu, pak vlastními silami uvedli hřiště do stavu, aby plocha byla regulérní. Nutno ovšem dodat, že těžká technika ve spojitosti s rozměklým hřištěm zanechala na našem opečovávaném hřišti jizvy, které nejspíš zhojí nejenom čas, ale i výrazná finanční injekce na jaře. Jizvy na duši faktického otce ostředeckého pažitu Milana Škvora se budou jistě hojit hůře.

Náš soupeř ze Zaječic však byl mužstvem, který jsme v podzimní formě měli být  schopni porazit i na čerstvě zoraném hřišti. Dva bodíky a předposlední místo v tabulce, to byly jasné indicie, že tento zápas bude možné odehrát v kulichu a s pravidelným přísunem grogu k autové čáře.

Pro tento zápas jsme již nemohli počítat s naším kapitánem Jendou Mullerem, který prozíravě před prvním sněhem odletěl do dalekého Thajska. Bohužel se nám ale obrana rozpadla téměř úplně, Roman Špalek se nedostavil z pracovních důvodů a Láďa Fiala stále ještě laboroval s naraženým kolenem, a proto usedl pouze na lavičku. Nastoupili jsme tedy v improvizovaném složení se Zdendou Měchurou a Vencou Budkou na becích a Lukášem Uršicem na předstoperu. Stálice v obraně a novopečený kapitán Kamil Krejcárek zůstal na svém místě stopera. Záloha zůstala ve stejném složení jako v minulém zápase, trenér se opět postavil vedle Petra Floriána. V útoku jsme se tentokrát mohli spolehnout na osvědčenou dvojici Eda Špalek a Tomáš Sadílek.

Utkání jsme začali tradičně svižně. Již ve 2. minutě našel ve vápně krásným pasem z pravého beka Zdenda Měchura Lukáše Uršice, Lukáš pohotově vrátil míč pod sebe a Petr Florián neměl problém prostřelit poprvé brankáře Zaječic. Druhou branku pak Petr Florián přidal pohotově v 5. minutě. Poté si naše obrana vybrala první slabší chvilku. Někteří naši chlapci, kteří disponují pouze jedním párem již řádně sjetých kopaček, byli na těžkém terénu poněkud těžkopádní a útočníci Zaječic toho při svých kličkách dokázali využít. Branka na 2:1 tedy padla celkem snadno. Naštěstí i naši útočníci dokázali být vepředu patřičně efektivní. Tomáš Sadílek, ač až ve sprintu s obráncem zjistil, že bude obtížné na těžkém terénu zařadit trojku, nerezignoval a ve skluzu odkopl obránci balón přímo ke vzdálenější tyči. Nechali jsme soupeře ještě jednou zkorigovat, ale objektivně v tomto utkání nebylo pochyb o průběhu. Čtvrtý gól vymyslel sváteční střelec Fanda Nerad. Na vzdálenosti 20 metrů viděl vyběhnuvšího brankáře Zaječic, zamyslel se a technickým obloučkem poslal míč do branky. Na poločasových 5:2 pak z penalty navýšil Lukáš Uršic.

V druhé půli se utkání už dohrávalo. Soupeř příliš nehrozil a naši fotbalisté vozili míč až do pomyslné kuchyně. Své šance jsme doslova zahazovali. Fanda Sedlmaier si řekl o nominaci do rubriky "Borec na konec", když z brankové čáry umístil míč s přehledem vedle. Dočkali jsme se až v 66. minutě, když Petr Florián zkompletoval hattrick. Tomáš Sadílek pak v 74. minutě zvyšoval na 7:2. Poslední hřebíček do zaječické rakve pak přidal Eda Sidor, když se protáhl ze své strany až před brankáře a nechytatelně umístil svou střelu pod břevno.

Utkání se Zaječicemi znamená vždy povinné body. Mrzet nás může pouze těžce poničené hřiště. Na jaře asi budeme mít s nápravou hodně práce. Co dělat také budeme nejspíš mít i příští týden, kdy hrajeme poslední zápas s Netvořicemi. Držíme stále neporazitelnost, proto bude důležité udělat vše proto, abychom z Netvořic přivezli body. Nikdy se nám to bohužel nedařilo, ale teď je důležité dát do zápasu vše a udržet na dohled Václavice, které mají v posledních kolech velmi lehký los.

Sestava: Škvor J. - Měchura, Krejcárek, Uršic, Budka - Nerad, Florián, Procházka, Sidor - Špalek E., Sadílek T.

střídali: Sedlmaier, Grešla, Fiala

Napsal: Kamil Krejcárek

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci