„Absolventi“ sahali po zlatu, z něj se nakonec po třetí v historii radovali týnečtí ""Šachisté"""

 

 

V sobotu 9. července uspořádala TJ Sokol Ostředek na kurtu u fotbalového hřiště již po šesté nohejbalový turnaj trojic. Počasí klání nohejbalistů přálo. Příjemná přátelská atmosféra vládla po celý den i mezi hráči- Turnaje se zúčastnilo tentokráte 7 trojic.

 

Týmy nejprve bojovaly v základní skupině. Utkání ve skupině se hrála na dva sety, mohlo tedy dojít i na plichtu. Pořadí ve skupinách určilo nasazení týmů do vyřazovacích bojů. Poslední tým ve skupině do play-off nezasáhl.

 

Základní skupinu suverénně ovládli týnečtí borci před domácími Absolventy. Obě trojice si zajistily přímý postup do semifinále, týmy na 3. až 6.místě čekalo ještě čtvrtfinále. Velmi dramatický až do posledního zápasu skupiny byl boj o poslední šesté postupové místo. Nakonec si ho zajistili s náskokem jednoho setu ostředečtí staří pánové alias Docenti před FC Holubárnou.

 

Čtvrtfinále dopadla podle papírových předpokladů, nicméně Bratranci se s Docenty pořádně zapotili (10:2, 8:10, 10:4). Pozvolna se rozjíždějící Benešáci si poradili se Supermany ve dvou setech (10:4, 10:6).

 

Zatímco v prvním semifinále smetli Šachisté Benešáky (10:3, 10:1), druhé semifinále mezi Bratranci (obhájci loňského vítězství) a Absolventy se proměnilo ve velkou bitvu s radostným koncem pro Absolventy (10:8, 5:10, 8:10).



Domácí souboj o 5.místo mezi Supermany a Docenty vyhráli prvně jmenovaní 2:1 na sety (7:10, 10:5, 10:6).

 

Bronzové medaile získali po třísetovém boji Benešáci, Bratranci odešli tentokráte bez cenných kovů (9:11, 10:5, 10:8).

 

 

Finále nabídlo zajímavý průběh s hezkými nohejbalovými akcemi- První set si připsali milovníci šachových polí, ve druhém Absolventi kontrovali. O tom že zlato poputuje již potřetí v historii turnaje do Týnce rozhodl tedy až třetí set – 10:8, 7:10, 11:9.

 

Nejlepší tři týmy si kromě speciálních medailí odvezli také malé soudky s pivem věnované pořadatelem.

 

Tabulka základní skupiny

 

Zápasy vyřazovací části

 

Konečné pořadí

1.

 M.Vnouček, P.Smolík, M.Lamačka

2.

 Jiří Müller, J.Nenáhlo, J.Horák, E.Špalek st.

3.

 P.Bouška, M.Kosík, J.Strachota

4.

 M.Vosádka, O.Hlavička, F.Sedlmaier

5.

 R.Kotil, D.Luzum, V.Maroušek

6.

 K.Tamme, J.Kučera, Josef Müller

7.

 M.Škvor, J.Žydyk, P.Sadílek

 

 


 

 
 
Šachisté
 
 
 
Absolventi
 
 
 
Benešáci
  
 
 
Bratranci
 
 
 
Supermani
 
 
 
Docenti
 
 
 
FC Holubárna
 

 
 
 
 
 
Foto: Marek Škvor

 

 



Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci