Po bojovném a týmovém výkonu jsme přivezli všechny body z Křečovic

 

Vltavan Křečovice - Sokol Ostředek 0:3 (0:1)

 

Ve třetím kole okresní soutěže, v době, kdy ještě úplně nezmizela pachuť z předchozího utkání s Čerčany, se naše mužstvo chystalo na půdu dalšího neoblíbeného soupeře z Křečovic. Krátké ohlédnutí do minulosti varovalo, že se nám na hřišti ve "vesničce střediskové" nikdy nepodařilo zvítězit a třeba Lukášovi Uršicovi se zde snad ani nepodařilo dohrát. Na podzim se Křečovičtí na našem hřišti prezentovali tvrdou , místy až zákeřnou hrou, a utkání skončilo 1:1. Dalo se tedy opět očekávat velmi tvrdé utkání, což se i potvrdilo.

 

Tak jak už bývá velmi smutným zvykem v našem týmu, museli jsme opět po posledním utkání měnit sestavu na klíčových postech. Pepa Šilhavý si nešťastně v posledním utkání přetrhl křížové vazy v pravém koleni a čeká ho velmi dlouhá rekonvalescence. Tento rok zřejmě už Pepu na hřišti neuvidíme a budeme všichni doufat, že v pokročilém věku a po náročné rehabilitaci v sobě Pepa najde ještě chuť a sílu se k nám na hřiště vrátit. Dlouhodobější absence čeká i Edu Špalka, který bohužel odnesl řádění sudího Murgače v posledním zápase nejspíš i v týdnu před disciplinární komisí, kde mu byl za červenou kartu v utkání udělen trest na 5 zápasů! Je třeba říci, že s "pokrokovým" rozhodnutím svazu o zavedení elektronických zápisů, kdy kapitán ani nikdo další z našeho mužstva nemá právo do zápisu nahlédnout, se ztrácí nad sudími již jakákoliv kontrola a možnost oponovat prakticky neexistuje. Sudí Murgač tedy do zápisu mohl napsat cokoliv a výsledkem je absolutně neodpovídající trest pro Edu.

 

Dále nám chyběl i Ondra Vildman a Tomáš Sadílek, takže především v útoku jsme museli značně improvizovat. Nakonec dostal důvěru rychlík Carlos Sánchez a bojovný Roman Špalek- Obrana i záloha nastoupila v osvědčeném složení, akorát Pepu Šilhavého nahradil na kraji levé zálohy Fanda Macháček.

 

Předpoklady se naplnily hned od úvodního hvizdu, domácí se agresivně tlačili do útoku a naše obrana byla od začátku velmi zaměstnaná. Především dílem nezkušenosti naší zbrusu nové útočné dvojice s náročnějšími zápasy se nám vůbec nedařilo držet vpředu míč, čímž jsme umožňovali soupeři vyvíjet soustavný tlak. Naštěstí chlapci z obrany plnili své úkoly svědomitě, takže se domácí hráči zřídka dostávali k zakončení. Naše útočné snahy se v úvodní čtvrtině zápasu smrskly do několika spíše propagačních střel s nimiž neměl křečovický brankář příliš práce. Postupně jsme se ale do zápasu dostávali.

 

Ve 32.minutě potom naše útočné duo ukázalo, že se nechce spokojit pouze s rolí náhradníků za stabilními útočníky. Po chybě domácí obrany převzal Carlos přihrávku od Lukáše Uršice, vyměnil si míč s Romanem a tváří v tvář brankářovi ještě přihrál míč na vedle nabíhajícího Romana, pro nějž již nebyl problém dovést balón až do "kuchyně". Vedli jsme 1:0, což znamenalo novou vzpruhu pro náš tým. Naši fotbalisté se ještě více semkli a bojovným výkonem nedávali soupeři možnost vytvářet si šance nebo nějaký soustavnější tlak. Do kabin jsme tedy šli s poměrně překvapivým vedením.

 

O poločase v kabině byl na našich fotbalistech znát odhodlání udržet nadějný výsledek za každou cenu. S tím se také šlo do poločasu druhého. A nutno dodat, že se naším fotbalistům jejich předsevzetí dařilo plnit. Domácí tým se stále snažil aktivně tlačit dopředu a často i za cenu tvrdosti za hranicí férového přístupu k utkání. Především domácí Mařík ve středu zálohy byl vyloženě zákeřný a často balancoval na hranici trestní odpovědnosti za své zákroky na Lukáše Uršice a Petra Floriána. Tvrdost však bylo postupem času to jediné, co hráčům Křečovic zbylo. S naším stále se zlepšujícím výkonem v záloze a v útoku se začala na jejich kopačkách projevovat nervozita a byli nuceni k chybám. Přesně po takové chybě v 74.minutě vypíchl Lukáš Uršic domácímu stoperovi míč a pelášil sám na brankáře. S přehledem a zkušeností pak poslal míč podél padajícího brankáře a zvýšil na 2:0. Domácí ani teď nechtěli složit zbraně, ale naše obrana pracovala naprosto bezchybně. Kamil Krejcárek si dirigoval borce před sebou, kteří často s nasazením vlastního zdraví (samozřejmě je řeč o Jimovi Kapalovi) odvraceli stále bezradnější útoky hostů. Dlouhé míče směřující přes naši obranu pak Kamil jistil před Jirkou Škvorem, který si je mohl pohodlně sbírat. Na konečných 3:0, čemuž před zápasem nevěřil nikdo a o poločase možná pouze největší optimisté, upravil v 87.minutě přízemní střelou z úhlu k tyči výborně hrající Fanda Macháček.

 

Ne v úplně ideální sestavě jsme předvedli v Křečovicích výborný výkon. Hráli jsme od začátku jako tým a jako tým jsme i vyhráli. Celý zápas jsme se rvali o dobrý výsledek a nechali na hřišti všechno. Prostě jsme do hry dali pověstné "srdíčko". Je třeba pochválit tým jako celek, ale i jednotlivé řady samostatně. Obrana podala vynikající výkon. Naši obránci hráli kompaktně,nevypustili jediný souboj a schytali mnoho ran. Soupeře jsme především ve druhém poločase odpovědnou prací v obraně prakticky nepustili do vápna a nedovolili jsme mu si vytvořit soustavný tlak. Ve středu obrany skvěle pracoval Flori s Lukášem Uršicem a postupem času jsme právě ve středu zálohy začali soupeře přehrávat. Machy se Zdendou Měchurou neúnavně sprintovali po svých stranách a nutili soupeřovi obránce být neustále ve střehu. V útoku podal heroický výkon Roman Špalek, který ač kvůli pracovnímu vytížení nezvládá chodit na většinu tréninků a zápasů, dokázal uběhat skoro celý zápas ve velkém tempu a neúnavně svádět ostré souboje s obránci soupeře. Carlos Sánchez v prvním poločase ukázal, že roste každým zápasem a znovu si zaslouží pochvalu za výbornou akci před prvním gólem. Vasil Kanchyi pak ve druhém poločase v útoku také odvedl hodně práce, když podržel spoustu důležitých míčů. Pokud takto zvládneme přistoupit ke každému zápasu, budou výhry na našem kontě dále přibývat, navíc určitě dokážeme i potěšit oko našich fanoušků. Budiž tato reportáž tím nejlepším lákadlem pro všechny naše fanoušky na derby se Soběhrdy příští sobotu!

 

Sestava: Škvor J. - Fiala, Krejcárek, Kapal, Muller - Měchura, Uršic, Florián, Macháček - Carlos Sánchez (46. Kanchyi), Roman Špalek (85.Luzum)

 

Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci