Stolní tenisté nedotáhli výborně rozehraný zápas s Týncem k výhře

 

Stolní tenisté po dvoutýdenní vánoční přestávce zahájili odvetnou část sezóny 2015/16. Áčko čekal veledůležitý domácí souboj s Týncem, který byl před zápase v tabulce o příčku před námi jen díky lepšímu skóre. Výhra mohla tedy hodně posílit naděje na vyhnutí se přímému sestupu. V prvním zápase naši ve Zbořeném Kostelci, kde jsou týnečtí doma, remizovali 9:9.

 

Podle očekávání nechal Týnec doma mladíčka Jarolíma a naopak si z béčka hrajícího o třídu výše vypůjčil Cvanigu.

 

Naši zataktizovali a prvně spolu ve čtyřhře nastoupil Roman Žydyk s Markem Škvorem ml. Přes porážku v prvních dvou setech dovedli zápas do pátého, kde však nezvládli koncovku. Tu naopak zvládl Jura Žydyk s Pepou Lemberkem a po čtyřhrách byl stav nerozhodný.

 

Po první sérii se dostali naši do vedení. Jura přehrál Masojídka, Marek si po druhé v řadě poradil se Šafratou a Roman ukázal Cvanigovi, že ani zkušenosti z vyšší soutěže nemusí vždy pomoci k výhře. Pepa nestačil na hostující jedničku Šípka.

 

Převaha našich pokračovala i v druhé sérii. Pepa v pětisetovce porazil Šafratu, Marek otočil zápas s Masojídkem a Jura nedal šanci Cvanigovi. Roman podlehl v bitvě jedniček Šípkovi. Po dvou sériích jsme vedli 7:3 a vše vypadalo hodně nadějně.

 

Když v úvodu třetí série porazil Pepa Masojídka a Romča smetl Šafratu, dosáhli naši již devátého bodu, znamenajícího minimálně remízu a všichni věřili, že ve zbývajících šesti dvouhrách kýžený desátý vítězný bod získáme. Rozhodnuto mohlo být hned v další dvouhře, Jura měl ve čtvrtém setu proti Šípkovi dva mečboly, nevyužil je a nakonec zápas v pátém setu ztratil. Marek nedokázal vzdorovat Cvanigovi, když dvakrát prohrál set 10:12. Stav po třetí sérii byl tedy 9:5.

 

Naši stále věřili, že bodík přijde. Očekávalo se, že ho vybojuje Roman proti Masojídkovi. Bohužel se tak nestalo a ani Jurovi se nepovedlo vyzrát na Šafratu. Když pak Marek s Pepou relativně snadno prohráli se Šípkem, resp.Cvanigou, zrodila se k velkému zklamání našich borců plichta 9:9.

 

Přítomný týnecký vedoucí Souček (současně šéf STK okresního svazu) po zápase přiznal, že k nám přijeli vyhrát a nakonec jsou velmi štastní za remízu, protože byli jen míček od prohry (viz zápas Jury se Šípkem).

 

Nedá se nic dělat, ještě zbývá deset zápasů, kdy se musí naši hráči poprat o záchranu. Samozřejmě s výhrou nad Týncem by se jim dýchalo lépe, alespoň že ve vzájemné bilanci s Týncem máme při dvou remízách 9:9 lepší poměr setů (75:74), takže při případné rovnosti bodů na konci soutěže budeme před ním.

 

Béčko sehrálo derby v Petroupimi. Po více jak dvaceti letech za nás nastoupil Jindra Nenáhlo a ukázal, že nic ze svého umu neztratil. Vyhrál všechny své zápasy.

 

Sokol Ostředek A – KST Týnec n/S 9:9

 

 

SDH Petroupim D – Sokol Ostředek B 11:7

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci