I z Pecerad jsme přivezli nelichotivý výsledek

 

JAWA Pecerady - Sokol Ostředek 4:1 (2:1)

 

K poslednímu zápasu podzimní části sezóny cestovali naši fotbalisté do neoblíbených Pecerad. S tímto soupeřem, který se většinou prezentuje destruktivním fotbalem s množstvím nakopávaných míčů, se nám historicky nikdy nepodařilo uhrát dobrý výsledek. Výjimkou bohužel nebyl ani tento zápas. Ze sestavy navíc v týdnu před zápasem vypadl Eda Špalek, který musí opět rehabilitovat se zraněným kolenem. Kamil Krejcárek tedy oproti všem předpokladům zůstal v útoku, kde vytvořil dvojici s bomberem Tomášem Sadílkem.

 

Na velmi nekvalitním hřišti v Peceradech jsme se od začátku prezentovali aktivní hrou. Snažili jsme se hrát kombinační fotbal s rychlým přechodem do útoku přes naše krajní záložníky. Ne vždy se nám však dařilo dotáhnout naše akce k ohrožení soupeřovi branky. Soupeř se na hrbolatém hřišti s fotbalem vůbec neobtěžoval, míče z jejich kopaček směřovali do vzduchu a co nejdále směrem k naší brance. Bohužel tento způsob hry soupeře vyústil ve dvě branky v naší síti, když je potřeba podrobit ostřejší kritice naší obranu, která svou nedůsledností obě branky soupeři prakticky darovala. Do konce poločasu se nám podařilo už jen snížit po krásné fotbalové akci. Fanda Macháček zatáhl míč po lajně a po jeho přesném centru se do střely položil Tomáš Sadílek a umístil míč k tyči branky Pecerad.

 

V druhém poločase se již zápas prakticky dohrával. Po vystřídání Tomáše Sadílka jsme přestali být nebezpeční v útoku a naše obrana si vybrala ještě dvě chyby, kdy jsme dovolili soupeři skórovat při značné převaze našich hráčů v našem vápně. Nedůsledností a ne důrazu bylo v posledním zápase hodně. Konečný výsledek 4:1 se tak zařadil vedle ostatních nelichotivých vystoupení našeho týmu na venkovních hřištích.

 

Poslední zápas sezóny pouze podtrhl tragické podzimní působení našich fotbalistů v nejnižší soutěži. Je s podivem, že se takto prezentuje mužstvo, jehož kostru stále ještě tvoří hráči, kteří byli zvyklí hrát i o dvě soutěže výše. Nelze se také vymlouvat na množství zranění některých klíčových hráčů, která nás v podzimní části postihla. Stále ještě v mužstvu bylo hodně těch, kteří měli mužstvo táhnout a prezentovat se na podzim úplně jinak. Bohužel jsme před podzimní částí sezóny úplně rezignovali na fyzickou přípravu a poměrně záhy jsme zjistili, že se ani nejnižší soutěž nedá hrát bez tréninku. Spousta hráčů, a každý z nás si asi dokáže sebekriticky zhodnotit své působení na podzim, hrála hluboko pod svými možnostmi. Nelze totiž vzpomínat pouze na staré časy a těžit z let minulých, je třeba se stále aktivně připravovat po celou dobu sezóny. To je první věc, kterou musíme pro jarní část sezóny změnit. Pokud neabsolvujeme kvalitní zimní přípravu a pak se v jarní části sezóny nebudeme svědomitě připravovat na každý zápas, skončí sezóna 2015/2016 pro náš tým největší ostudou v novodobé historii ostředeckého fotbalu. S tím by se jistě řada především zkušenějších hráčů nikdy nemohla smířit. Důležité je, že již na rozlučce s podzimní částí sezóny padala od "rady starších" spousta konstruktivních nápadů, co pro jarní část sezóny změnit. Doufejme tedy, že nezůstane pouze u siláckých řečí nad půllitrem piva, ale že si spousta hráčů vezme svá předsevzetí k srdci.

 

Sestava: Škvor - Fiala, Vildman, Kapal, Muller - Nerad (55.Kanchyi), Měchura, Florián, Macháček - Sadílek (70.Sánchez), Krejcárek

 

Autor: Kamil Krejcárek

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci