Stolní tenisté si připsali důležitou výhru nad Krusičany

 

V pátek čekal naše stolní tenisty veledůležitý domácí zápas proti Krusičanům. Krusičanští skončili v minulé sezóně třetí od konce a v aktuální sezóně jim před tímto utkáním patřilo poslední místo s třemi prohrami ze tří zápasů. Náš tým byl v tabulce předposlední s jednou remízou a dvěma prohrami.

 

V naší sestavě dostal vedle Romana a Jury Žydykových a Marka Škvora ml. šanci Pepa Lemberk a ukázalo se, že to byla správná volba.

 

Hosté přijeli v obdobné sestavě, jako před dvěma roky, kdy nás doma v naší první sezóně po obnově oddílu vypráskali 0:18.

 

Nyní jsme věřili v minimálně vyrovnaný souboj. To potvrdily i čtyřhry, kdy si Pepa s Markem díky výborně zvládnutým koncovkám všech tří setů poradili s Ptáčníkem a Kašpárkem, zatímco Jura s Romanem nestačili na Heřmana st. s Vozárem.

 

Remízový stav byl i po první sérii dvouher. Marek si snadno poradil s Kašpárkem a Pepa přetlačil překvapivě Ptáčníka. Romanovi chyběl k zdolání Vozára kousek, když nezvádl koncovky většiny setů. Jura podlehl Heřmanovi.

 

Zlom ve vývoji zápasu přinesla druhá série. Roman v pětisetové bitvě porazil Heřmana. Marek si překvapivě poradil s Vozárem. Výhry si připsali proti Kašpárkovi a Ptáčníkovi i Pepa a Jura. Naši borci tedy vedli po dvou sériích 7:3 a k bodům bylo blízko.

 

V úvodu třetí série neměl ze souboje s Vozárem totálně vyšťavený Marek žádnou šanci s Heřmanem a Pepa neuspěl v další pětisetové bitvě proti Vozárovi. Jura s Romanem však nedovolili žádný zvrat ve vývoji zápasu a dvěma výhrami nám zajistili minimálně remízu. Naši věřili, že si v poslední sérii alespoň jednu výhru připíší a budou slavit výhru.

 

Poslední sérii zahájili svými duely s Heřmanem a Vozárem Pepa, resp. Jura. Ani jednomu se nepodařilo zvítězit a tak vítězný desátý bodík připsal na naše konto Roman bezproblémovou výhrou nad Kašpárkem. Poslední zápas utkáním mezi Markem a Ptáčníkem pak už jen určil podobu skóre na konečných 11:7.

 

Díky výhře se naši odpoutali od dna tabulky, ale samozřejmě do konce soutěže chybí ještě hodně zápasů a boj o záchranu v OP3 nebude snadný. Poslední místo znamená sestup, předposlední pak baráž s druhým celkem z OP4.

 

Naši hráči své první historické vítězství řádně oslavili. Po zápase s nimi poseděl i soupeř, který bral prohru velmi sportovně.

 

Sokol Ostředek A – Krusičany B 11:7

 

Sokol Pyšely C – Sokol Ostředek B 17:1 

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci