Bukovanům jsme doma darovali všechny tři body

 

Sokol Ostředek - Sokol Bukovany 1:2 (1:2)

 

O slunečné říjnové sobotě jsme v Ostředku hostili celek Bukovan. Bukovany jistě přijeli psychicky posílení o výhru nad silnými Chocerady z předešlého kola, naopak naši borci si výsledek i předvedenou hru z utkání s Jablonnou za rámeček nedají. Na druhou stranu domácí prostředí obyčejně vlije našim fotbalistům čerstvou krev do žil a jejich výkony vypadají úplně jinak, proto se před zápasem jednička dala s přehledem vsadit.

 

Oproti zápasu v Jablonné opět nahradil v bráně nejistého Davida Luzuma zkušený Jirka Škvor. Po jedno zápasové pauze se také vrátil Kamil Krejcárek a trenér Mirek Lejček ho postavil překvapivě na hrot k Edovi Špalkovi. Zda se jednalo o bezradnost trenéra s hledáním vhodného postu nebo o snahu Bukovany překvapit, to redakci Mirek Lekček nesdělil.

 

Jak je v domácím prostředí zvykem, Bukovany jsme hned od začátku zatlačili před jejich bránu. Výsledkem byla hned v 2.minutě obrovská šance Edy Špalka, který z pár metrů úplně sám přestřelil bránu soupeře a nejspíš se ještě teď diví, jak lze taková šance zahodit. Postupně však, především kvůli naší malé aktivitě, začali přebírat iniciativu hosté. Naše obrana bohužel nebyla vůbec zkoncentrovaná a vyvrcholením byl ve 12.minutě gól na 0:1, kdy se hostující útočník prosadil poté, co naše obrana nechala trestuhodně propadnout vysoký míč směřující do našeho vápna. Za minutu bylo ještě hůře, Láďa Fiala zkazil rozehrávku na půlce a soupeř z rychlého brejku skóroval podruhé. Strašidelná desetiminutovka naší obrany mohla vyvrcholit ještě třetím gólem po naší další nedůslednosti, tentokrát se ale naši se štěstím ubránili. Do konce poločasu se již z naší strany příliš nedělo, zatlačili jsme sice soupeře před bránu, ale finální přihrávky nebo centry pohříchu nenacházeli své adresáty. Jediný gól jsme vstřelili ve 25.minutě po hezké kombinaci Fandy Macháčka a Edy Špalka, kdy po zpětné přihrávce Machajdy zakončoval Eda skoro do prázdné branky. Střely zpoza vápna se poté již neujaly, a proto jsme po prvním poločase doma s Bukovany prohrávali 1:2.

 

Krátce po změně stran nahradil zraněného Jima Kapala na hřišti mladý Honza Dvořák a bezkrevný Kamil Krejcárek se přesunul z útoku na pozici předstopera. Pokračovali jsme v nátlakové hře a postupně jsme si i vypracovali šance. Obrana fungovala vcelku spolehlivě a jelikož Bukovany rezignovaly na nějaké větší útočení, vedli jsme si v obranné hře velice slušně. Vyvstávala už jen otázka, zda se nám náš tlak podaří přetavit v branku. Bohužel se tak do konce zápasu nestalo. Naším hráčům chyběla větší vůle a hlad po vítězství.

 

Chtělo by se po některých výkonech našich hráčů dodat, že je jedině dobře, že nás příští týden čeká poslední zápas sezóny v Peceradech a pak budeme mít čas se opět připravit na jarní část sezóny. V podzimní části se nám bohužel některým nedařilo trénovat tak, jak by bylo potřeba a na jejich výkonech je to znát. Každý si určitě sám sáhne do svého svědomí a přehodnotí své fungování v podzimní části sezóny. Autor článku to udělá rozhodně.

 

Sestava: Škvor - Fiala, Vildman, Kapal (56.Dvořák), Müller – Nerad (72.Sanchez), Kančij, Florián, Macháček - Krejcárek, Špalek E.

 

Autor: Kamil Krejcárek

 


 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci