O posvícenské sobotě servírovali naši fotbalisté menu o devíti chodech

 

Sokol Ostředek - Sokol Zaječice 9:0 (2:0)

 

Naši fotbalisté přivítali v sobotu na svém hřišti poslední celek soutěže Zaječice. Po minulém zápase, kdy nám v Lešanech bylo nastaveno zrcadlo, byl tým ze Zaječic se svými dvěma body ideální soupeř k tomu, abychom si zlepšili sebevědomí a o posvícenské sobotě potěšili očekávanou početnou návštěvu domácích příznivců. Do sestavy se po týdnu opět vrátil Ondra Vildman, který zaujal místo stopera. Kamil Krejcárek se tak mohl vysunout do středu zálohy k Petru Floriánovi. V útoku opět nastoupilo duo bratří Špalků, bohužel Roman Špalek musel po úvodním hvizdu záhy střídat, když si obnovil zranění stehenního svalu. V útoku jej nahradil Fanda Nerad.

 

Zaječice k nám přijeli v deseti lidech a ještě bez vlastních dresů. Do zlatého fondu historek z pralesní ligy jsme si tedy mohli slavnostně zapsat příhodu o tom, jak jsme museli soupeři půjčovat dresy. Hned po úvodním hvizdu začalo být zřejmé, že si Zaječice doma zapomněli i fotbalovost a techniku. Naši hráči ve vycházkovém tempu kombinovali a pronikali do šestnáctky soupeře, který nekladl moc odpor. Bohužel se nám opět nedařilo naše šance proměňovat. Petr Florián třikrát po rohu mířil hlavou mimo. Eda Špalek dvakrát v dobré pozici volil přihrávku do chumlu hráčů před bránu místo zpětné přihrávky na volné spoluhráče. Dočkali jsme se proto až ve 33.minutě. Na rohový kop Edy Špalka si naskočil nejvýše kapitán Jenda Muller a hlavou pohodlně skóroval. Druhý gól vsítil za 4 minuty střelou z úhlu Eda Špalek. Bohužel vzhledem k průběhu utkání a síle soupeře bylo třeba konstatovat, že vedení 2:0 bylo žalostně málo.

 

Do druhé půle naši fotbalisté vlétli. Ve 47.minutě si zopakoval Eda Špalek a Kamil Krejcárek svůj rohový kop na bližší tyč z minulého domácího zápasu a bylo to 3:0. Kamil Krejcárek tentokrát zakončoval hlavou. U čtvrtého gólu si pak Eda a Kamil role vyměnili. Kamil Krejcárek přebral na půlce míč a vyslal Edu Špalka do samostatného úniku, pro něj už pak nebyl problém překonat brankáře hostí. V 66.minutě už to bylo 5:0, když se po rohu opět hlavou trefil Jenda Muller. Nyní už začalo být hlavní otázkou zápasu, kolik gólů ještě naši borci nasypou do zaječické sítě. Diváci se královsky bavili. Šestý gól přidal Petr Florián. Sedmý gól trefil krásně z přímého kopu Ondra Vildman. Při osmém gólu jsme pak byli v Ostředku svědky historické události, když Jenda Muller z pozice levého beka završil svůj hattrick. Poslední devátý gól vsítil skoro do prázdné brány Petr Florián, když mu míč perfektně připravil mladý Honza Dvořák. Magická desítka nepadla, přesto museli být diváci z počtu krásných gólů nadšeni.

 

Naši fotbalisté si jistě po nepovedeném zápase v Lešanech spravili chuť. Je třeba dodat, že na tak slabého soupeře už letos jistě nenarazíme, přesto jsme měli možnost si vyzkoušet určité herní situace a posílit si naši psychiku. Doufejme, že našim fotbalistům gólový apetit vydrží i do zápasu v Jablonné příští týden, i když lze očekávat, že cesta ke vstřelení gólu bude určitě více trnitá. 

 

Sestava: Škvor J. - Fiala, Vildman, Kapal, Muller - Měchura (46.Dvořák), Krejcárek (62.Kančij), Florián, Macháček (81.Luzum) - Špalek E. (72.Sanchez), Špalek R.(3.Nerad)

 

Autor: Kamil Krejcárek

 


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci