Ostředecký Votvírák otevřel novou pinčesovou sezónu

 

 

 

TJ Sokol Ostředek uspořádala v sobotu 26.září na sále ostředecké restaurace 2.ročník turnaje ve stolním tenise Ostředecký Votvírák, který je určen pro hráče OP Benešovska a neregistrované. Organizátory potěšil velký zájem o turnaj. Plánovaná kapacita byla naplněna ve velmi krátkém období po zveřejnění pozvánky.

 

Ráno se v ostředecké „pinčesové aréně“ sešlo 33 hráčů z 11 klubů. Ostředecký stolně-tenisový oddíl reprezentovalo deset hráčů. Na všechny aktéry turnaje nejprve čekala skupinová fáze. Osm nejvýše postavených ze žebříčku okresního přeboru Benešovska 2014/15 bylo nasazeno do čela jednotlivých skupin. O dalším složení skupin rozhodl los.

 

Nejlepší dva hráči z každé skupiny postoupili do hlavního pavouka, ostatní si to rozdali v pavouku útěchy. Oba pavouky se dohrávaly až do určení celkového pořadí.

 

V hlavním pavouku měly ostředecké barvy tři zástupce – Romana a Juru Žydyky a Pepu Lemberka. Nejlépe si vedl Roman Žydyk, který vybojoval sošku za celkové 10.místo, když v zápase o 9.místo prohrál s divišovským Pekárkem 2:3 na sety.

 

Mezi nejlepší osmičku hlavního pavouka se probojovalo pět nasazených – Štepánek, Jíša, Kratochvíl, Šramota a Kříž Z., dále Linhart st., Kříž L. a Pavelka, který dostal od pořadatele divokou kartu.

 

Třetí místo vybojoval Pavel Linhart starší ze Sázavy, který přehrál 3:2 na sety vlašimského Petra Jíšu.

 

Ve finále se utkal louňovický Milan Štěpánek s Josefem Pavelkou hrajícím za SKST Cvikov. Zápas byl velmi dramatický a často se ozýval potlesk přihlížejících. Rozhodnutí padlo až v koncovce pátého setu, kdy Štěpánek nevyužil pět mečbolů (vedl 10:6 a ještě 11:10), zatímco Pepa Pavelka zužitkoval hned první a po výhře 13:11 se radoval z turnajového vítězství.

 

Finále pavouka útěchy bylo záležitostí sázavských. Jaroslav Novák, nasazená jednička turnaje, v něm porazil svého týmového kolegu Miroslava Srba 3:2 na sety. Vítězný Novák obdržel dárkový koš a jeho soupeř malý soudek plzeňské dvanáctky. Z našich se v pavouku útěchy dostal nejdále Marek Škvor ml., který prohrál v jeho semifinále s Novákem 2:3 na sety.

 

Na třech stolech probíhaly celý den líté boje o každý míček. K vidění byly hezké akce- Na sále panovala mezi hráči přátelská atmosféra. Turnaj krátce navštívil i předseda STK OSST pan Souček.

 

Nejlepší trojice si z Ostředku odvezla speciální medaile a dárkové koše. Vítězný Pepa Pavelka získal do svého držení na jeden rok velký putovní pohár. Hráči na 4. až 10. místě obdrželi malou sošku stolního tenisty. Každý účastník turnaje dostal od pořadatelů jako pozornost malou lahev šampaňského.

 

Poděkování patří panu JUDr.Tammemu, který se zhostil role hlavního pořadatele a panu Lukešovi, novému nájemci ostředecké restaurace za bezplatné poskytnutí sálu pro uspořádání turnaje.

 

Turnaj byl pro naše hráče velmi dobrou přípravou na blížící se začátek nové sezóny (1.kolo se hraje již v pátek 9.října), současně ukázal, že jsme na dobré cestě. Se soupeři, kteří nás vloni vypráskali od stolů, jsme hráli vyrovnané zápasy.

 

Přehled zápasů ve skupinách

Tabulky skupin

Pavouci


 

 

Konečné pořadí

 


 

 

 

J.Novák a M.Srb - finalisté pavouku útěchy

Nejlepší z Ostřeďáků - desátý Roman Žydyk

Milan Pekárek st. - 9.místo

Lubomír Kříž - 8.místo

Christian Kratochvíl - 7.místo

Zdeněk Kříž - 6.místo

Pavel Šramota - 5.místo

Petr Jíša - 4.místo

Pavel Linhart st. - 3.místo

Milan Štěpánek - 2.místo

Vítězný Pepa Pavelka

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci