Třetí fáze Dimy Prokopcova

 

Součástí přípravy ostředeckých stolních tenistů byl nevšední zážitek. V pondělí 20.července zavítal k nám do Ostředka na trénink Dmytro Prokopcov. Zkrátka Dima, rodák z Krymu, jsouce již naturalizovaným Čechech. Znalci stolnětenisového dění vědí,že Čech aktuálně za stoly nejlepší. Odskočil si na návštěvu po toho dne už dvou tréninkových fázích odmakaných ve svém pražském tréninkovém zázemí. Náš reprezentant je aktuálně na 77.pozici světového žebříčku hráčů.

 

Naší vesnici a oddílový trénink navštívil především a právě proto, že zde má hodně příbuzných včetně hráče našeho oddílu Vaška Ryšavého, kterému je strýcem. Právě na synovcovo pozvání Dima na trénink přišel, a to mile a radostně při takové události obklopen svou širokou rodinou, aby s každým z našich hráčů na tréninku přítomným svedl "regulérní bitvu na tři vítězné".

 

Jeho úderová dokonalost dala každému z nás bez nadsázky zažít pocit hry na stolně-tenisovém trenažéru nebo chcete-li proti neomylnému robotovi. Zakusili jsme pocit hry s hráčem,který se proti naší herní úrovni nemá šanci upinknout a všechny naše sebevybušnější ataky zkrátka vrátí,a přece nebo právě proto jsme všichni do jednoho zdárně poražení plesali nad touto dokonalostí.

 

Byl to v našem oddílu po roce opět velký zážitek hry s esem našeho milovaného sportu, někdejším dlouholetým hráčem českých extraligových týmů NH Ostrava a El Nina Praha. Letos na jaře "podobně" jako ostředecké áčko vystoupal tabulkou francouzské nejvyšší ligové soutěže na přední příčky se svým aktuálnim klubem - bretaňským Hennebontem. Minulé prázdniny ostředecké hráčské duo Petrů S. absolvovalo týdenní akademii Petra Korbela, české legendy této sportovní disciplíny, během níž sbírali herní poznání, tréninkovou metodiku a zkušenosti od něj i od nejlepšího českého trenéra současnosti Tomáše Demka.

 

Během letošní přípravy je tedy pro nás zlatým hřebem Dimova návštěva. Vždyť přijel on k nám! Poznatek z našeho herního projevu vyslovil zobecnělý ale samozřejmě k zamyšlení. A jaký že byl jeho úsudek znalce? Vypozoroval během hry s námi, že hrajeme nadměrně moc míčků tak, že je zkrátka pálkou udeříme až po vystrčení hrající ruky, tudíž bez šance míček maximálně možně kontrolovat a umisťovat. Správné provedení úderu je totiž míček zatáhnutím udeřit a takzvaně přes něj přejít. Už pro provedení maximální rotace mu teprve takto správně udělené. Máme ale šanci toho průběžně dbát s vlašimským trenérem Lubošem Pěnkavou, momentálně bohužel zraněným. Ceníme si Dimova bystrého oka, děkujeme za podepsané míčky, za čas s námi strávený a budeme doufat v další podnětnou návštěvu!

 

Petr Stanovský

 


 

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci