Slaboučké Soběhrdy si odvezly z Ostředka 6 gólů

 

Sobotní odpoledne konečně po dvou deštivých dnech přineslo hezké slunečné počasí, v kolibě bylo připravené vychlazené čepované pivo a navíc rozlosování okresní soutěže přisoudilo na tento den derby se Soběhrdy. Bylo tedy mnoho důvodů k tomu, jít se podívat v Ostředku na fotbal. Naši fotbalisté sice na jaře zatím příliš nepotěšili náročné oko domácích fotbalových fajnšmekrů, ale ohlasy po utkání s Přestavlky dávaly tušit, že by se konečně na domácím pažitu mohl začít hrát fotbal. Bohužel zdravotní trable našeho týmu stále neberou konce a tak si nejspíš pro jarní sezónu musíme škrtnout další dva borce. Lukáš Uršic už je po operaci ramene a meniskus Petra Eichlera na svou operaci ještě čeká. Vrátil se sice Jim Kapal, ale stejně jsme zpátky do kopaček museli obout nestárnoucího Vasila Kančije.

 

Soběhrdy přijeli v 10 hráčích, což v kombinaci s jejich slabými výkony v rozehrané sezóně mohlo svádět k dojmu, že se bude jednat o jednoznačné utkání a jedinou otázkou tohoto zápasu bude, kolik gólů si Soběhrdy z Ostředka odvezou. V prvním poločase tomu tak bohužel nebylo. Naši fotbalisté začali zvolna a místo toho, aby využili situace, kdy má soupeř o jednoho hráče v poli méně, byli často až příliš statičtí a pomalý. Přitom stačilo pouze pohybem a hrou po zemi rozebrat hostující mužstvo. Stále jsme se nezbavili naší jarní bolesti, kdy slibně rozjeté akce nedokážeme dotáhnout do konce. Finální přihrávky a centry ze stran po hříchu nenacházeli své adresáty a vyložené šance jsme si proti slabému soupeři také nevytvářeli. Z gólu jsme se proto radovali až po 25 minutách. Zdenda Měchura pěkně vystřelil na gólmana Soběhrd, který míč vyrazil pouze k nohám Petra Floriána a Flori již neměl problém míč napálit do sítě. Poté jsme se dostali ke dvěma zajímavým standardním situacím z hranice vápna, avšak Flori zleva a Milan Škvor zprava vysoko přestřelili. Svou šanci do půle spálil i Petr Zikmund a tak se šlo do kabin pouze za stavu 1:0.

 

Do druhé půle vystřídal Vasil Kanchyi Petra Zikmunda a postavil se do středu zálohy k Florimu. Milan Škvor se posunul do útoku ke Kubovi Horákovi s cílem vyhrávat hlavičkové souboje a případně se pokusit vstřelit gól. Gólu jsme se dočkali hned ve 46.minutě. Fanda Nerad se dostal ve vápně k míči a střelou v pádu uklidil míč přesně k tyči. Pro tohoto svátečního střelce byl gól velkou odměnou za bojovný výkon v dnešním utkání. Naši fotbalisté v druhém poločase působili daleko svěžejším dojmem a pomalu začala být aktuální otázka, kolik branek se jim podaří vstřelit v tomto utkání. Soběhrdy již nekladly odpor a s naší kombinační hrou měly viditelné problémy. V 55.minutě ukázal Kuba Horák, že si na jaře stále ještě neseřídil mířidla a svůj samostatný únik poslal vedle branky Soběhrd. V 60. minutě si tedy vzal slovo Petr Florián a poučil Kubu Horáka, jak se šance tváří v tvář gólmanovi soupeře proměňuje, když si zkušeně počkal a pak zasunul vedle ležícího gólmana Soběhrd. Kuba Horák si evidentně vzal názornou ukázku k srdci a v 70.minutě již samostatný únik s přehledem proměnil. Ostředečtí fotbalisté zvyšovali obrátky a chtěli dohnat, co nestihli v prvním poločase. Flori si s Vasilem ve středu zálohy náramně rozuměl, z levého beka vyrážel do otevřené obrany soupeře Jenda Muller, Milan Škvor v útoku podržel balón a rozděloval ho do stran. Soběhrdy si občas museli připadat jak na prodloužené jízdě na sázavské pouti. Obrana Ostředka v druhém poločase již neměla vůbec žádnou práci a ojedinělé dlouhé nákopy hostů sbíral Kamil Krejcárek a rozehrával vzadu přes Davida Luzuma, který dokazuje, že hra nohama je jeho silnou stránkou. Gól na 5:0 jsme vstřelili v 82.minutě, kdy Milan Škvor nadvakrát překonal brankáře hostů a dočkal se kýženého gólu po svém přesunu do útoku. Utkání se již dohrávalo a v 90.minutě na 6:0 upravil Kuba Horák a připsal si svůj druhý zásah v utkání.

 

Soběhrdy si tedy nakonec z Ostředka odvezly debakl. Nutno ale říci, že proti silnějšímu soupeři by naši fotbalisté měli jistě větší starosti. Především v prvním poločase jsme až příliš byli uspokojeni faktem, že hrajeme proti nekompletnímu soupeři. Ve druhém poločase se však naše hra o poznání zlepšila a především díky výborné kombinaci a chuti hrát fotbal jsme nakonec dokázali dovézt utkání k výsledku, který mu slušel.

 

Sestava: Luzum - Fiala, Krejcárek, Kapal, Müller - Měchura, Florián, M.Škvor, Nerad - Zikmund (46.Kančij), Horák

 

Autor reportáže: Kamil Krejcárek

 


 

 

 

Foto: Marek Škvor

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci