Po bojovném výkonu přivezli naši fotbalisté tři body z Přestavlk

 

Ve čtvrtém kole okresní soutěže čekalo na naše fotbalisty derby s nepříjemným soupeřem z Přestavlk. Místní "Béčko" již několikrát ukázalo, že k tomuto zápasu vždy dokáže přistoupit patřičně odpovědně a vetšinou nezapomene nastoupit posíleno o řadu hráčů hrajících pravidelně za první tým. Stejně tomu bylo i při posledním zápase na podzim, kdy jsme doma schytali nelichotivou porážku 4:2. Je jasné, s jakými myšlenkami tedy o slunné neděli odjížděli naši fotbalisté k tomuto důležitému zápasu. Marodka našeho týmu se bohužel nadále rozšiřuje a k dlouhodobým marodům Pepovi Šilhavému, Edovi Špalkovi a Jirkovi Škvorovi se tentokrát přidal ještě Jim Kapal sužovaný horečnatým onemocněním. K utkání jsme tedy přicestovali pouze s dvanácti hráči. Jimovo místo v obraně zaujal Petr Florián, k Milanovi se do středu zálohy stáhl Lukáš Uršic a do útoku ke Kubovi Horákovi se posunul "štírek" Zdenda Měchura.

 

Po úvodním hvizdu se ukázaly naše předzápasové obavy jako liché. Domácí nastoupili oproti všem předpokladům v ryze béčkové sestavě a na jejich velmi nepřesné hře to bylo znát, našim fotbalistům se dařilo eliminovat bez větších potíží jejich útočnou snahu. Na menším hřišti, kde bylo nutné podstupovat velké množství soubojů, se nám naší bojovnou a tvrdou hrou podařilo domácí zaskočit. Po získání míče jsme vyráželi k rychlým protiútokům a domácí obrana měla s našimi ofenzivními hráči stále více starostí. Již v 10.minutě jsme se poprvé radovali. Jenda Muller nakopl dlouhý křížný míč do vápna Přestavlk, kde ho Kuba Horák vrátil hlavou před bránu a tam po nejistém zákroku domácího brankáře vsítil branku Lukáš Uršic. Vedli jsme 1:0 a drželi domácí stále přišpendlené na jejich polovině. Bohužel se stále projevovala naše jarní bolest a vypracované šance jsme trestuhodně zahazovali. Sami tváří v tvář brankáři selhali postupně oba naši útočníci. A tak se ve 25.minutě vydal na zteč Jenda Muller, na vápně si narazil s Fandou Neradem a z vápna v pádu prostřelil velmi nejistého gólmana Přestavlk. Vedli jsme 2:0 a kolem hřiště se začali s taškami rojit místní "Áčkaři". Do poločasu se nám i přes velký tlak již další branku přidat nepodařilo. Slibné šance jsme stále dokázali přesvědčivě zahazovat, přitom kdyby se šlo do šaten za stavu 0:5, tak by domácí nemohli říct ani slovo. Bohužel se do šaten šlo "pouze" za stavu 0:2.

 

Jak již bylo patrné z paniky domácích během prvního poločasu, do druhé půle nastoupili hned se třemi změnami v sestavě. Opět jsme se mohli přesvědčit, jak moc Přestavlkům na výsledcích těchto mini-derby záleží. Bylo jasné, že zápas ještě rozhodnutý není a že by nás neproměněné šance opět mohli mrzet. Navíc do druhého poločasu nemohl pro zranění nastoupit Petr Eichler a tak se Láďa Fiala musel stáhnout do obrany. Přestavlky se na začátku druhé půle snažili zlepšit svou kombinaci především hrou přes své "Áčkaře", ale počáteční snahu o tlak se dařilo naší bojovnou hrou mařit. Dlouhé nákopy do našeho vápna se dařilo naší obraně odvracet. Když pak po hodině hry konečně proměnil jednu ze svých mnoha šancí Kuba Horák a nenápadnou střelou prostřelil prachbídného gólmana Přestavlk, vedli jsme 3:0 a mohli jsme v klidu přemýšlet, jak s přehledem a v klidu dohrát zbytek zápasu. Nebyli by to ovšem ostředečtí fotbalisté, aby z rozhodnutého zápasu neudělali ještě drama. V 65.minutě jsme se dopustili zbytečného faulu před vápnem a Přestavlky z přímého kopu snížili na 1:3. Za dalších 10 minut bylo ještě hůře. Naše obrana zaspala při zahrávání rohového kopu hostí a úplně volný záložník Přestavlk z hranice vápna snížil na 2:3. Mužstvem Ostředka se začal šířit strach a nervozita, snažili jsme se však stále hrát svoji hru a především díky přetrvávající bojovnosti jsme Přestavlky nepustili do příliš drtivého náporu. V 75.minutě se bohužel po celkem nevinném pádu zranil Lukáš Uršic a museli jsme hrát poslední čtvrthodinu o deseti. Lukáš musel okamžitě odjet do nemocnice. Bohužel první prognózy a amatérská diagnóza zkušeného rekonvalescenta Petra Floriána hovořily nejspíše o zlomené klíční kosti. Pro náš zdravotně zdecimovaný kádr to znamená do příštích zápasů další velké komplikace. Naši hráči se tedy musely rvát o výsledek o deseti lidech v poli, Kuba Horák se stáhnul do zálohy, odkud spálil další své asi 3 tutovky po našich rychlých brejcích. V 84.minutě se síly na hřišti vyrovnali, když po nechutném likvidačním zákroku na Kubu Horáka, byl okamžitě poslán do sprch hráč Přestavlk. Bylo velkým štěstím, že vojenskou školou zocelené nohy Kuby Horáka zůstaly vcelku. Do konce zápasu se nám výsledek 2:3 již podařil udržet, nutno dodat že především díky několika vynikajícím zákrokům Davida Luzuma v bráně.

 

Z Přestavlk se nám tedy podařilo přivést všechny tři body. Konečně je možné říci, že naši fotbalisté celý zápas bojovali a i jejich hra již snesla přísnější měřítka. Naší jarní bolestí zůstává někdy až lehkovážné neproměňování jasných gólových šancí. Oproti tomu obrana tentokrát až na jeden nedůraz při rohovém kopu fungovala vcelku spolehlivě. Výborným výkonem se prezentoval gólman David Luzum. Příští zápas doma se mohou naši diváci těšit na další derby, tentokrát přijedou borci ze Soběhrd. Pokud se nám podaří udržet bojovnou hru ze zápasu s Přestavlky, mohli by se naši diváci konečně na jaře dočkat pěkného fotbalu.

 

Sestava: Luzum - Eichler (Zikmund), Krejcárek, Florián, Müller - Fiala, Škvor M., Uršic, Nerad - Horák, Měchura

 

Autor reportáže: Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci