Stolní tenisté připravili Hermaničky o neporazitelnost a jsou již třetí!

 

Naši stolní tenisté přivítali v pátek dosud neporažené Heřmaničky (zatím ztratily jen bod za remízu s druhým Týncem) v čele s Tomášem Vrtiškou, který za celou sezónu prohrál jen jedinou dvouhru. Naši před zápasem skrytě doufali, že by se mohlo podařit soupeře potrápit a třeba i urvat remízu.

 

Celý zápas byl velmi vyrovnaný. Týmy si podělily body za čtyřhry a stejně tak dopadly i první tři série, po nichž byl stav nerozhodný 7:7, když náš tým bodoval před hermaničskou trojku a čtyřku, tedy Cmírala a mladého Řezáče. Nechybělo však mnoho a Jura Žydyk a Petr Stanovský si mohli připsat cenný skalp v podobě porážky Vrtišky, pětisetové bitvy však nedotáhly do úspěšného konce. Stejně dopadl Roman Žydyk s Davídkem.

 

Rozhodnutí přinesla závěrečná, čtvrtá série. Vrtiška dle předpokladů přehrál Marka Škvora ml. a získal pro hosty osmý bod. Velká dramata se pak odehrávala v souběžně hraných zápasech Žydyků. Jura nakonec přetlačil ve vyhroceném pětisetovém duelu Davídka a srovnal na 8:8. Roman se s Cmíralem trápil, byla na něm znát tíha odpovědnosti. První set celkem jasně prohrál, ale pak se mu podařilo velmi kousajícího soupeře přetlačit a vyhrát další tři sety, což znamenalo devátý bod pro nás. Petr Stanovský v závěrečném utkání porazil Řezáče a náš tým mohl začít slavit nečekanou výhru 10:8. Pro soupeře to byla první prohra v sezóně.

 

Díky nečekaným domácím zaváháním Divišova a Olbramovic se naše áčko posunulo na třetí místo v tabulce. Druhá příčka, zajišťující baráž s předposledním týmem OP3, je asi již nereálná. Pokud ale v příštím kole, kdy naši mají volný los, Divišov prohraje v Heřmaničkách a náš tým za dva týdny doma přehraje v derby Teplýšovice, tak konečná třetí příčka by nám neměla uniknout.

 

Béčko až překvapivě hladce prohrálo v Petroupimi 13:5.

 

Sokol Ostředek A – Sokol Heřmaničky B 10:8

 

SDH Petroupim C - Sokol Ostředek B 13:5

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci