Sokolský den se vydařil, přestože medaile doma nezůstaly

 

V sobotu proběhl na fotbalovém hřišti v Ostředku již čtvrtý Sokolský den, který byl letos výhradně věnován fotbalu a dětem. Počasí akci přálo, jen ráno spadlo pár kapek, postupně ale jasně zvítězilo sluníčko. Na zeleném trávníků se v rámci dvou souběžně konaných turnajích představila od ranních hodin téměř stovka malých fotbalistů a fotbalistek.

 

Starší přípravky se již počtvrté utkaly O pohár starostky obce Ostředek – JOMA CUP. Šestice týmů – Sokol Trhový Štěpánov, Jiskra Struhařov, Svoboda Ratměřice, FC Graffin Vlašim 2005, Sokol Zásmuky a domácí Sokol Ostředek se nejprve rozdělila do dvou základních skupin, aby poté následovala utkání o medaile.

 

Ve skupině A, která byla bodově vyrovnanější, zvítězil Trhový Štěpánov, který nejprve přehrál Ratměřice, aby pak na penalty prohrál s domácími. O druhém postupujícím tedy rozhodoval zápas Ostředka s Ratměřicemi. Ratměřičtí získali v prvním poločase dvoubrankový náskok, který přes velkou snahu domácích udrželi a postoupili do semifinále. Ostředecké přípravce tak k postupu chyběl pouhý jeden vstřelený gól a bylo by jedno, zda by ho dala T.Štěpánovu či Ratměřicím. Skupinu B jednoznačně ovládly Zásmuky a s nimi postoupila do semifinále Vlašim.

 

V utkání o páté místo tak došlo k tradičnímu derby mezi Ostředkem a Struhařovem. Domácím se zápas, asi pod vlivem neúspěšné snahy o postup do bojů o medaile, vůbec nevydařil a Struhařov zaslouženě zvítězil.

 

Semifinálové zápasy přinesly velmi vyrovnané boje, zejména Ratměřice velmi zlobily favorizované Zásmuky. Rozhodnutí přišlo až dvě minuty před koncem. Nejprve neproměnil vyloženou šanci ratměřický hráč, aby soupeř z protiútoku rozhodl o svém postupu do finále. V druhém semifinále si Trhový Štěpánov poradil s Vlašimí.

 

Malé finále neboli utkání o bronzové medaile pro sebe ukořistily ratměřické šelmy, a tak se Vlašim, stejně jako vloni, musela spokojit se čtvrtým místem.

 

 

Momentka z finále mezi Zásmuky a Trhovým Štěpánovem

 

Finále obstaraly týmy z Trhového Štěpánova a Zásmuk.Oba týmy již turnaj v jeho krátké historii vyhrály, takže šlo i o to, kdo se dostane do čela historického pořadí. Zásmučtí o svém prvenství rozhodli již v první půlce a zaslouženě, podruhé v historii, získali zlaté medaile. Navíc Zásmuky tak zatím nikdy neodjížděly z Ostředka bez poháru, vždy se vešly mezi tři nejlepší.

 

 

Přípravka TJ Sokol Zásmuky

 

Nejlepším střelcem turnaje se se šesti brankami stal štěpánovský Jakub Fotr. Nejlepším hráčem byl vyhlášen Michal Kenardžiev ze Zásmuk a titul nejlepšího gólmana získal domácí Pepa Hajný.

 

 

Jakub Fotr

 

Pepa Hajný

 

Michal Kenardžiev

 

 Přehled výsledků turnaje JOMA CUP 2014

 


 

Hodnocení ostředecké přípravky

 

 

Hořní řada zleva: Vítek Bareš, Vláďa Maroušek, Lucka Mistolerová, Štěpán Vrána, Filip Biras a Vojta Bareš

Dolní řada zleva: Kuba Biras, Martínek Škvor, Tomáš Škvor, Pavča Rezková a Adélka Tináková

Vpředu leží Pepča Hajný

 

Naše přípravka sehrála ve skupině dva vyrovnané zápasy. V prvním duelu s Trhovým Štěpánovem podala po celý zápas velmi dobrý výkon. Brankou Štěpána Vrány jsme do půle srovnali skóre. Několikrát nás podržel Pepča Hajný v bráně, který po zásluze získal cenu za nejlepšího gólmana. V závěru zápasu měl na kopačce vítězný gól Filip Biras, ale jeho střela slabší levou šla vedle. O vítězi tedy musely rozhodnout penalty. Přes špatný začátek jsme v nich díky střelám Lucky Mistolerové, Vládi Marouška, Štěpána Vrány a dvěma úspěšným zákrokům Pepči Hajného uspěli a připsali si dodatečný druhý bod do tabulky a v zápase s Ratměřicemi nám tak stačilo neprohrát v základní hrací době.

 

Naši prckové asi usnuli na vavřínech, protože první půle proti ratměřickým šelmám byla velmi špatná. Chyběl důraz, pohyb i bojovnost a malý Viktor Liška nás po zásluze potrestal dvěma góly. O poločase hráčům promluvil kouč Martin Novák do duše a na trávníku bylo k vidění jiné mužstvo. Přes velkou snahu se nám podařilo brankou Vláďíka Marouška jen snížit a postup do boje o medaile nám unikl. Škoda, stačilo dát jen o branku více.

 

V zápase o 5.místo proti Struhařovu bylo znát zklamáním, soupeř se více dral za výhrou. V zápase dostali i větší šanci všichni ostatní hráči v našich dresech. Celkově si celý tým ale zaslouží pochvalu a výsledky jsou přes poslední místo příslibem do nové sezóny.


 

Starší žáci zápolili v druhém ročníku turnaje O pohár SPZV Ostředek a.s. Na přání domácích fotbalistů, kteří nechtěli získat medaile zadarmo, pořadatelé pozvali o jeden tým více než vloni, tedy tři – FK Posázaví z Ratají n/S, Sokol Krhanice a Sokol Nespeky. Turnaj se hrál systémem každý s každým na spodní polovině ostředeckého pažitu.

 

 

Momentka z utkání Nespeky vs. FK Posázaví

 

Aniž by to bylo plánované, tak se vzhledem k předchozím výsledkům v předposledním zápase utkaly týmy Ostředka a Krhanic, které shodně oba zápasy prohrály a hrály tak o třetí místo. Poslední zápas mezi Nespeky a týmem z Ratají byl pak nepsaným finále turnaje. Zápas domácích s Krhanicemi se změnil v divokou přestřelku. Ostředek už vedl 3:1, aby do půle Krhanice skóre otočily a ve druhé půli utekly až na 3:7. Zdrcující finiš ostředeckých stačil jen na snížení na konečných 6:7. „Finálový“ zápas vyhrál celek FK Posázaví hrající celý turnaj pouze s pěti hráči v poli, za což jim patřil velký obdiv a sympatie všech přítomných a zaslouženě se radoval z turnajového vítězství.

 

 

Starší žáci FK Posázaví

 

Korunu nejlepšího střelce si v dodatečném penaltovém rozstřelu s krhanickým Lukášem Doležalem vystřílel Tomáš Havrda z FK Posázaví, který byl navíc vyhlášen i nejlepším hráčem turnaje.

 

 

Tomáš Havrda

 

Přehled výsledků turnaje

 


 

 Hodnocení ostředeckých žáků

 

 

Horní řada zleva: L.Tinák, M.Hampl, O.Mareček, J.Jiřík a M.Lejček

Dolní řada zleva: J.Mistoler, J.Rezek, K.Kubíková, Z.Vernerová, N.Holubková, P.Svatoň

Vpředu sedí M.Škvor

 

Naši žáci si přáli, aby jim medaile nespadla při účasti tří týmů do klína bez boje a proto byl turnaj uspořádán se čtyřmi týmy. Na Nespeky, které v okresním přeboru hrály jako Čerčany a FK Posázaví jsme nestačili, i když byl náš tým posílen o dva hráče z Chocerad (Jiřík, Vávra).Tito soupeři předváděli opravdový fotbal, nehráli na náhodu.

 

Kýžená medaile nebyla až tak daleko. V posledním zápase jsme se o ně přetahovali s Krhanicemi. Škoda, že jsme během krátké chvíle přišli o nadějné vedení 3:1 a ještě do půle prohrávali o gól. Drtivý závěr a tři slepené branky bohužel na vyrovnání a vynucení si penaltového rozstřelu nestačili. Za bojovnost v tomto zápase si celý tým zaslouží pochvalu. Je nutné si uvědomit, že půlka týmu patří věkem do mladších žáků. Velmi dobře zahrál Matěj Hampl, škoda, že jsme jeho rychlost nevyužívali častěji, s Nikolou Holubkovou. Celý tým zůstává pohromadě i pro příští rok, takže není třeba sklánět hlavu.

 


  

   

Nejlepší tři týmy v obou kategoriích si z Ostředku odvezly poháry a medaile věnované obcí Ostředek a dále fotbalové míče značky JOMA. Ocenění jednotlivci obdrželi kromě pohárů, fotbalové knihy od vydavatelství Egmont a věcné ceny od JOMA sportu. Každý tým si vybojoval plnou tašku sladkostí, které věnoval Hotel Akademie Naháč. Každý hráč si cestou domů mohl přečíst časopis ProFootball a trojice hráčů z každého týmu přípravek pak navíc dostala i dětský časopis s hračkou od vydavatelství Egmont.

 

Ostředecké fotbalové turnaje podpořila rovněž SPZV Ostředek a.s. a pan František Filip – Pekařství FITA Tatouňovice. Všem našim podporovatelům patří naše velké poděkování.

 

K bezproblémovému průběhu celého dne velmi přispěli i oba pánové rozhodčí – Miroslav Garaja a Ladislav Tinák, kterým rovněž děkujeme.

 

Velké poděkování patří i všem, kteří se podíleli na přípravách a průběhu celého dne. Ostředeckým hasičům děkujeme za zapůjčení stanů a lavic.

 

Ačkoliv nakonec, na rozdíl od loňského roku, na domácí nezbyla žádná medaile, celý den, který byl zakončen večerním opékáním buřtů, se vydařil a všichni se už těšíme na příští rok a pátý sokolský den.

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci