Fotbalisté porazili Bystřici 5:1 (1:1)

 

Jarní soutěžní premiéra proti SK Bystřice se za slunečného počasí ostředeckým fotbalistům vydařila. V sobotu nastříleli soupeři pět gólů, nutno ale podotknout, že hosté osmdesát minut velmi zlobili a o naší jasné výhře jsme rozhodli až v poslední desetiminutovce. Trenér Bohouš Slabý, který tak dostal od fotbalistů dodatečný dárek ke čtvrtečním narozeninám, prohlásil, že tvrdá zimní příprava se vyplatila, soupeře jsme v závěru přejeli.

 

Sobotní zápas byl ve znamení několika návratů. Po mnoha letech se do naší branky postavil Martin Procházka a týmu pomohl výborným výkonem. Po roce a půl se v našem dresu opět představil Ondra Hanibal. O rok kratší pauzu měl Eda Špalek, který hostoval v Libži a Ondra Vildman, který celý podzim nehrál kvůli zranění kolene.

 

Lepší úvod zápasu jsme si nemohli přát. Neuběhla ani minuta, když Ondra „Akademik“ Vildman poslal balón do ulice na Michala „Kozu“ Kodada, který se dostal sám před gólmana Bystřice a s přehledem nás poslal do vedení – 1:0.

 

Běžela teprve druhá minuta, když Eda Špalek zatáhl míč po lajně do vápna a jeho střela/centr skončila na břevně bystřické branky. Ve třetí minutě pak zakroutil svůj trestný kop těsně vedle tyčky Michal Kodad.

 

Ve 14.minutě prvně zahrozili hosté, průnik bystřického hráče na dvakrát zlikvidoval Martin Procházka. Stejně si počínal ve 23.minutě, kdy včasným vyběhnutím zneškodnil útok Bystřice.

 

Zvýšit vedení jsme mohli ve 27.minutě. Zdeněk Měchura byl faulován ve vápně a sudí Babický ukázal na penaltu. Petr Florián bohužel míč poslal vysoko nad bránu.

 

V 31. minutě si naše obrana tak dlouho zahrávala s ohněm až o míč přišla a musela faulovat. Hostující Šmídek poslal z trestňáku míč k tyčce a srovnal skóre, přestože se Martin Procházka po střele natahoval a podle jeho slov mu chybělo pět centimetrů. Opět tedy platilo staré fotbalové pravidlo nedáš, dostaneš.

 

Následně jsme museli dvakrát střídat. Nejprve odstoupil Michal Kodad, který ještě není zcela fit po nedávné nemoci. Nahradil ho v tomto týdnu sedmnáctiletý benjamínek Matěj Slunéčko a ve své soutěžní premiéře v ostředeckém dresu se postavil na hrot vedle čerstvě promovaného inženýra Jendy Kuželky. Krátce po Kozovi odkulhal kvůli zranění kolene i Ondra Vildman.

 

V úvodu druhé půle jsme se snažili, ale vyloženou šanci jsme si nevytvořili. Až v 58.minutě si míč vzal Ondra Hanibal, dostal se až před gólmana Kyncla o poslal naše barvy opět do vedení – 2:1.

 

Hned po rozehrávce naposledy zahrozili hosté, Martin Procházka ovšem hrozící nebezpečí na dvakrát odvrátil. V 72.minutě se dostal do šance Zdeněk Měchura, ale přestřelil.

 

Klid na naše kopačky přinesla 83.minuta. Lukáš Uršic se postavil k trestnému kopu a krásnou střelou od břevna do brány zvýšil na 3:1. Hned za minutu se nejlépe orientoval ve vápně Jenda Müller, který hlavou usměrnil do sítě centr od Ondry Hanibala – 4:1.

 

Střelecký účet uzavřel v 90.minutě Eda Špalek, který poslal za záda bystřického gólmana centr Lukáše Uršice – 5:1.

 

Naši fotbalisté si tedy připsali do tabulky důležité tři body. Věřme, že se nebude opakovat situace z podzimu, kdy po jasné výhře v prvním zápase, se týmu přestalo dařit. Chtělo by to začít vozit i body z venku. Nyní nás ale čekají dva těžké zápasy v Soběhrdech a Lešanech, bez šance na bodový import ale nejsme.

 

Ostředecká sestava:
Procházka – Vildman (36.Müller), Florián, Škvor M-, Fiala – Měchura, Hanibal, Uršic, Špalek – Kodad (34.Slunéčko), Kuželka (86.Kumsta)


 

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci