Fotbalisté zdolali po boji Netvořice 3:2

 

Ostředecké fotbalisty čekal v sobotu těžký zápas se zachraňujícími se Netvořicemi a každý jiný výsledek než výhra by vyvolal spekulace o jejich poctivém přístupu k utkání. Po boji se našim hráčům podařilo všechny soupeře na hřišti porazit 3:2 (2:1) a připsat si již devátou jarní výhru. Stále nám patří pátá příčka, ale na bronzový (možná i postupový) stupínek chybí jen dva body.

 

První šanci měl netvořický ostrostřelec Hokr, který už ve třetí minutě protáhl z trestňáku Vencu Hromase v naší bráně. Venca Hromas se překvapit nenechal a vytáhl míč nad břevno. V 8.minutě šel nebojácně do souboje ve vápně Lukáš Uršic. Vybíhající netvořický gólman Ošmera ho poslal tvrdě k zemi, píšťalka sudího byla němá. Nejrychleji se zorientoval Zdeněk Měchura, který nás poslal do vedení - 1:0.

 

Ve 12.minutě vytěsnil Venca Hromas se štěstím balón mimo tyče po dalším trestném kopu Hokra. V 19.minutě už však byl bohužel na jeho střelu krátký a hosté srovnali – 1:1.

 

Ve 22.minutě střílel těsně nad branku z 20 m Fanda Macháček. O dvě minutky později vytáhl Venca Hromas nebezpečný trestňák Kloudy. V 26.minutě se do balónu opřel Jenda Müller, ale mířil nad netvořickou branku. V 29.minutě jsme vytvořili závar před Ošmerovou brankou, míč jsme bohužel za jeho záda nepropasírovali.

 

Ve 33.minutě postupoval od středového kruhu Milan Škvor. Rozhlížel se komu přihraje, nakonec poslal ze 30 metrů balón pod víko netvořické svatyně – 2:1.

 

V 36.minutě namlsaný Milan Škvor pálil znovu, tentokráte gólman vytěsnil jeho střelu na roh. Po jeho rozehrání už Petr Florián brankáře překonal, ale hostující obránce na čáře míč vykopl. Ve stejné minutě zkoušel překvapit Ošmeru ještě Ondra Vildman, ovšem míč mířil těsně vedle. Do kabin jsme tedy odcházeli jen s těsným náskokem.

 

Netvořice zahrozily hned zkraje druhého poločasu a musel nás opět podržet Venca Hromas, jenž vyrazil nebezpečnou skákavou střelu na tyč.

 

První naše šance druhé půle přišla až v 57.minutě, kdy Petr Florián zatáhl míč. Vopička, který střídal zraněného Ošmeru, míč vyrazil přímo na kopačky Zdeňka Měchury a jeho střelu vyrazil hostující Hokr ramenem. Penalta se opět nepískala. Píšťalka sudího zůstala němá i v 66.minutě, kdy se po ťukesu dostal do vápna Petr Florián a byl stažen.

 

V 67.minutě se již po několikáté potvrdilo, že trenér Bohouš Slabý má čich na střídání. Střídající Petr Zikmund, který byl na hřišti jen pár minut, získal na půlce odražený balón, posunuli si ho a ne zcela povedeně vystřelil. Balón k naší radosti skončil u pravé tyče netvořické branky – 3:1. Petr Zikmund si tak ve své premiéře za áčko připsal i premiérový gól.

 

V 79.minutě fauloval Akademik Ondra Vildman před vápnem. K míči se postavil obávaný střelec Hokr, ale trefil jen zeď. Míč se však odrazil zpět k němu a on z voleje poslal míč za záda našeho gólmana - 3:2. Za tuto parádu sklidil potlesk i od domácích diváků.

 

V 82.minutě střílel nepřesně Milan Škvor. V 88.minutě zatáhl Gába Tusjak za záchranou brzdu a stáhl k zemi pronikajícího útočníka Netvořic. Sudí Černý mu nekompromisně ukázal červenou kartu. Hokr se naštěstí z následného trestňáku netrefil. 

Skóre mohl uzavřít v 90.minutě Zdeněk Měchura po naražení od Petra Floriána, ale střílel vedle. Pak už pískl sudí do píšťalky naposledy a naši hráči, kteří si zachovali v sobotním zápase tvář i čest, si mohli vychutnat tradiční děkovačku s diváky.

 

V tomto týdnu čekají naše hráče dva zápasy. Nejprve ve středu 12.června od 18h hrajeme odložený zápas v Bystřici a v sobotu pak poslední zápas sezóny od 15h ve Voticích. Dvě výhry by nás mohli katapultovat na konečnou třetí příčku, ze které by se i třeba mohlo i postoupit do okresního přeboru, protože se spekuluje, že Soběhrdy ani Krhanice postoupit nechtějí. Vzhledem k oslabení o několik hráčů základní sestavy to bude ale těžké.

 

Ostředecká sestava:

Hromas – Vildman, Tusjak, Uršic, Müller – Macháček (61.Zikmund), Škvor M-, Šilhavý – Měchura, Kuželka, Florián


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci