Ostředečtí fotbalisté přejeli lídra soutěže ze Soběhrd

 

V sobotu přivítali ostředečtí fotbalisté na svém hřišti "souseda" a zároveň lídra soutěže Soběhrdy. Domácí diváci, kterých zřejmě kvůli velmi chladnému počasí nedorazilo tolik, kolik by si takový zápas zasluhoval, byly především zvědavý, zda se našim fotbalistům podaří i přes kvality soupeře udržet sérii 5 vyhraných zápasů v řadě.

 

Naši fotbalisté vstoupili do zápasu s velkou chutí a dá se říci, že dokonale zaskočili sebevědomého soupeře. Již v první minutě vybojoval na levém rohu velkého vápna soupeře přímý kop Petr Florián. Míč si postavil Ondra Vildman, svou střelu otřel o zeď soupeře a odražený míč skončil v protipohybu brankáře Soběhrd u vzdálenější tyče. Již v 8.minutě si domácí diváci mohli zakřičet gól podruhé. Po rohu Michala Kodada se na malém vápně nejlíp zorientoval David Kumsta a míč pohotově dorazil za záda zkoprnělého brankáře hostí. V té době, a dalo by se říci, i po celý první poločas, mužstvo Soběhrd ani vzdáleně nepřipomínalo suveréna soutěže. Hostující hráči měli velké problémy s aktivním presinkem našich borců a především výborně hrající Lukáš Uršic, když ve středu zálohy rozkmital své dlouhé nohy, činil hostující obraně neustálé starosti. Náznaky útoků hostujících fotbalistů spolehlivě rozrážela domácí obrana a minimum centrů a střel spolehlivě kryl gólman Venca Hromas.

 

Do druhého poločasu naši borci nastoupili se stejnou chutí jako do poločasu prvního a soběhrdští fotbalisté se chvílemi museli cítit jako na kolotoči. Kolmými přihrávkami na nabíhající krajní záložníky a centry před bránu neustále zaměstnávali obranu hostí. V 51.minutě si na přihrávku do křídla naběhl Jenda Muller, zatáhl balón a krásně odcentroval. Přetažený centr vrátil hlavou před prázdnou bránu Jenda Kuželka a "Giňa" David Kumsta se možná ještě teď diví, jak mohl z metru překopnout prázdnou bránu. Další obrovská šance přišla za další dvě minuty, kdy Petr Florián potáhl míč po lajně skoro přes půl hřiště a krásně naservíroval míč před prázdnou bránu Milanovi Škvorovi. Tomu bohužel ve skluzu míč podjel pod nohou a Jenda Kuželka již také nestačil zakončit. V tuto chvíli naši fotbalisté již začali hazardovat se skvěle rozehraným utkáním. Nejotřepanější fotbalové klišé ""nedáš-dostaneš"" se totiž naplnilo hned o minutu později, kdy prakticky z protiútoku hostující Pavel Procházka doklepl odražený míč za záda Venci Hromase. Naši hráči ovšem nesložili zbraně. V 58.minutě Jenda Kuželka krásně uličkou našel nabíhajícího Lukáše Uršice a ten z úhlu prostřelil gólmana hostů. Potvrzení skóre přišlo v 85.minutě, kdy odražený míč po závaru ve vápně hostů vrátil z 30 metrů přes vyběhnuvšího brankáře Soběhrd Franta Macháček. Naši borci v tuto chvíli již kontrolovali stav utkání. Když už všichni čekali na závěrečný hvizd, vybral si slabší chvilku do té doby výborně pískající rozhodčí Macháček a nabídl korekci skóre z vymyšleného pokutového kopu, který proměnil Tomáš Vilímek a upravil tak konečný stav utkání na 4:2.Tato skutečnost však nic nezměnila na tom, že ostředečtí fotbalisté skvělým výkonem nedali Soběhrdům nejmenší šanci a s přehledem utkání vyhráli.

 

Příští neděli hrají naši fotbalisté od 17h v Bystřici.

 

Ostředecká sestava:
Hromas - Kumsta (65.Macháček), Tusjak, Škvor M., Müller - Měchura, Vildman, Uršic, Kodad - Kuželka, Florián

 

Reportáž napsal: Kamil Krejcárek

 


  

Foto: FK Soběhrdy - web

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci