Vydřené vítězství nad Václavicemi má cenu zlata!

 

Fotbalisté áčka přivítali v sobotu na domácím hřišti Václavice a měli před sebou jednoznačný cíl – získat tři body a potvrdit tak výhry z Pyšel a Sedlec-Prčice. Tento záměr jakoby našim svazoval nohy, protože zejména v první půlce předváděli hru bez pohybu s množstvím nepřesností. V druhém poločase jsme se zlepšili, soupeře přikovali na jeho vlastní polovinu, ale zase trápila nás naše stará bolest – proměňování šancí. Nakonec jsme ale tři body za výhru 2:0(0:0) urvali.

 

Neuběhla ještě ani celá první minuta, když Michal Kodad zkoušel pozornost václavického gólmana Málka. V 5.minutě ho napodobil svou střelou Petr Florián.

 

V 8.minutě nám zatrnulo, když hostující Burša střílel těsně vedle horního růžku naší branky. Hned z protiútoku jsme se dostali do šance my. Eda Špalek nebezpečně vystřelil, gólman Málek jen vyrazil, ale míč těsně před Petrem Floriánem odkopl václavický obránce.

 

V 16.minutě se dostal před našeho gólmana osamocený Krejčí. Venca Hromas naštěstí lapil jeho střelu do náruče.

 

Ve 22.minutě hlavičkoval vedle branky Honza Kuželka po pěkném centru Edy Špalka. Během dalších pěti minut zkoušeli štěstí svými střelami Michal Kodad a Milan Škvor, bohužel neúspěšně.

 

V 36.minutě poslal Akademik nepovedenou střelu daleko mimo branku. Pro míč si zaběhl u strany číhající Lukáš Uršic, jeho střela z úhlu ovšem mířila mimo. Stejně dopadla i střela Jendy Müllera z 38.minuty.

 

Vedoucí gól měl ve 40.minutě na hlavě Lukáš Uršic. Po rohu hlavičkoval sám z malého vápna, balón ale opět v síti neskončil.

 

Těsně v závěru první půlky zkoušel václavického gólmana přelstít technickou střelou Petr Florián. Málek však balón vyrazil a z následného rohu střílel z voleje nad Milan Škvor. Do kabin jsme tedy šli za bezbrankového stavu.

 

Hned v první minutě druhého poločasu předvedli naši pěkný ťukec ve vápně, po němž se míč dostal k osamocenému Zdeňkovi Měchurovi. Jeho střela ovšem jen orazítkovala tyčku hostující branky.

 

V několika následných minutách neúspěšně vyslali střely na václavickou bránu Michal Kodad, Lukáš Uršic a Ondra Vildman.

 

V 67.minutě poslal Honza Kuželka nadýchaný centr do vápna a zdravě nabuzený Fanda Macháček, který byl na hřišti jen tři minuty, nás hlavou poslal konečně do vedení – 1:0.

 

Našim fotbalistům ovšem po vedoucí brance nenarostla křídla, jak by se dalo očekávat. Naopak se na jejich kopačky vkradla nervozita, čehož se soupeř snažil využít a hnal se na zteč naší branky, ale v podstatě si žádnou šanci nevytvořil. Jen v 82- minutě všem zamrazilo po souboji Milan Škvora s hostujícím hráčem v našem vápně, po kterém Václavice požadovali odpískání pokutového kopu. Výborně pískající rozhodčí Garaja ml. byl blízko a nechal k nevoli hostí pokračovat ve hře.

 

S blížícím se koncem situace na hřišti houstla a naši místo taktického držení, se míče zbytečně zbavovali. Naštěstí hosté nás napodobovali. Uklidnění přišlo až ve třetí minutě nastavení, kdy václavický hráč špatně vykopl balón a Fanda Macháček, který předtím spálil minimálně dvě loženky, neměl problém uklidit jej do sítě -2:0.

 

Konec dobrý, všechno dobré. Se třiceti body se nám již velmi dobře dýchá. Pokud za týden neděli neprohrajeme na horké půdě v Mysliči, tak bychom měli být zachráněni. 


Sestava:
Hromas – Vildman, Tusjak, Škvor M., Müller – Kodad (82.Šilhavý), Florián, Uršic, Měchura – Špalek (64.Macháček), Kuželka (87.Kumsta)


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci