Ostředečtí fotbalisté rozstříleli Votice

Ostředečtí fotbalisté v sobotu ve svém posledním domácím utkání podzimu s přehledem přehráli votickou rezervu a vítězstvím 5:0 (1:0) zahřáli v sychravém počasí hrstku skalních příznivců (jen 16 platících diváků). Konečně jsme předvedli hru, kterou jsme všichni očekávali celý podzim.

 

Neuběhla ani minutka, když po lajně utekl Zdeněk Měchura, nejlepší hráč zápasu a nacentroval do vápna na Lukáše Kuklu, který ale střílel jen do gólmana Řeháka. Hned z protiútoku se dostali do šance před naší brankou Votice, ale střílely vedle.

 

Ve čtvrté minutě vytvořili naši závar před votickou brankou, míč se dostal k Pepíkovi Šilhavému, jeho střela však votického brankáře nepřekvapila. V desáté minutě vyzkoušel pozornost gólmana Řeháka z 16 metrů Ondra Vildman a o pět minut později Milan Škvor.

 

V 16. minutě nás zachránil Jirka Škvor, který rukou vytáhl nebezpečnou střelu hostí na roh. Za dvě minuty unikl po křídle, kdo jiný než, Zdeněk Měchura, ve vápně našel Petra Floriána, ale votický brankář byl na svém místě.

 

Ve 24- minutě Jirka Škvor včasným vyběhnutím zmařil šanci hostům, míč se ale odrazil k dalšímu votickému hráči. Na brankové čáře naštěstí stál Pepa Šilhavý, který míč odkopl a založil náš protiútok. Agilní Zdeněk Měchura utekl po křídle a u jeho centru do vápna byl o chlup dříve Petr Florián, který už pak jen kontroloval cestu balónu do votické sítě – 1:0.

 

Ve 29. minutě nedokázal Zdenda Měchura trefit hlavou ideální centr na malém vápně. V následujících minutách protáhli votického Řeháka ještě Lukáš Kukla a Petr Florián.

 

Ve 35. minutě vytvořili hosté závar před naší brankou. Míč poletoval před Jirkou Škvorem až po Pepa Šilhavý odkopl do bezpečí na roh. Do kabin jsme tak odcházeli s těsným jednogólovým náskokem.

 

Prvních sedm minut druhého poločasu vyvolalo mezi diváky vzpomínky na hrůzostrašný druhý poločas zápasu s Bystřicí. Naši jako by byli ještě v kabině, soupeř nás zatlačil před naší branku. Naštěstí nás podržel gólman Jirka Škvor, který střelu votického útočníka vytáhl nad břevno.

 

V 53.minutě se nám podařil kontr do otevřené votické obrany. Šli jsme ve třech sami na brankáře, míč táhl Zdeněk Měchura, který se rozhodl, že akci zakončí sám. Provedl to mazácky a nedal brankáři Řehákovi šanci - 2:0.

 

Hned po rozehrání jsme se zmocnili míče a dostali se do vápna. Balón se dostal k volnému Ondrovi Vildmanovi, který s přehledem zavěsil – 3:0. Dvě branky v rozpětí jedné minuty srazily hosty do kolen a na hřišti už existovalo jen jedno mužstvo, to naše.

 

V 58.minutě se po narážečce dostal sám před gólmana Votic Milan Škvor, ten jen jeho střelu vytáhl na roh, po němž hlavičkoval Jenda Müller opět jen do náruče votického ochránce svatyně.

 

Za minutku se probil do vápna Lukáš Kukla, našel volného Zdeňka Měchuru, jenž mířil těsně vedle branky.

 

V 64.minutě jsme po faulu těsně za půlkou zahrávali trestný kop. Jenda Müller poslal míč do ohně. Zdeněk Měchura hlavou vrátil před branku na volného Petra Floriána, který z otočky nekompromisně zvýšil - 4:0.

 

V 69.minutě utekl po křídle Pepa Šilhavý, před brankou našel volného Zdeňka Měchuru, který však ve skluzu poslal míč vedle. Stejně dopadla i jeho střela z 76. minuty, když tentokráte přihrával Jenda Müller, který se pěkně zbavil obránce. Jenda Müller pak v 78.minutě sám vyzkoušel pozornost votického gólmana bodýlkem z 18 metrů.

 

V 80.minutě se statečně probíjel přes votické obránce Petr Florián. Ti ho zastavili až druhým faulem. K trestňáku se postavil Renda Burcev, jehož střelu vyrazil brankář Votic jen před Zdeňka Měchuru, který už tentokráte poslal míč razantně do sítě – 5:0.

 

V 82.minutě se na trávníku poprvé v podzimní sezóně objevil Tomáš Ryšavý, který se zranil v létě na začátku přípravy. Jeho absence na kraji obrany byla v řadě zápasů znát.

 

V posledních minutkách se ještě dvakrát neúspěšně pokoušel zapsat mezi střelce Lukáš Uršic, přičemž v 83.minutě jeho střela lízala břevno.

 

Naši si tedy připsali důležité vítězství. V neděli je ještě čeká odložený zápas v Soběhrdech. Bude to velmi těžké utkání, Soběhrdy jsou v laufu, vedou tabulku. Ani v dobách daleko lepší formy jsme odtamtud body nevozili. Uvidíme, co s námi udělá nezvyklý dopolední termín a avizovaná absence některých hráčů. Každé pravidlo má však své výjimky, proč bychom nemohli přivézt tři body!

 

Ostředecká sestava:

Škvor J. – Macháček, Burcev, Uršic, Müller – Vildman (82.Ryšavý), Škvor M., Šilhavý – Měchura, Florián (85.Sedlmaier), Kukla (69.Kumsta)

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Obrázek: P1011042.JPG

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci