Ostředecký den sportu k připomenutí 50 let existence TJ Sokol Ostředek

TJ Sokol Ostředek slaví v letošním roce 50 let od svého založení a k připomenutí půlstoletí své činnosti připravila na uplynulou sobotu pro své členy a příznivce celodenní oslavy, do kterých se aktivně zapojilo téměř 150 malých i velkých sportovců. Přibližně stejný počet diváků se během dne vystřídal i na „tribunách“ fotbalového hřiště. Ostředeckým oslavám přálo počasí, celý den, až na pár mráčků, byla modrá obloha a teplota se pohybovalo kolem příjemných 25°C.

 

Knížečka k oslavám ke stažení

 

 

 

Nejprve dostali slovo nejmenší fotbalisté. Od brzkých ranních hodin do brzkého odpoledne totiž probíhal na trávníku 2. ročník turnaje starších přípravek O pohár starostky obce Ostředek – JOMA CUP 2012, kterého se zúčastnilo kromě domácího ještě dalších pět týmů – obhájce Sokol Trhový Štěpánov, vloni třetí Sokol Zásmuky a nově TJ Rataje nad Sázavou, Jiskra Struhařov a Sokol Miřetice. Mužstva nejprve sehrála základní skupiny o třech týmech, kde se rozhodlo o semifinalistech.

 

 

Turnaj svou návštěvou ozdobil legendární mistr Evropy z Bělehradu Antonín Panenka, který provedl čestný výkop zápasu domácích se Zásmuky a pilně a s úsměvem se všem zájemcům po celou dobu svého pobytu v Ostředku podepisoval na fotky, míče, dresy, atd.

 

 

Mezi skupinové zápasy a play-off byl vložen zápas mini přípravek(hráči 6-8 let) mezi Ostředkem a Trhovým Štěpánovem. Prckové na obou stranách předvedli perfektní výkon a rozešli se s remízou 1:1. Naši branku vstřelil Vládík Maroušek. Ostředecký fotbal má tedy do budoucna na čem stavět.

 

 

Následné semifinálové souboje rozhodli o tom, že si ve finále zahrají Zásmuky a Trhový Štěpánov a o bronzový pohár se „poperou“ Miřetice a Rataje. Než se však bojovalo o poháry, střetli se v souboji o 5.místo domácí se Struhařovem. Přestože Ostředek vedl, vyhrál díky druhé půli Struhařov. V boji o pohár za třetí místo byly úspěšnější Miřetice. Vítězem celého turnaje se pak po vítězství v zajímavém finále staly Zásmuky a na obhájce ze Štěpánova tak zbyl jen pohár za druhé místo.

 

Vítězné Zásmuky ovládly i hodnocení jednotlivců. Erik Sokol se stal s 10 góly nejlepším střelcem turnaje. Jiří Barnát si došel pro ocenění pro nejlepšího brankáře a Jaroslav Olah byl vyhodnocen nejlepším hráčem turnaje. Nejmladším hráčem turnaje byl pětiletý struhařovský Jakub Červenka. 

 

Kompletní výsledky turnaje JOMA CUP 2012

 

 

 

Poté nejmenší hráče na hřišti vystřídala nejstarší generace ostředeckých fotbalistů. Ostředecká stará garda sehrála zápas se starými pány Struhařova, což bylo symbolické, protože na podzim roku 1967 byl právě Struhařov prvním soupeřem ostředeckých fotbalistů v soutěžním utkání. Tehdy zápas skončil plichtou 3:3 a bez vítěze dopadl i ten sobotní - tentokráte byl gólově ještě bohatší - 4:4. Branky vstřelili V.Veselý 2, Šimáček a Procházka za domácí a Žížala s Procházkou po dvou za Struhařov.

 

 

 

Svou troškou do mlýna přispěli i současní hráči ostředeckého áčka, kteří v dalším utkání vyzvali na fotbalový souboj staré pány FC Graffin Vlašim, za které si zachytal dosavadní ostředecký trenér Venca Hromas. Prvním poločas vyzněl jednoznačně v poměru 0:3 pro Vlašim, naši hráči zápas zdramatizovali až v druhé půlce, kdy Fanda Sedlmaier a Petr Florián snížili na rozdíl jedné branky, ale vyrovnat se nám již nepodařilo.

 

 

 Hřebem celého dne byla exhibice v australském fotbale, při které se v zápase hraném na 4x15 minut představila reprezentace České republice „Czech lions“ proti výběrů cizinců z české ligy „All stars“. Na tento ne moc známý sport byla zvědavá více jak stovka diváků. Čeští reprezentanti byli jednoznačně lepší a vyhráli v poměru 102:45.

 

Celé oslavy pak večer zakončila diskotéka pod taktovkou DJ Ježka.

 

 

Ostředecká akce roku, která byla podpořena ze Středočeského Fondu hejtmana a zmírnění následků živelních katastrof v rámci „Podpory hejtmana“, se podle ohlasů účastníků i diváků vydařila.

 

Velké poděkování všem partnerům a sponzorům sobotní akce.

 

Speciální poděkování patří panu Zdeňkovi Kobiánovi - který nainstaloval ozvučovací aparaturu, panu Karlu Boškovi – za moderování celých oslav, p. Burcevovi ml. za přípravu hřiště a Veronice Floriánové za přípravu pěkného šestnácti stránkového programu k akci.

 

Velké poděkování pak patří všem, kteří se podíleli na přípravách i průběhu akce nebo pomáhali na dvou brigádách před akcí.

 


 

 

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci