Ostředečtí fotbalisté doplatili na hrubé chyby a neschopnost proměňovat šance

Včerejší derby zápas s Teplýšovicemi rozhodla naše neschopnost proměňovat vyložené šance. Hosté, kteří se představili jako zatím nejslabší soupeř na našem hřišti, naopak dokázali potrestat všechny naše hrubé chyby a proto si odvezli tři body za výhru 2:4 (1:1).

 

Naši hráči vlétli na hřiště jako uragán a soupeře v úvodu zápasu jasně přehrávali. Ve 3.minutě zatáhl míč po lajně Ondra Vildmana a jeho střela těsně minula šibenici Trantovy branky. V 8.minutě si to Ondra zopakoval, jeho střílený centr pozlobil domácí obranu a skončil málem vlastním gólem. V 9.minutě prodloužil Pepa Šilhavý míč do vápna na Lukáše Uršice, který možností skórovat trestuhodně pohrdl a ve vyložené šanci ze 7 metrů placírkou přestřelil teplýšovskou bránu. Trest bohužel přišel záhy. V 17. minutě po zaváhání gólmana Jirky Škvora pohodlně dorážel míč do brány Tůma a hosté se nečekaně dostali do vedení - 0:1.

 

Ve 20. minutě nebezpečnou střelu Ondry Vildmana vytáhl s námahou Tranta nad břevno. Další pokus stejného hráče ve 34. minutě zblokovala obrana. Ve 37.minutě byl ve vápně faulován Eda Špalek, ale píšťalka rozhodčího Iriona zůstala němá. Ve 39. Milan Škvor poslal krásně do ulice Edu Špalka, ale jeho střela skončila jen na břevně. Vyrovnání přišlo ve 42. minutě, Eda Špalek se uvolnil ve vápně a střelou z otočky překonal Trantu - 1:1. Ve 45. minutě hlavička Milana Škvora o zem skončila díky teči hostujícího obránce nad břevnem.

 

Při nástupu do druhé půle všichni čekali, že na soupeře opět vlétneme a nějaký gól přidáme. Opak byl bohužel pravdou, přišel totální kolaps ostředecké obrany. Ve 46. minutě vstřelili hosté po dvou zcela nevydařených odkopech Jendy Müllera dvě branky a bylo hotovo.

 

V 50.minutě sice namazal Eda Špalek Milanovi Škvorovi, který placírkou obstřelili Trantu a dal nám naději, ale byla to spíše labutí píseň. V 68. minutě ještě zahrozil z trestného kopu Ondra Vildman. S postupujícím časem se na ostředecké kopačky vkrádala nervozita a nepřesnosti, čehož hosté dirigováni nestárnoucími Boťou a Klabíkem využívali k držení míče a sbírání času. V 90. minutě pak kontrem do otevřené obrany zasadil Lukáš Kaňka trápícím se našim hráčům ránu z milosti. Teplýšovští hráči byli neuvěřitelně efektivní, potrestali všechny hrubky domácích a odvezli si zaslouženě tři body.

 

Včera jsme viděli z naší strany již bohužel klasický domácí zápas. Naše střelecká impotence spojená s hrubicemi obranné řady podpořené nejistým gólmanem sráží naší loď pomalu, ale jistě dolů ke dnu. Prohrát čtyřikrát doma je moc velký luxus, který se nám může vymstít. Pokud neurveme příští týden v Popovicích nějaký bodík, můžeme skončit před zimní přestávkou až na posledním místě. V každém případě nás čeká těžké jaro a perný boj o záchranu.

 

Branky: 42. Špalek, 50. Škvor M. – 17. a 46. Tůma, 46. Klabík, 90. Kaňka L.

 

Rozhodčí: Irion – Hocek, Filip

 

Žluté karty: Vildman, Langer – Heřmánek, Boťa, Vosička, Klabík

 

Diváků: 65

 

Ostředecká sestava:
Škvor J. – Měchura, Uršic, Hanibal, Müller (50.Langer) – Šilhavý, Škvor M., Florián, Vildman (72.Krejcárek) – Kukla (65.Daněk), Špalek

 


 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci