Ostředecký nohejbalový turnaj trojic 2011 - reportáž

V sobotu 16. července uspořádal Sokol Ostředek první ročník Ostředeckého nohejbalového turnaje trojic. Počasí soupeření nohejbalistů přálo, celý den svítilo sluníčko. Turnaje se zúčastnilo 10 týmů při celkovém počtu 34 hráčů. Více jak polovina týmů byla domácích, nicméně k nám dorazili i hosté z Lísku u Postupic, Týnce n/S a Benešova. Turnaj se těšil poměrně slušnému zájmu diváků, v průběhu dne se jich sešly na čtyři desítky.

 

Týmy nejprve bojovaly ve dvou pětičlenných základních skupinách, o jejichž složení rozhodl los při registraci. Utkání ve skupinách se hrála na jeden prodloužený set. Pořadí ve skupinách pak určilo dvojice pro čtvrtfinálová klání, která se už hrála na dva vítězné sety.

 

Poslední týmy ze základních skupin – Šilmor z Čakova a Žlutásci z Ostředka si to ještě před čtvrtfinále rozdali o 9. místo. Úspěšnější byl tým z Čakova s Monikou Moravcovou, jedinou zástupkyní něžného pohlaví na turnaji, ve svých řadách, který zvítězil 2:0 na sety.

 

Čtvrtfinálové zápasy byly až na výjimku vcelku snadnou záležitostí pro vítězné týmy (vždy v poměru 2:0 na sety) a ukázalo se, že základní skupina A byla kvalitativně silnější než skupina B, protože do bojů o medaile z ní postoupily hned tři trojice.

 

Ostředečtí mladíci z týmu „Bungr“ si, až na začátek prvního setu, hladce poradili v ostředeckém derby s FC Holubárnou. „Benešáci“ - třetí tým ze skupiny A vyřadil „Firbašáky“ z Lísku u Postupic, kteří ale ve druhém setu statečně vzdorovali a prohráli až 6:8.

 

Ve čtvrtfinále se s turnajem rozloučily i obě trojice ostředeckých starých pánů- Hoblíci nestačili na Radioaktivní jitrnice z Lísku u Postupic a Kačenky prohráli se Šachisty z Týnce nad Sázavou.

 

V semifinálových zápasech, ve kterých už šlo o medaile, jsme již viděli daleko vyrovnanější souboje. Benešáci sice přehráli Bungr ve dvou setech, nicméně se bojovalo o každý míč a ještě větší bitvu sehráli Radioaktivní jitrnice se Šachisty Týnec. O postupu do finále rozhodoval až třetí set, který ve svůj prospěch získali týnečtí Šachisti.

 

Bronzové medaile vybojoval v dramatickém utkání o 3.místo ostředecký tým Bungr, když po prvním setu prohraném v poměru 16:18 uspěl v dalších dvou (11:9 a 10:4).

 

O tom, že zlaté medaile poputují do Týnce nad Sázavou, se rozhodlo v neméně vyrovnaném třísetovém finálovém souboji- Šachisti Týnec porazili Benešáky 10:7, 5:10 a 10:7.

 

 

Šachisti Týnec

 

Benešáci

 

Bungr

 

Konečné pořadí

 

1.-

Šachisti Týnec

M.Vnouček, P.Smolík, J.Feierfeil

2.

Benešáci

P.Bouška, M.Kosík, D.Pokorný

3.

Bungr

J.Horák, V.Kříž, O.Šimáček, E.Špalek ml.

4.

Radioaktivní Jitrnice

Z.Kůstka, J.Pekař st., J.Pekař ml., J.Macháček

5.

Firbašáci

M., A., J. Fürbacherové

6.

Hoblíci

J.Nenáhlo, J.Kučera, J.Procházka, M.Vosádka

7.

Kačenky

E.Špalek st., J.Müller, K.Tamme, M.Broš

8.

FC Holubárna

Michal, Marek a ing.Marek Škvorové

9.

Šilmor

J. a P. Šilhaví, M.Moravcová

10.

Žluťásci

Richard a Rostislav Kotilové, D.Luzum

 

 

SKUPINA A

SKUPINA B

PLA-OFF

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci