1.ročník turnaje O pohár starosty obce Ostředek - JOMA CUP 2011

V sobotu 9.července uspořádal TJ Sokol Ostředek u příležitosti 45 let existence místního fotbalového hřiště „Sokolský den“, který byl plný fotbalu a také sluníčka.

 

Od ranních hodin probíhal 1.ročník turnaje starších přípravek O pohár starosty obce Ostředek – JOMA CUP 2011 za účasti 5 družstev – TJ Sokol Trhový Štěpánov, TJ Sokol Zásmuky, FK Bílkovice, FK Soběhrdy a domácí TJ Sokol Ostředek.

 

Nejprve se hrála základní skupina systémem každý s každým a následně na celky na 3. a 4. místě čekal zápas o třetí místo a na dva nejlepší celky pak finálový souboj. Pro pátý tým v základní skupině turnaj skončil.

 

Černý Petr nakonec zůstal v rukách našich špuntů, kteří si připsali čtyři prohry a skončili tedy bez bodu na pátém místě, nicméně se za svůj výkon nemusí stydět. Zejména v prvním zápase proti Bílkovicím měli spoustu šancí, nastřelili i tyčku, aby pak dostali gól z úhlu na konečných 1:2. Proti suverénu soutěže z Trhového Štěpánova uhráli nejlepší výsledek ze všech a dokázali mu vstřelit dvě branky. Vcelku vyrovnaná utkání jsme sehráli i proti Zásmukám (vedli jsme 1:0) i Soběhrdům.

 

O držiteli bronzového poháru musela v zápase o 3.místo mezi FK Soběhrdy a Sokolem Zásmuky rozhodnout až pokutové kopy, protože v normální hrací době skončil zápas remízou 4:4 (1:0). Zásmučtí se ani jednou nemýlili a zajistili si tak pro sebe bronzovou příčku.

 

Finálový zápas se proměnil v exhibici hráčů a hráček Sokola Trhový Štěpánov, kteří ze hřiště smetli soupeře z Bílkovic, na kterém se při panujícím parnu již plně projevil nedostatek hráčů na střídání a po výsledku 12:2 (6:1) se stali vítězem prvního ročníku turnaje.

 

 

 


 

Nejlepším hráčem, resp. hráčkou turnaje byla vyhlášena Natálie Kavalová z Trhového Štěpánova. Pohár pro nejlepšího střelce putoval rovněž do Trhového Štěpánova, s 10 brankami si jej vystřílel Jakub Menda. Nejlepším brankářem turnaje byl zvolen Zdeněk Karabello z Bílkovic. Drobnou odměnu obdržel také nejmladší hráč turnaje, kterým byl šestiletý bílkovický Václav Kukla.

 

Ceny předávali starosta obce Ostředek Vladimír Jíša, šéfredaktor časopisu Pro Football Jan Jaroš a Veronika Floriánová s Markem Škvorem za TJ Sokol Ostředek.

 

Hlavním partnerem turnaje byla společnost JOMA SPORT (www.joma-sport.cz), která věnovala pro turnaj 6 nových míčů, slevové poukázky pro všechny zúčastněné týmy a věcné odměny pro nejlepší tři týmy a oceněné jednotlivce.

 

Poháry pro nejlepší tři týmy, nejlepšího střelce, brankáře a hráče věnovala obec Ostředek. Každý tým a nejlepší jednotlivci obdrželi tašku plnou sladkostí od Seminárního hotelu Akademie Naháč a věcné ceny od vydavatelství EGMONT ČR s.r.o. (knihy s fotbalovou tématikou a výtisky časopisu PRO FOOTBALL), Posázaví o.p.s./ mikroregion CHOPOS a Rádia Blaník, které se postaralo o propagaci celého akce. Občerstvení pro hráče a rozhodčí zajistila a sponzorsky poskytla Společnost pro zemědělskou výrobu Ostředek a.s.

 

 

Seminární Hotel Akademie Naháč bezplatně poskytl a nainstaloval ozvučovací aparaturu a tak mohl pan Karel Boška, osvědčený moderátor ostředeckých akcích průběžně informovat o dění na hřišti. O pauzách pak všem vyhrávalo Rádio Blaník.


 

TJ Sokol Ostředek

horní řada - zleva: N.Holubková, M.Svobodová, K.Horáková, J.Rezek, M.Hampl, trenér M.Novák

vpředu klečí: O.Valenta, J.Svoboda, V.Bareš, T.Škvor, M.Znamenáček, V.Maroušek a ležící O.Mareček

TJ Sokol Zásmuky

FK Bílkovice

TJ Sokol Trhový Štěpánov

FK Soběhrdy

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci