Dorost vyhrál okresní pohár

 

 

Ostředečtí dorostenci dosáhli velkého úspěchu, když v dramatickém finálovém zápase Poháru OFS Benešov porazili hráče z Dolních Kralovic až po střelbě ze značky pokutového kopu 6:5.

Zápas se hrál v neděli dopoledne v Ostředku za velkého vedra, které ovlivnilo výkony obou týmů. Hrdinou zápasu byl domácí gólman Fanda Nerad, který chytil několik gólových střel, několikrát mu pomohla i branková konstrukce.

Hostující tým byl po celý první poločas mírně lepší, nevyužil však řadu vyložených šancí. Byl to naopak Ostředek, kdo se dostal do vedení krásnou střelou Edy Špalka z 30m, která vymetla pravý horní kout kralovické branky.

V druhém poločase to byl nejprve Ostředek, který nevyužil několik velkých šancí a pak se dostávali ke slovu stále více Dolní Kralovice. Nejprve několikrát zabránil změně skóre brankář Nerad, ovšem asi čtvrthodiny před koncem po chybě slabě hrající obrany přišlo zasloužené vyrovnání.

O vítězi tedy musela rozhodnout střelba ze značky pokutového kopu. První střelci nedali gólmanům šanci, až ve čtvrté sérii chytil Fanda Nerad penaltu hostujícího brankáře a Ostředek se tak dostal do vedení. Bohužel této výhody nevyužil a také jednu penaltu nedal (Zdenda Měchura). Po pěti sériích byl stav 4:4.

Rozhodnutí padlo až v sedmé sérii. Nejprve proměnil Venca Jedlička , aby vzápětí soupeřův pokutový kop Fanda Nerad chytil. Poté již naplno propukla radost domácích borců i zhruba stovky spokojených diváků v ochozech.

Ostředek získal tuto trofej již podruhé v historii.

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci