V nervózním zápase s Úročnicí naši potvrdili 2.místo

Sokol Ostředek - TJ Úročnice Benešov 4:1 (1:1)

branky: Uršic 2, Štěch, Hanibal

sestava: Škvor J. - Hanibal, Schärfer (82. Svoboda J.), Štěch - Uršic, Pejša, Novák (62. Svoboda T.) - Vildman (71. Fedorenko), Florián - Horák, Sztánkovics (79. Špalek)


Do posledního zápasu sezóny proti Úročnici šli naši fotbalisté s jasným úkolem – uhrát alespoň bod a tím si zajistit druhé místo v tabulce, které znamená pozici prvního náhradníka na případné dodatečně uvolněné místo v okresním přeboru.

Za splněním cíle vykročili naši aktivně. Zdenda Pejša nejprve obstřelem mířil těsně vedle a za chvíli s tečí hostujícího beka trefil břevno. První gólová radost přišla v 9.minutě. László Sztánkovics sklepl balón na Petra Floriána, který sice trefil jen břevno, ale k odraženému míči se dostal Lukáš Uršic, jenž balón poslal do sítě – 1:0.

Brzy na to trefili břevno i hosté. Dění na hřišti se začalo vyhrocovat a padali žluté karty. Naši úplně přestali hrát.

Ve 36.minutě nastřelili hosté opět břevno a v následném závaru v malém vápně zahrál jeden z našich rukou. Hosté z penalty srovnali na 1:1.

Atmosféra na hřišti dál houstla a ve 40.minutě šel do sprch úročnický Novotný po dvou žlutých kartách.

Gól do šatny mohl dát Lukáš Uršic, který si zaběhl za beky, ale špatně trefil míč. Do kabin se šlo tedy za remízového stavu, který nám stačil, ale byl zrádný.

V druhé půli naši hosty hrající na spodní polovině hřiště zatlačili před jejich bránu, ale chyběl nápad, jak jejich zahuštěnou obranu překvapit. 

Flori mířil jen do gólmana. Branka Jakuba Horáka nebyla uznána kvůli ofsajdu.

V 60.minutě pěknou střelou protáhl úročnického brankáře David Schärfer. Kýženého druhého gólu jsme se dočkali krátce na to. Po rohovém kopu rozehraném Petrem Floriánem se v "trmě-vrmě" před brankou nejlépe zorientoval Lukáš Uršic – 2:1.

V 66.minutě podnikli hosté ojedinělý brejk, ale hrozícímu vyrovnání zabránil nohou náš gólman Jirka Škvor. A téměř z protiakce, po přetaženém rohu se hlavou prosadil Honza Štěch – 3:1.

V 75.minutě napřáhl z 20 metrů Ondra Hanibal a jeho střela skončila u tyče úročnické svatyně – 4:1.

V 79. minutě vyběhl za potlesku diváků i hráčů na hřiště Eda Špalek vracející se po zdravotních problémech. Eda následně dvakrát zkoušel střílet, ale mířil mimo tři tyče brány Úročnice. Nebezpečně ještě vystřelil i Serhii Fedorenko, ale skóre se již neměnilo.

Úkol byl splněn. Naši nasbírali úctihodných 60 bodů a obsadili druhou příčku s lepší bilancí než Čechtice, které skončily na stejném místě ve vlašimské skupině. Nyní budeme čekat, zda na nás přece jen flíček v přeboru nezůstane....

Letošní sezóna patří k těm nejpovedenějším v historii ostředecké kopané. Nepočítáme-li tři roky v okresním přeboru, tak lepší jsme byli jen v sezóně 2005/06, kdy jsme třetí třídu s 58 body vyhráli. Druhé místo nám patřilo v sezóně 1984/85, kdy nám postup unikl o bod.

Všem patří velké díky za velmi vydařenou sezónu!


Konečná tabulka sezóny 2023/24

A 2023 24 TAB


DSC04023

DSC04024

DSC04025

DSC04026

DSC04027

DSC04028

DSC04030

DSC04031

 

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci