V pouťovém tempu nastříleli fotbalisté osmičku Jablonné

TJ Sokol Ostředek - TJ Mír Jablonná n.V. 8:1 (3:0)

branky: Sztánkovics 3, Horák 2, Měchura, Schärfer, Uršic

sestava: Šimáček - Uršic, Schärfer, Hanibal - Měchura (75. Procházka), Pejša, Müller (60. Vildman) - Škvor M. (60. Nerad F.), Florián - Horák, Sztánkovics


V sobotu přivítali naši fotbalisté na domácním trávníku Jablonnou, která vyhrála poslední dvě utkání a oživila naději na záchranu. Naši naopak přes řadu omluvenek potřebovali po dvou prohrách bodovat, aby udrželi šanci na konečné druhé místo v tabulce. Vzhledem ke zranění ruky Fandy Nerada a absenci jeho dvou brankářských kolegů se musel do branky postavit kouč Pavel Šimáček.

Naši měli bleskurychlý úvod. Než se všichni rozkoukali poslal nás do vedení Zdeněk Měchura a pár minut na to se podél obránců protáhl Lázsló Sztánkovics a namazal míč na malé vápnu Kubovi Horákovi, který ho poslal do sítě.

Dva góly naše hráče ukolébaly a hosté začali více zlobit. Blízko ke snížení byli hosté v 15.minutě, kdy brejk Jablonné hasil včasným pádem pod nohy útočníka gólman Šimi. O deset minut později nás zachránila od snížení jen nemohoucnost hostujícího hráče, který netrefil z brankové čáry úplně odkrytou bránu.

Uklidňující třetí branku přidal v 35. minutě László, který udělal kličku gólmanovi a z úhlu poslal balón do sítě. V závěru poločasu měl dvě příležitosti Milan Škvor. Nejprve jeho střela / centr olízla břevno branky Jablonné a chvíli na to střílel po rohu jen do gólmana.

V úvodu druhé půli pokračovali naši v iniciativě, ale šance jsme zahazovali. Největší měl Jenda Müller, který ale po přihrávce od Lászla trefil jen hostujícího gólmana. A protože platí okřídlené „nedáš-dostaneš“, hosté snížili střelou do šibenice.

Naději hostů na dramatizaci zápasu utnuli naši téměř okamžitě. Gólovou akci rozjel Petr Florián a míč po ose Milam – Lázsló se dostal k Horysovi, který skóroval – 4:1.

Hned po rozehrání sebral hostů míč David „Šerif“ Schärfer, došel s ním až na hranici 20 metrů a pěknou střelou vstřelil náš pátý gól – 5:1.

V 72.minutě získal míč na půlce střídající Ondra „Akademik“ Vildman a posunul ho do vápna na rozběhnutého Lászla – 6:1. Za pět minut si ve vápně narazil balón se Zdendou Pejšou Lukáš Uršic a střelou k vzdálenější tyči poslal sedmou navštívenku za záda gólmana hostů – 7:1.

Poté opět více zahrozili hosté. Nejprve ukázal jeden z hráčů Jablonné pěkný slalom, který zakončil naštěstí jen střelou do tyče. Téměř vzápětí čelil náš gólman Pavel Šimáček samostatnému nájezdu soupeře, se kterým si ovšem poradil. V 88.minutě pak za něj na brankové čáře zaskočil Lukáš Uršic.

Z protiútoku nastřelil Lázsló jen tyčku. Nicméně hattricku se přece jen dočkal, a to v 90.minutě hlavičkou.

Třemi body se naši přiblížili k novému cíli – udržení alespoň druhého místa, ale jisté ještě není, protože Neveklov dokázal v závěru vyrovnat v Poříčí. K jistotě stříbrné pozice potřebují naši neprohrát sobotní domácí duel s nevyzpytatelnou Úročnicí (výkop v 17). Přijďte kluky podpořit!


DSC04011

DSC04012

DSC04014

DSC04015

DSC04016

DSC04017

DSC04019

DSC04020

DSC04021

DSC04022

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci