Fotbalisté neuspěli v souboji o 1.místo s posíleným Poříčím

SK Posázavan Poříčí B – Sokol Ostředek  7:3 (3:1)

Branky: Horák, Hanibal, Novák

Sestava: Nerad – Veselý (75. Krejcárek), Štěch, Hanibal – Měchura (82. Fedorenko), Pejša, Uršic – Nepraš (49. Svoboda T.), Florián – Horák (72. Novák), Sztánkovics (82. Svoboda J.)


Nedělní utkání mezi béčkem Poříčí a našimi fotbalisty přineslo do našich řad velké zklamání. Sen o postupu do okresního přeboru se začíná rozplývat.

Domácí neponechali nic náhodě. Ještě před zahájením jarní části sezóny si zažádali o přesun vzájemného zápasu na neděli, aby nekolidoval s utkání jejích áčka v krajském přeboru a mohli tak rezervní tým v očekávaném souboji o 1.místo výrazně posílit. Přes naše protesty STK přesunu vyhověla, protože žádost byla v souladu se soutěžním řádem (férovost soutěžení o postup tím ale byla velmi narušena…).

Domácí rezervu opravdu výrazně posílili. Proti našim vyběhl na trávník mimo jiných i Filip Hašek, který ještě nedávno běhal po prvoligových pažitech… Naši postrádali zejména Davida Schärfera. Po zatěžkávací zkoušce z minulého kola byl připraven nastoupit v základu i uzdravený Zdeněk Pejša. Kvalita byla jednoznačně na poříčské straně.

Ostředečtí ale vstoupili do zápasu s velkým elánem, bez bázně ze soupeře. Dobrou půlhodinu byli lepším týmem. Je škoda, že z řady šancí (Lázsló, Zdendové Měchura i Nepraš, Kuba Horák) jsme se prosadili jen jedinkrát, a to Kuba Horák po rohu Vládi Veselého hlavou ve 20.minutě. I domácí přiznávali, že kdybychom po půlhodině vedli 3:0, nemohl se nikdo divit a bylo by to zasloužené.

Bohužel mezi 35. a 40.minutou naše obrana třikrát chybovala, čehož takto kvalitní soupeř využil a trestal. Rázem jsme prohrávali 3:1. Těsně před půli měl na hlavě snížení László Sztánkovics, ale trefil jen gólmana…

V úvodu druhé půle jsme se snažili snížit, ale opět jsme nevyužili šance a soupeř nás trestal. V závěru utkání se podařilo zmírnit skóre nejprve hlavou Ondrovi Hanibalovi a pak Martinovi Novákovi po centru Tomáše Svobody.

Z přímého souboje o postup jsme tedy odešli poraženi, ale za výkon zejména v první půlce se nemusí naši borci stydět.

Velké poděkování patří několika desítkám fandů, kteří vyrazili naše fotbalisty do Poříčí povzbudit a vytvořili jim skoro domácí prostředí.

Příští neděli hrají naši fotbalisté další těžké utkání v Soběhrdech, kterým se na jaře daří. Stále máme o co hrát. Dorazte naše fotbalisty podpořit v boji o 2.místo tabulky!

Záznam utkání


foto01

foto02

foto05

foto03

foto04

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci