Magickou hranici 100 gólů za sezónu pokořili fotbalisté proti Zaječicím

Sokol Ostředek - Sokol Zaječice  11:0 (6:0)

branky: Horák 4, Sztánkovics 4, Hanibal, Florián, Svoboda T.

sestava: Luzum - Uršic (69. Svoboda J.), Schärfer (46. Müller), Štěch - Škvor M. (46. Novák) - Veselý (55. Fedorenko),  Nepraš, Florián, Hanibal (56. Svoboda T.) - Horák, Sztánkovics


V sobotu přivítali naši fotbalisté na domácím hřiště Zaječice. Utkání začalo s téměř dvacetiminutovým zpožděním, neboť hosté dorazili v devíti a čekali na příjezd zbylých tří hráčů. Těsně před koncem čekací doby však museli vylézt z kabiny, aby sudí zápas předčasně neukončil.

Ostředečtí kouči měli naopak opět plnou kabinu a museli řešit, na koho nezbyde dres. V bráně dostal opět důvěru David Luzum.

Naši se snažili využít skutečnosti, že hosté začali v devíti, aby si získali gólový náskok. Hosté ale zaparkovali před vápnem „autobus“ a naši našli recept na překonání obrany až po skoro 10 minutách, kdy dražený balón poslal do sítě z hranice vápna volný Ondra Hanibal. Ještě než v 16.minutě naskočili do hry dva dorazivší zaječičtí hráči, trefil se z trestného kopu z úhlu Petr Florián a zvýšil na 2:0.

Našim doplnění počtu hráčů Zaječic spíše pomohlo, hosté již nebyli tak zatažení a tak se na zaječickou bránu valil jeden útok za druhým a poločasové skóre narostlo na 6:0, když se nejprve dvakrát během tří minut trefil Kuba Horák a poté ho napodobil Lázsló Sztánkovics. A to ještě vyložené šance nevyužili Zdeněk Nepraš a David „Šerif“ Schärfer, kteří se ocitli sami před zaječickým gólmanem.

Před nástupem do druhéo poločasu zavelel kouč Šimi k útoku na pokoření magických 100 gólů v sezóně, k čemuž chyběly jen čtyři branky. Úvod druhé půle ale patřil hostů, kteří trefili dokonce břevno a jeden výborný zákrok ukázal nadšeným divákům i náš gólman David Luzum.

Snahu hostů na korekci skóre uťala krásná akce v 55.minutě. Lázsló dostal míč do běhu, který pak nesobecky naservíroval balón před odkrytou bránu Kubovi Horákovi – 7:0. Za tři minuty dostal Lázsló pas za obranu a po kličce zaječickému gólmanovi zasunul míč do prázdné brány – 8:0.

Poté spálili naši několik dalších tutovek (třeba Lázsló trefil jen tyč), ale šance pokořit magickou stovku hnala naše borce nadále na steč zaječické svatyně. V 73.minutě dostal míč do běhu rychlík Tomáš Svoboda, utekl obránci a trefil odkrytou část zaječické brány – 9:0.

Nadšení diváci tušili, že desítka a tím tedy i stovka je blízko! Přišlo to v 77.minutě. Lázsló vystřelil, zaječický brankář míč jen vyrazil a Kuba Horák ho poslal do sítě – 10:0. Stovka padla! Na tribunách vypuklo nadšení!

Gólový účet zápasu uzavřel Lázsló, jenž dostal další pas za obranu. Přehodil vyběhnuvšího brankáře, ale míč skončil jen na břevně. Lázsló ale zareagoval nejrychleji a balón posunul za brankovou čáru – 11:0.

Naši si připsali po střeleckém koncertu další tři body do tabulky. Na vedoucí Poříčí ale nadále máme dvoubodové manko. V sobotu čeká ostředecké fotbalisty od 17h zápas v Lešanech, které na podzim do Ostředku nedorazily. 


DSC03544

DSC03545

DSC03547

DSC03548

DSC03549

DSC03550

DSC03551

DSC03552

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci