Dvěma góly v nastavení zachránili fotbalisté proti Čerčanům alespoň bod

Sokol Ostředek - Slavoj Čerčany  3:3 (1:1)

branky: Veselý, Novák, vlastní

sestava: Nerad - Müller (69. Fedorenko), Štěch, Schärfer, Měchura (46. Novák) - Florián (86. Svoboda J.), Hanibal, Uršic (46. Svoboda T.) - Veselý, Nepraš - Sztánkovics


Po dvou venkovních zápasech přivítali v sobotu naši fotbalisté v prvním jarním domácím mistráku nebezpečné Čerčany, které mají velmi dobrou formu, protože dokázaly mimo jiné vyhrát i v Poříčí.

Náš tým postihla v týdnu nešťastná událost a bude se muset na velmi dlouho dobu obejít bez jednoho z lídrů - Edy Špalka. Všem nám zatrnulo a Edovi přejeme brzkou rekonvalescenci po těžké operaci srdce.

Při skládání základní sestavy nemohl kouč Pavel Šimáček počítat z rodinných důvodů ani s Kubou Horákem.

Naši se hned v úvodu tlačili před čerčanskou branku, ale nečekaně udeřilo na druhé straně. V 5.minutě si míč na úrovni 20 metrů zpracoval hostující Nguyen a krásnou střelou s pomocí tyče poslal hosty do vedení. Naši byli několik minut jako opaření, nic se jim nedařilo. Až v 17. minutě dostal pěkný pas za obranu Vláďa Veselý, který dokázal propasírovat míč skrz vyběhnuvšího gólmana do sítě a srovnal – 1:1.

Naši po vyrovnávací brance ožili, začali si vytvářet šance (Vláďa, 2 x László Stánkovics), ale druhý gól nepřišel. Rychlými brejky hrozili i hosté, ale stejně jako naši nemířili přesně, takže do kabin se o poločase šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Do druhého poločasu poslal kouč Šimi na plac Toma Svobodu a Martina Nováka s cílem rozhýbat hostující obranu. Bohužel to však byli hosté, kteří se v 53.minutě opět dostali do vedení. Po pěkné fotbalové akci přesně zakončoval Randák. Následně se dvakrát v šanci ocitl László, ale nebyl úspěšný, což hosté potrestali. V 70.minutě Honza Štěch ani David “Šerif“ Schärfer nedokázali odkopnout míč z vápna do bezpečí. Po odrazu se míč dostal na penaltu k volnému čerčanskému Hložkovi a bylo zle – 1:3.

Ani přes dvoubrankové manko naši nesložili zbraně. Tomáš Svoboda dostal míč za obranu, ale bohužel míč pár metrů od branky netrefil. Poté se pěkně ve vápně uvolnil Šerif, ale jeho bombu vyboxoval hostující gólman nad bránu. Když naskočila 90.minuta, sudí ukázal, že nastaví 4 minuty.

V úvodu nastavení se ve skrumáži v čerčanském vápně dostal k míči Martin Novák. Střelou s pomocí tyče snížil na 2:3 a vykřesal malou jiskérku naděje na vyrovnání. V 93. minutě mířil z pár metrů nad Ondra Hanibal. Naši poté rychle vybojovali míč, který se dostal až ke gólmanovi Fandovi Neradovi, který měl založit patrně poslední útok před závěrečným hvizdem. Balón se dostal na lajnu na Šerifa, ten se zbavil obránce  a poslal přízemní centr před bránu. Čerčanský Purkard, za obrovského výkřiku radosti domácích fanoušků, si míč skluzem srazil do vlastní sítě a bylo srovnáno – 3:3. Po rozehrávce výborně pískající sudí Smrčka zápas ukončil.

Díky strhujícímu závěru dokázali naši vydřít alespoň bod proti velmi dobře hrajícím Čerčanům, které byly v zápase lepším týmem. Poříčí nám díky domácí kanonádě odskočilo na čele tabulky o 2 body. O další 2 body za námi je třetí Neveklov. Na čtvrté Krhanice máme k dobru bodů pět a právě v Krhanicích čeká v sobotu naše fotbalisty další zápas. Domácí všechna tři jarní utkání prohráli, tak určitě budou chtít tuto šňůru přerušit. Bude to těžký zápas.


DSC03507

DSC03508

DSC03509

DSC03510

DSC03512

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci