Soběhrdy si odvezly domů bůra

Sokol Ostředek - FK Soběhrdy 5:0 (2:0)

branky: Sztánkovics 2, Sidor 2, Svoboda T.

sestava: Nerad - Müller, Štěch J., Schärfer, Krejcárek - Uršic (83. Vildman), Pejša, Hanibal - Špalek (56.Sidor) , Svoboda T. (70. Svoboda J.) - Sztánkovics


Po několika letech strávených ve vlašimské skupině III. třídy okresní soutěže jsme se pro tento ročník vrátili do oblíbenější benešovské skupiny. Los nám hned na úvod přidělil velmi pikantního soupeře a tak se v Ostředku po několika letech hrálo opět derby se Soběhrdy. Tento zápas se vždy vyznačuje bouřlivou atmosférou, bojovností a velkou touhou obou týmů pokořit svého soupeře. Do utkání jsme vstupovali se sérií tří výher ve dvou přípravných zápasech a pohárovém utkání s Trhovým Štěpánovým a měli jsme v plánu tuto sérii prodloužit.

Trenéru Pavlovi Šimáčkovi se v kabině hlásilo 16 borců. Z důvodu dovolených jsme postrádali Petra Floriána, Milan Škvora či Vláďu Veselého. naopak jsme po dlouhé době přivítali Ondru Hanibala nebo Edu Sidora. Kádr je nyní dostatečně široký na to, abychom pružně nahrazovali krátkodobé absence. Pokud se týká sestavy, tak v obraně se oproti minulému zápasu měnil pouze levý bek, kde naskočil místo Vládi Veselého Jenda Muller. Zbylá trojice Kamil Krejcárek, Honza Štěch a David Schärfer zůstala nezměněna. Ve středu zálohy spolu hráli Zdenda Pejša, Ondra Hanibal a Lukáš Uršic. Na krajích zálohy nastoupili Tomáš Svoboda a Eda Špalek a na samém hrotu útoku pak útočný tank László Sztánkovics. 

Hned od úvodního hvizdu bylo jasné, že nás čeká bojovné utkání. Oba týmy se do sebe pustili s vervou a první minuty se odehrávali především ve středu hřiště. Také taktiku zvolili obě mužstva trochu odlišnou. Soběhrdy se snažili tlačit se středem k našemu vápnu, my jsme volili spíše rozehrávku ze zadních řad a dlouhé míče na Lászla a krajní záložníky. Obě obrany ale byly pozorné a neviděli jsme tak v prvních 30 minutách výraznější šanci. Když už se zdálo, že poločas skončí bezgólovým výsledkem, tak jsme paradoxně během dvou minut utkání prakticky rozhodli. Ve 41. minutě dostal míč do vápna Lászlo, posadil si na zadek oba beky a střelou k tyči nás poslal do vedení. Ve 43. minutě se povedl Davidovi krásný dlouhý pas na rozběhnutého Tomáše Svobodu a ten tváří v tvář brankáři upravil na 2:0. Výborný závěr poločasu znamenal pohodlný náskok do druhého poločasu.

Na začátku druhého poločasu jsme přežili největší šanci soupeře, když Bartík z blízka překopnul branku. Tady naše obrana zaspala. V 51. minutě jsme se však dostali do vedení o tři branky a to byla definitivní tečka za jakýmkoliv odporem Soběhrd. Lukáš Uršic našel dlouhým pasem Tomáše Svobodu, který vracel zpátky na penaltu Lászlovi a ten bombou pod břevno zvýšil na 3:0. V 56. minutě vystřídal Eda Sidor Edu Špalka a svou rychlostí vnesl ještě více zmatků do bezradné obrany soupeře. Soupeř sice hrozil, ale jeho akce končily u našeho vápna a my mohli vyrážet do smrtících brejků. V 86. minutě upravil na 4:0 po hrubce obrany Soběhrd Eda Sidor a v 90. minutě po ukrajinské spolupráci s Lászlem nadělil potupný pátý gól Soběhrdům na cestu domů opět Eda Sidor.

V úvodu sezóny jsme se dostali do skvělé formy. Soběhrdy jsme přehráli prakticky ve všech aspektech a zaslouženě utkání vyhráli. Pochvalu zaslouží celé mužstvo za příkladně odmakané a odbojované utkání. V příštím zápase hostíme opět na domácím hřišti celek Neveklova. Přijďte nás podpořit!

Kamil Krejcárek


DSC02887

DSC02889

DSC02890

DSC02891

DSC02892

DSC02893

DSC02894

DSC02895

DSC02897

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci