Fotbalisté zakončili sezónu těsnou prohrou s Postupicemi

Sokol Ostředek – Sokol Postupice 3:4 (2:3)

Branky: Sztánkovics 2, Svoboda

Sestava: Macháček F. (46. Nerad F.) – Kanchyi R., Florián, Hanibal, Rezek – Svoboda J. (70. Dvořák), Uršic, Šimáček, Procházka L. (59. Sadílek P.) – Svoboda T., Sztánkovics


V týdnu před posledním zápasem sezóny mělo vedení týmu napilno, protože tabulka, do které se zapisují hráči na utkání téměř zčervenala. Sešlo se z různých důvodů 19 omluvenek, k čemuž přispěl i svazem nařízený nesmyslný výkop v 13 hodin. Nakonec se podařilo díky kádrovým rezervám sehnat 13 hráčů, s tím že se muselo vyřešit, kdo půjde do brány. Gólman Fanda Nerad avizoval příjezd až před druhým poločasem. Těžký úkol na sebe vzal Fanda Macháček.

Našim o nic nešlo, ale úkol přes hodně lepenou sestavu byl jasný. Vyhrát a udržet solidní 5.místo v tabulce. Hostům, kteří ještě v minulé sezóně hráli okresní přebor, naopak šlo o záchranu a nervozita v jejich řadách byla znát.

Naši začali dobře. Již ve 4.minutě se prodral za obranu Tomáš Svoboda a vedli jsme 1:0. Bohužel hosté rychle srovnali. Gólman Fanda Macháček vyrazil střelu jen před sebe, naše obrana zaspala a Mareš pohodlně poslal míč do branky. V 7.minutě si na půlce sebral balón László Sztánkovics, přešel přes tři postupické beky a prostřelil vyběhnuvšího gólmana – 2:1.

V 15. minutě mohl naše vedení zvýšit László. Tomáš Svoboda mu poslal na malé vápno míč z lajny, ale Lázsló místo, aby míč lehce zasunul do prázdné brány, chtěl protrhnout síť a jeho rána jen lízla vnější tyčku branky… Z protiakce se opět potvrdilo staré fotbalové pravidlo – „Nedáš, dostaneš“ a hosté srovnali. A aby toho nebylo málo, za minutu již Postupice vedly 2:3.

Lázsló mohl v podstatě hned srovnat, dostal se za obranu, ale trefil jen tyčku. Naši sice nadále tlačili, ale žádnou vyloženou šanci jsme si již nevytvořili, resp. jednu zachránil ležící postupický bek ve vápně tím, že míč poslal rukou za postranní čáru, což ale sudí bohužel neviděl. Do kabin jsme šli za nepříznivého stavu.

Do druhé půle nastoupil do branky Fanda Nerad a naši chtěli rychle skóre otočit. Vytvořili jsme si tlak, hrálo se víceméně na půlce Postupic. V 52.minutě byl ve vápně faulován agilní Tomáš Svoboda, ale Pavel Šimáček poslal míč z pokutového kopu vysoko nad břevno postupické branky. Srovnáno bylo za dvě minuty. Lázsló se prodral z úhlu až k bráně a s tečí soupeř míč protlačil do branky – 3:3.

Naši nadále tlačili, ale nevytvořili si žádnou šanci. Hosté drželi pro ně výhodnou remízu a čekali na naší chybu. Ta přišla v 83. minutě, kdy hosté podnikli rychlý kontr, obrana zaspala a Mareš u zadní tyčky pohodlně usměrnil míč do naší branky – 3:4. Naše snaha o vyrovnání byla marná, žádnou šanci jsme si nevytvořili a poslední domácí zápas tak skončil naší porážkou. S ohledem na ostatní zápasy, ale naši 5.místo v tabulce nakonec udrželi.


 Konečná tabulka - III.třída, odd.B

TAB A 2022 23


post1

post2

post3

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci