Těsná výhra fotbalistů nad předposledním Načeradcem

Sokol Ostředek - SK Blaník Načeradec  3:2 (1:1)

branky: Schärfer 2, Sztánkovics

sestava: Nerad - Müller, Krejcárek, Schärfer, Rezek (90.Procházka) - Svoboda (54. Šimáček), Florián, Sidor, Valeš (72. Kanchiy R.) - Horák, Sztánkovics


V sobotním domácím utkání jsme nastoupili proti mužstvu Načeradce. V domácím prostředí se nám poslední dobou daří, když jsme tři utkání v řadě zvítězili. S odhodláním jsme šli i do tohoto utkání.

Omluvenek se tentokrát sešlo více než je obvyklé, i tak ale díky širšímu kádru bylo k zápasu připraveno 14 fotbalistů. V brance dostal pro toto utkání přednost Fanda Nerad. Na stoperu nastoupil Kamil Krejcárek, protože Honza Štěch se na poslední chvíli z pracovních důvodů omluvil. Před Kamilem operovali Jarda Rezek, David Scharfer a Jenda Muller. Ve středu zálohy začal Petr Florian s Edou Sidorem, které po stranách podporovali mladíci Tomáš Svoboda a Petr Valeš. Do útoky pak trenér vyslal dvojici Kuba Horák a Lászlo Sztánkovics.

Do utkání jsme vstoupili dobře a už ve 14. minutě jsme se ujali vedení. Tomáš Svoboda byl při průniku do vápna sražen obráncem Načeradce. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil David Scharfer. Dlouho jsme drželi jednobrankové vedení, bohužel se nám ho ale nepodařilo udržet do konce prvního poločasu. Ve 43. minutě hosté zadávali přímý volný kop, odražený míč od zdi trefil z voleje Rambousek a tvrdá střela prolétla pod padajícím Fandou Neradem do branky. Do kabin jsme tedy šli za remízového stavu 1:1.

Druhý poločas byl prakticky totožný jako ten první. Dokázali jsme se často pěknou kombinací dostat do vápna, ale v koncovce jsme byli nepřesní. V 54. minutě se prakticky opakovala situace z prvního poločasu. Tomáš Svoboda po dalším svém nebojácném úniku byl tvrdě sražen brankářem v pokutovém území a dostali jsme možnost zahrávat další penaltu. David Scharfer proměnil i tuto a dostali jsme se záhy do vedení 2:1. V dalším průběhu poločasu se nám dařilo držet Načeradec daleko od naší  branky, ale stejně tak se hostům dařilo eliminovat naše útoky. Pokud jsem se dostali k jejich brance, šance jsme zahazovali. V 84. minutě jsme bohužel dovolili soupeři vyrovnat. Jenda Muller při pokusu o malou domů na Fandu Nerada ukázkově namazal Žirovnickému, který neměl problém obejít Fandu Nerada a zakončit do prázdné branky. Utkání bylo srovnáno a my neměli příliš času na odpověď. Hned v 86. minutě se nám ale podařila nejlepší akce zápasu. David Scharfer poslal krásnou přehrávkou na zteč Lászla, ten si ve vápně pokryl míč a s přehledem zakončil. Výsledkem 3:2 utkání k naší radosti také skončilo.

Nakonec i přes mírnou komplikaci jsme zvládli další domácí zápas a v tabulce držíme velmi pěkné čtvrté místo. Příští zápas hrajeme v Chotýšanech. Přijďte nás podpořit! 

Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci