Fotbalisté porazili třetí Trhový Štěpánov

Sokol Ostředek - FK Trhový Štěpánov 3:0 (1:0)

branky: Sztánkovics, Šimáček, Sidor

sestava: Škvor J. - Müller (70. Rezek), Škvor M., Štěch J.(46. Šimáček), Krejcárek - Svoboda (62. Valeš), Florián, Hanibal, Sidor (80. Kančij V.)


Ve 21. kole nás čekal doma velmi nepříjemný soupeř, přijel třetí tým tabulky – FK Trhový Štěpánov. V minulém kole jsme vlivem nepříznivých povětrnostních podmínek svůj zápas v Čechticích nehráli, jelikož OFS zrušilo v předstihu celé kolo. Takže pokud pomineme tuto vynucenou pauzu, mohli jsme se konejšit sérií dvou domácích vítězných zápasů. Po nevydařeném vstupu do sezóny ve Zdislavicích jsme se přeci jenom oklepali a získali sebedůvěru. Počasí bylo ideální a hřiště výborně připraveno. Podmínky pro souboj o přiblížení se ke třetímu místu perfektní.

Trenérovi se před zápasem v kabině hlásilo 15 hráčů. Do branky byl tentokrát připraven Jirka Škvor. Na stoperu nastoupil Honza Štěch, před ním Milan Škvor a na krajních becích pak Kamil Krejcárek a Jan Müller. Ve středu zálohy spolu hráli Petr Florián a Ondra Hanibal. Na lajnách nastoupili Tomáš Svoboda a Eda Sidor. Na hrotu se tentokrát představil Lászlo, protože Kuba Horák chyběl. Mezi zálohou a Lászlem měl pak vyhrávat hlavičkové souboje Lukáš Uršic. 

Do utkání jsme šli s respektem, i když jsme poslední dva zápasy s Trhovým Štěpánovým vyhráli, tak především podzimní zápas dopadl v náš prospěch jen se značnou dávkou štěstí. Trhový Štěpánov je vždy těžký soupeř. Naštěstí jsme do utkání vstoupili velmi dobře a už v 6. minutě jsme se ujali vedení. Lászlo Sztánkovics vystihl špatnou malou domů soupeře, udělal kličku brankáři a z úhlu se trefil do prázdné branky. Poté se hrálo hodně mezi vápny, hosté dobře kombinovali, ale naše obrana fungovala spolehlivě. Soupeř se dostal v prvním poločase prakticky k jediné vážnější akci, kdy Kamil Krejcárek podskočil roh na první tyči a Jirka Škvor krotil propadnutý míč na brankové čáře. Ve 41. minutě se dostal k zajímavé hlavičce ve vápně Lászlo, ale brankář jeho dobrý pokus vyrazil na břevno.

Do druhé půle nastoupil Pavel Šimáček místo Honzy Štěcha, který musel do práce. Na stopera se postavil univerzál Lukáš Uršic a Pavel zaujmul jeho místo podhrotového útočníka. Hned v 50. minutě jsme se pak dočkali druhé branky. Před Edou Sidorem odkopl míč brankář Štěpánova a Pavel Šimáček vrátil z první prakticky z poloviny hřiště míč za jeho záda. Krásná ukázka fotbalového umění nestárnoucího ostředeckého matadora. V 66. minutě jsme pak zápas rozhodli. Před vápnem si z levé strany potáhl míč Eda Sidor a hezkou střelou k tyči upravil na konečných 3:0. Hosté pak sice ještě zlobili, ale naše obrana byla tentokrát neprostupná.

Kamil Krejcárek


 foto1

Foto2

 

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci