Vydřená výhra fotbalistů v derby s Divišovem

Sokol Ostředek – JAWA Divišov 4:2 (1:1)

Branky: Horák, Florián, Sztánkovics, Šimáček

Sestava: Nerad – Korotenko (46. Vildman), Uršic, Müller, Rezek – Veselý, Florián, Hanibal, Svoboda (72. Valeš) – Horák (62. Šimáček), Sztánkovics


V sobotu čekalo naše fotbalisty derby s béčkem Divišova, za které nastoupil i bývalý ligista Zákostelský. „Zaskakující“ kouč Pavel Šimáček musel řešit vzhledem k absencím složení stoperské dvojice. Důvěru dostali Lukáš Uršic a Jenda Müller. Přes chladné počasí dorazilo na zápas více jak 50 platících diváků.

V úvodu všem ostředeckým fandům zatrnulo, když to prvně zaskřípalo v naší obraně a hostující hráč měl při dorážce z malého vápna zcela odkrytou branku. Naštěstí zacílil jen do tyčky. Ani směrem dopředu se našim moc nedařilo, dlouho chyběla nějaká kloudná finální přihrávka.

Naši se prosadili až ve 22.minutě. Ondra Hanibal vystřelil zpoza vápna. Gólman Janovský míč nohou vyrazil na před sebe na Kubu Horáka, který míč poslal do brány – 1:0. Krátce na to mohl skórovat Lázsló Sztánkovics, který zatáhl míč ale mířil těsně nad. Ve 30.minutě bohužel přišla série nedůrazu v obraně a hostující Kruťa, který hrával i za ostředecký dorost, srovnal. Do poločasu pokračovali naši v nepříliš povedeném výkonu, a protože ani hosté nic nepředvedli, šlo se do kabin za nerozhodného stavu.

Do druhého poločasu udělal kouč Šimi  jednu změnu. Serhie Korotenka vystřídal Ondra Vildman, který šel do zálohy a na beka se stáhnul Vláďa Veselý. Ve 49.minutě napřáhl ke střele či centru zpoza vápna Petr Florián, divišovský gólman promáchl a vedli jsme 2:1. Z vedení jsme se neradovali dlouho. V 56. minutě podnikli hosté rychlý brejk, při kterém nepříliš šťastně vyrazil proti soupeři Lukáš Uršič a hostující hráč si poradil i s vybíhajícím gólman Fandou Neradem.

V 62.minutě nahradil na hrotu Kubu Horáka kouč Šimi a hned za tři minuty měl prsty v našem třetím gólu. Ondra Hanibal opět z dálky protáhl gólmana hostů. Šimi vrátil vyražený míč před bránu a Lázsló prostřelil chumel divišovských hráčů – 3:2. Naši se hnali za rozhodnutím. Za dvě minuty po třetím gólu protáhl divišovského brankáře pěknou střelou Tomáš Svoboda. Krátce na to trefil Ondra Hanibal z 20 metrů břevno.

V 72.minutě šel na plac benjamínek týmu Petr Valeš, který v našem dorostu hostuje právě z Divišova a výrazně naši hru oživil. Obráncům dělal problémy a několikrát pěkně zatáhl míč, ale jeho centry před bránu nikdo ze spoluhráčů nevyužil.

Rozhodnutí přišlo v 86.minutě. K trestnému kopu za levé strany (asi 20 metrů od brány) se postavil Petr Valeš. Míč jen dloubnul a poslal ho na penaltu, kde již číhal zcela volný Šimi, který míč zpracoval a zavěsil - 4:2. Oba hráči domluvili tento signál těsně před rozehráním trestného kopu.

Naši fotbalisté vydřeli důležité vítězství a v tabulce drží pěkné 4.místo. V neděli hrají od 17h v Čechticích. Nováčkovi soutěže mají co odplácet, na podzim nám uštědřil jedinou domácí porážku.


P1010074

P1010075

P1010076

P1010077

P1010079

P1010080

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci