Zdislavice odjely ze Dne obce s pětigólovou nadílkou

Sokol Ostředek - Sokol Zdislavice  5:1 (2:1)

branky: Sidor, Svoboda, Uršic, Horák, Klus

sestava: Vildman - Hanibal, Štěch J., Škvor M. (60. Krysten), Veselý (77. Müller) - Svoboda (79. Klus), Florián, Schärfer, Sidor (77. Krejcárek) - Uršic - Horák (80. Procházka)


Ve druhém kole podzimní části sezóny nás doma čekal souboj s celkem Zdislavic. V minulém úvodním podzimním kole jsme ve velmi improvizované sestavě utrpěli porážku na hřišti Bílkovic, museli jsme tak doma pomýšlet pouze na tři body, abychom úvodní část sezóny neprospali jako v minulém roce. Zápas se Zdislavicemi navíc vyšel na Den obce Ostředek, takže jsme spoluobčanům k bohatému kulturnímu programu chtěli přispět i zážitkem sportovním.

Trenér měl tentokrát možnosti při skládání sestavy daleko větší, protože na zápas se dostavilo 17 hráčů. Bohužel jsme však postrádali brankáře, takže musel v brance zaskočit Ondra "Akademik" Vildman. Nutno podotknout, že se své role zhostil na jedničku a působil v brance klidným až bezstarostným dojmem. Stopera hrál klasicky Honza Štěch, spolu s ním v obraně pak nastoupili Ondra Hanibal, Milan Škvor a Láďa Veselý. Ve středu zálohy spolu hráli Flori s Šerifem, které na stranách podporovali rychlíci Eda Sidor a Tomáš Svoboda. Lukáš Uršic plnil již tradičně roli podhrota a v útoku pak nastoupil Kuba Horák.
 
Začátek utkání nás nezastihl úplně v nejlepší formě. Do tempa jsme se dostávali pomalu a trápilo nás velké množství nepřesných přihrávek. První půlhodina se tak nesla v duchu oboustranného oťukávání, soubojů na polovině hřiště a pár šancí na obou stranách. Až ve 29. minutě jsme se dočkali vedení, když se prosadil centrem / střelou od lajny Eda Sidor - 1:0. Ve 33.minutě jsme se však dopustili velkého zaváhání v obraně. Honza Štěch poslal krátkou malou domů na Ondru Vildmana, který před dotírajícím útočníkem odvracel skluzem míč. Bohužel míč vzal i s nohama útočníka Zdislavic a kopala se penalta. Hostující Kubálek pokutový kop proměnil a bylo srovnáno - 1:1. Když už jsme si všichni mysleli, že první poločas skončí smírně, nadechl se k náběhu za obranu Tomáš Svoboda a svou šanci proměnil. Ukázkový gól do šatny znamenal naše vedení 2:1.
 
Do druhého poločasu jsme šli především s cílem navýšit brzy naše vedení a uklidnit se tak do zbývajících minut zápasu. To se nám povedlo v 55. minutě, když se prosadil z nulového úhlu podhrot Lukáš Uršic - 3:1. Pak již jsme své vedení jenom navyšovali. V 77. minutě se prosadil z dorážky Kuba Horák po břevně Tomáše Svobody. Závěrečný gól na 5:1 pak dal v 88. minutě Jarda Klus, který si krásně naběhl za obranu a lahůdkovou přihrávku od Petra Floriána dloubl přes bezmocného brankáře Zdislavic. Krásná branka byla zároveň první brankou Jardy v dresu Ostředka a celé kabina se již těší na zasloužené gólové zápisné.
 
Utkání se Zdislavicemi se musí hodnotit jenom pozitivně, přes počáteční nervozitu jsme zkušeně dovedli zápas k přesvědčivému výsledku 5:1. V příštím kole cestuje do Kondrace, proti které se nám v minulém ročníku velmi dařilo. budeme určitě chtít přivézt tři body. Držte nám palce.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P1010211

P1010212

P1010213

P1010214

P1010215

P1010216

IMG 9705

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci