Fotbalisté uzavřeli sezónu výhrou nad Velíší

Sokol Ostředek - Sokol Velíš  4:0 (3:0)

branky: Horák, Schärfer, Vildman, Sadílek T.

sestava: Šimáček - Veselý (46. Fiala), Schärfer, Uršic, Vildman - Svoboda, Hanibal, Florián, Sidor - Procházka (51. Sadílek T.), Horák


Ostředečtí fotbalisté v sobotu zakončili letošní sezónu domácím soubojem s Velíší, která byla již delší dobu jistým sestupujícím. Velké horko lákalo spíše k vodě než na fotbalové hřiště, proto přes možnost vidět na živo pohár pro vítěze Poháru OFS dorazily do ochozů pouze tři desítky fanoušků. Hosté, smíření se svým osudem, přijeli pouze v deseti a nakonec přemluvili svého pomezního, aby si v teniskách zahrál jako jedenáctý. Naši na tom nebyli o moc lépe. Omluvenky se před utkáním množily a tak měl hrající kouč Libor Procházka k dispozici pouze 12 hráčů včetně sebe. Naštěstí hráči při předzápasové rozcvičce uviděli za plotem Tomáše Sadílka a přesvědčili ho, aby si vzal věci a přišel si zahrát. Vzhledem k absenci obou gólmanů i Fandy Nerada musel kouč řešit, koho postaví do brány. Volba padla na Pavla Šimáčka.

Utkání bylo od začátku jednoznačnou záležitostí a bylo jen otázkou, kdy přijdou i branky do sítě Velíše. První vstřelil v 16. minutě hlavou Kuba Horák, kterému míč posadil na hlavu z trestného kopu Ondra „Akademik“ Vildman. Ve 23. minutě zvýšil náš náskok z penalty David Schärfer. Gólový účet prvního poločasu uzavřel střelou po zemi k tyči z trestného kopu Ondra Vildman.

Čtvrtou branku přidal v 52. Tomáš „Prase“ Sadílek, který dostal míč za obranu, udělal kličku gólmanovi a poslal balón do velíšské sítě. Na hřišti byl pouhou minutu… Za neustávajícího vedra se v druhé půli nikomu příliš hrát nechtělo. Aktivita týmů upadala a všichni čekali na konec zápasu.

V konečné tabulce sezóny patří našemu týmu pěkné 5. místo. Nebýt tří proher v úvodu sezóny, kdy jsme se nescházeli a několika zbytečných remíz, kdy jsme o výhru přišli v závěru, mohlo být naše umístění ještě lepší.

Po utkání fotbalisté oslavili středeční pohárový triumf a současně „šedesátku“ nestárnoucího Vasyla Kančije.   


P1010079

P1010080

P1010081

P1010084

P1010085

P1010086

P1010087

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci