Prestižní derby s Chocerady skončilo bez vítěze

Sokol Ostředek - SK Chocerady  1:1 (1:0)

branka: Horák

sestava: Malý - Nepraš, Schärfer, Škvor M., Hanibal - Tolar (74.Rezek), Florián, Uršic, Sidor - Šimáček (85. Vildman), Horák


V sobotu nás čekalo posázavské El Clasico, největší derby se sousedními Chocerady. Ti se letos netají ambicemi nejvyššími. A protože i my se můžeme směle řadit k předním týmům tabulky, dalo se očekávat divácky velice atraktivní utkání. Na zápas jich nakonec dorazilo 150 a dalo se hovořit o jedné z největších návštěv za poslední roky.

Bohužel jsme pro tento důležitý zápas nemohli počítat s Láďou Veselým, který odjel pracovně do Německa a připravený nebyl ani stoper Honza Štěch, jehož trápilo zranění stehenního svalu z minulého týdne. Před zápasem se omluvil pro nemoc Kamil Krejcárek. Přesto měl Borina k dispozici 16 hráčů a mohl postavit silnou sestavu. Vzhled k šíři kádru máme většinu postů zdvojených a jsme tedy schopni se vypořádat i s absencemi klíčových hráčů. V obraně jsme museli ale  trochu přeci jen improvizovat. Honzu Štěcha opět na stoperu nahradil David Scharfer. Na pravého obránce si musel stoupnout Zdeněk Nepraš a na levé Ondra Hanibal. Předstopera hrál Milan Škvor. Ve středu zálohy pak nastoupil Petr Florian a Lukáš Uršic. Na stranách kmitali rychlíci Pavel Tolar a Eda Sidor. Ke Kubovi Horákovi do útoku si pak stoupl zkušený Pavel Šimáček.
 
Bylo jasné, že nás čeká bojovné a těžké utkání. Chocerady se na nás chtějí vytáhnout vždy a tentokrát měli o důvod víc. Na podzim jsme je přesvědčivě porazili 4:1 na jejich hřišti. Měli nám tak co vracet. Hned od úvodu utkání se do toho oba týmy opřely, hrálo se svižně. Obě mužstva se střídali v protiútocích a vytvářeli si poměrně slibné situace. My jsme si první velkou šanci vypracovali ve 20. minutě. Přetažený roh vracel před branku Kuba Horák a Pavel Šimáček trefil hlavou tyčku. Střeleckou smůlu Pavel bohužel stále neprotrhl. Poté se dostal ke dvěma samostatným únikům Kuba Horák, ale vyzrát na brankáře hostí se mu nepodařilo. I hosté své největší šance zahazovali, jednou nám pomohla tyčka a podruhé hostující útočník trestuhodně promáchl před zívající brankou. Až ve 42. minutě se skóre konečně měnilo a bylo to k našemu prospěchu. Kuba Horák se dostal po rohu ke hlavičce a hezky se trefil ke vzdálenější tyči. Poločas jsme tak vyhráli 1:0.
 
V druhé půli se ráz utkání příliš nezměnil. Divácky atraktivní utkání s množstvím šancí pokračovalo. Bohužel jsme ale v 56. minutě inkasovali a dovolili soupeři srovnat. Rychle rozehraný přímý kope z poloviny hřiště prodloužil hlavou Kadlec za záda Tomáše Malého. Chtěli jsme rychle reagovat a pokud možno se dostat opět do vedením ale střelecky jsme se trápili. V 65. minutě využil chybu obrany Eda Sidor, obešel brankáře a předložil míč Kubovi Horákovi na hranici velkého vápna. Kuba bohužel prázdnou branku překopl. A když se nepodařilo Kubovi proměnit ani další samostatný nájezd před koncem utkání, remizovali jsme s Chocerady 1:1.
 
Je asi třeba říci, že remíza byla nakonec spravedlivá. Choceradům jsme se vyrovnali ve hře a v některých pasážích utkání jsme byli i fotbalovější a nebezpečnější. Před utkáním bychom nejspíš remízu brali, po utkání se nešlo ubránit dojmu, že pokud bychom v koncovce byli přesnější, mohli jsme si proti silnému soupeři odnést tři body. Nevadí. Příští neděli jedeme do Miřetic, bylo by dobré po dvou remízách konečně zase připsat plný počet bodů.

Kamil Krejcárek



OLYMPUS DIGITAL CAMERA

foto2

foto3

foto4

foto5

foto6

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci