Fotbalisté nasázeli slaboučké Kondraci sedmičku

Sokol Ostředek – Sokol Kondrac B 7:1 (3:0)

Branky: Uršic 2, Florián 2, Sidor, Svoboda, Škvor M.

Sestava: Malý – Hanibal (80. Procházka), Štěch, Škvor M., Veselý – Tolar (46. Svoboda), Florián, Schärfer (38. Šimáček), Sidor (70. Vildman) – Horák (46.Krejcárek)


V sobotu jsme na ostředeckém pažitu přivítali Kondrac "B". Dva předchozí zápasy jsme smolně nevyhráli a je těžké říci jestli byl pro nás bolestnější zápas s Popovicemi, který jsme prohráli v samotném závěru, nebo zápas v Libži, který jsme naopak nevyhráli i přes velkou převahu v druhém poločase s množstvím stoprocentních šancí. Potřebovali jsme se tedy nutně vrátit na vítěznou vlnu a získat znovu jistotu v zakončení před brankou soupeře. Kondrac, kterou jsme na podzim porazili vysoko 9:1, se jevila jako ideální soupeř.

Před zápasem svou účast potvrdilo 18 hráčů. Trenér tedy opět mohl postavit nejsilnější možnou sestavu, která se prakticky nelišila od posledního domácího utkání proti Popovicím. Pouze zraněného Zdeňka Měchuru nahradil na pravém beku Ondra Hanibal a místo nemocného Zdeňka Nepraše nastoupil mladý Pavel Tolar. Jinak osa týmu zůstala neměnná. Stopera hrál jako vždy Honza Štěch, před ním nastoupil Milan Škvor a na levém beku Láďa Veselý. Střed zálohy opanovali Petr Florian a David Scharfer. V útoku pak nastoupil univerzál Lukáš Uršic a Kuba Horák.
 
Do utkání jsme vstoupili velmi dobře. V úvodní čtvrthodině se hrálo převážně na polovině hostí a postupně jsme si vypracovávali první šance. Poté se v rozmezí 3 minut dvakrát trefil Lukáš Uršic. Nejprve v 16. minutě se hezky zorientoval ve vápně a poté v 19. minutě zamířil přesně hlavou. Luky ukázal, že role podhrotového útočníka mu sedí a my se mohli uklidnit. Další branky jsme se dočkali ve 27. minutě, když se trefil Eda Sidor. Vedení 3:0 se nám podařilo udržet až do poločasového hvizdu a do kabin jsme tak mohli jít s vědomím slušného náskoku.
 
Do druhého poločasu naskočili Tomáš Svoboda a Kamil Krejcárek. Chtěli jsme co nejdříve přidat další branky, abychom sebrali Kondraci poslední naděje na zdramatizování utkání. Bohužel místo toho, abychom slabého soupeře brzy dorazili, začali jsme zahazovat i ty nejvyloženější šance. Dokázali jsme se hezkou kombinací dostat k brance soupeře, ale bohužel jsme dokázali zahodit i nemožné. Pavel Šimáček dvakrát pohrdl prázdnou brankou, Tomáš Svoboda neproměnil několik samostatných nájezdů a tak by se dalo pokračovat dále. K radosti všech protrhl střeleckou smůlu v 71. minutě až kapitán Petr Florian, který si zpracoval ve vápně přihrávku z levé strany a prostřelil brankáře. Poté už se branky začaly sypat. V 82. minutě proměnil svůj asi čtvrtý samostatný nájezd Tomáš Svoboda a o minutu později se opět trefil Petr Florian. Nejkrásnější okamžik byl k vidění ale až v minutě 87. Milan Škvor napřáhl ze 30 metrů a krásnou táhlou střelou trefil přesně k tyči. Utkání jsme tak nakonec vyhráli 7:1.
 
I přes některá hluchá místa v utkání lze konstatovat, že jsme celý zápas dominovali a utkání zaslouženě dovedli k vysoké výhře. Pokud zlepšíme koncovku, ušetříme si pro příští zápasy mnoho zbytečného stresu. Píší neděli nás čeká výjezd do předposledního Načeradce. Nemůžeme se vracet jinak než se třemi body!

Kamil Krejcárek


P4230856a

P4230858

P4230859

P4230860

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci