Fotbalisté nezvládli dobře rozehraný zápas s Popovicemi

Sokol Ostředek - Sokol Popovice  2:3 (1:2)

branky: Uršic, Horák

sestava: Malý - Veselý, Štěch J., Schärfer, Měchura (53. Krejcárek) - Sidor (46. Hanibal), Florián, Uršic, Nepraš - Svoboda (73. Šimáček), Horák


Po dvou jarních výhrách nás v sobotu čekal souboj s dalším těžkým soupeřem. Na našem hřišti jsme hostili Popovice. Na podzim jsme právě proti tomuto soupeři sehráli nejhorší zápas z dosavadní sezóny, kdy jsme po kolapsu v druhé půli ostudně prohráli 8:3 a krčili jsme se na samém konci tabulky. Nyní byla situace odlišná, vezli jsme se na vítězné vlně, bojovali o druhé místo v tabulce a věřili, že ani Popovice pro nás nemusejí být překážkou.

V kabině se trenérovi před zápasem hlásilo 18 hráčů, což byla v předchozích letech věc takřka nevídaná. Postavit jsme tedy mohli nejsilnější možnou sestavu a přitom ještě chyběli z rodinných důvodů Jirka a Milan Škvorovi. V bráně začal Tomáš Malý. Stopera hrál klasicky Honza Štěch a před něj si stoupl Lukáš Uršic. Na stranách obrany nastoupila také v posledních zápasech ustálená dvojice Zdenda Měchura a Láďa Veselý. Uprostřed zálohy operovali Petr Florian a David Schafer a na krajích zálohy pak Zdenda Nepraš a Eda Sidor. V útoku začal Tomáš Svoboda a Kuba Horák. Na lavičce pak bylo ještě sedm borců.
 
Utkání jsme začali dobře a soupeře jsme ihned přehrávali. Aktivní hrou jsme se tlačili k vápnu Popovic. Už v 5.minutě jsme si připravili první velkou šanci, na malém vápně se k propadnutému balonu dostal Petr Florian, ale brankáře hostí neprostřelil.  V 17. minutě jsme se již dočkali prvního gólu. Lukáš Uršic si navedl balón ze strany do středu hřiště a svou slabší nohou z 22 metrů krásně trefil růžek branky. Výstavní gól znamenal naše vedení - 1:0. Ve 23. minutě se probojoval do vápna Petr Florian a byl zastaven pouze za cenu pokutového kopu. Kuba Horák bohužel penaltu neproměnil. Hned z protiútoku se po pravé straně prohnal hostující Urban a prostřelil Tomáše. Nejotřepanější fotbalové klišé "nedáš, dostaneš" bylo naplněno - 1:1. Ve 33. minutě jsme dostali druhou branku, opět rychlým breakem přes pravou stranu - 1:2. Do konce poločasu pak už ke změně skóre i přes naši snahu nedošlo.
 
Do druhého poločasu nastoupili Popovice s jasným záměrem co nejvíce zahustit střed pole a pokud možno zachovávat obranný blok na své polovině. Nutno říct, že přes tento obranný val jsme se jen obtížně prosazovali. Popovice se dopředu vůbec nehnali, ojedinělé rychlé kontry jsme zvládli eliminovat, ale v útočné fázi se nám nevedlo. V 62. minutě se dostal k ojedinělé šanci Petr Florian, ale z blízka brankáře nepropálil. V posledních deseti minutách nás dvakrát podržel Tomáš Malý, když skvělými zákroky chytil tutové šance hostů. V 95.minutě jsme kopali přímý volný kop, poslali jsem do vápna téměř všechny hráče. Petr Florian poslal nadýchaný míč do vápna a Kuba Horák hlavou srovnal na 2:2. Bohužel hned po rozehrání se míč dostal k Tomášovi Malému, ten rozehrál pouze na krátko na Kamila Krejcárka, který posunul na střed hřiště, kde jsme bohužel míč ztratili. Hosté podnikli poslední útok středem a ke zděšení všech vstřelili vítěznou branku - 2:3.
 
Ze zápasu, kde jsme především v prvním poločase byli lepším týmem, jsme si neodnesli ani bod. Bohužel je nutné konstatovat, že jsme přišli o zasloužený bod. Ohromná nekoncentrovanost a bohorovnost v závěru se nám hrubě nevyplatila. Nezbývá než se z toho poučí pro příště, utkání nekončí naší brankou v 95. minutě, ale je nutné se dále soustředit. V takovém okamžiku měl jít míč co nejdále od naší branky, to je holý fakt. Příští týden hrajeme další těžké utkání v Libži. Zde bude nutné vyhrát, abychom udrželi kontakt se špičkou tabulky.
 
Kamil Krejcárek
PZLU0807
 

OWSR3345

 
 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci