Fotbalisté uzavřeli podzim výhrou ve Velíši

Sokol Velíš - Sokol Ostředek 3:4 (1:3)

branky: Horák 2, Florián, Měchura

sestava: Malý - Krejcárek, Štěch J., Dytrich, Müller - Novák, Florián, Měchura, Hanibal (78. Klus) - Špalek, Horák


Poslední zápas podzimní části sezóny nás čekal v neoblíbené Velíši. Na první pohled by se mohlo zdát, že sezónu nemůžeme zakončit s lehčím protivníkem (soupeři patří poslední místo tabulky), především pokud jsme si vzpomněli na rekordní kanonádu právě proti Velíši ve čtvrtfinále poháru v poměru 14:1 z konce září. Pravdou však je, že místní hřiště, které je do kopce snad z každého místa, vůbec našemu fotbalu nesvědčí. Naopak domácí mají ve svém domácím prostředí nacvičenou hru, ze které mohou  profitovat a překvapit protivníka. Neměli jsme tak určitě nic jisté.

Sestava v posledním zápase sezóny vypadala slušně a díky širokému kádru jsme si poradili i s několika absencemi. Stále jsme museli postrádat Milana Škvora, který pro zánět achilovky ukončil sezónu již v minulém týdnu. Museli jsme se obejít i bez Zdeňka Nepraše (bolavá záda), Edy Sidora (odjel domů na Ukrajinu) a Jardy Rezka (maturitní ples). Naopak po jednozápasové pauze zaviněné svalovým zranění se vrátil Ondra Hanibal. Na stoperu začal Honza Štech, před ním pak hráli Kamil Krejcárek, Tomáš Dytrich a Jenda Muller. Ve středu zálohy nastoupili klasicky Petr Florián a Zdenda Měchura. Napravo začal od začátku dorostenec Martin Novák a nalevo pak netradičně Ondra Hanibal. V útoku jsme opět spoléhali na stabilní duo - Eda Špalek a Kuba Horák. 
 
Hned od úvodního hvizdu nám domácí začali ukazovat, jak se asi bude zápas celých 90 minut odvíjet. Od první minuty začali nakopávat dlouhé míče na naše stopery ve snaze, že něco přeci jen propadne na rozběhnuté útočníky. Ve středu pole pak předváděli antifotbal plný soubojů, tvrdých zákroků a kopání míče do všech směrů. Náznak kombinace tam nebyl a z naší strany bohužel trvalo velmi dlouho než jsme se s tím vypořádali. Už v 8. minutě jsme po ojedinělé smysluplné akci domácích inkasovali po hlavičce Ivanova. Naštěstí hned ve 12. minutě se nám podařilo srovnat. Rohový kop Martina Nováka našel hlavu Petra Floriána a ten zamířil přesně - 1:1. Po další zbytek poločasu jsme měli problém se dostat do tempa a přihrát si víckrát za sebou. Pokusy překvapit soupeře dlouhým nákopem za obranu bohužel končily přetaženými pasy, které sbíral domácí brankář. Finální kvalitní přihrávku se nám dát nepodařilo. Až ve 36. minutě se nám podařila kloudná akce a hned skončila brankou. Centr Ondry Hanibala posunul nezištně ve vápně Martin Novák na nabíhajícího Kamila Krejcárka a ten z první vrátil před bránu, kde zakončoval z blízka Kuba Horák - 1:2. Hned o tři minuty později se po přihrávce od Edy Špalka pokoušel o centr z pravé strany Zdenda Měchura a ten k překvapení všech skončil za zády domácího brankáře - 1:3. To byl také výsledek poločasu.
 
V druhé půli jsme chtěli především neinkasovat a pokud možno přidat další branky a tím se uklidnit. Bohužel destruktivní hra domácích s kopáním veškerých míčů co nejdále od vlastní branky nabírala na obrátkách. Po jedné takové "akci" se dostal ke střele z vápna Švec a Tomáš Malý zřejmě ještě teď netuší, jak mu plazící se míč mohl projet mezi nohama do branky - 2:3. Záhy jsme mohli naše vedení znovu navýšit na dva góly, když se po faulu na Kubu Horáka zahrávala penalta. Eda Špalek ale bohužel přestřelil. Dočkali jsme se tak až v 76. minutě. Kuba Horák se trefil podruhé v zápase a pojistil si tak vítězství v Ostředecké zlaté kopačce 2021. Domácím se podařilo už jen v závěru po další velmi šťastné akci snížit na 3:4. A tak jsme si z i Velíše odvezli 3 body a zakončili tak nakonec vcelku úspěšný podzim.
 
Ano, i přes katastrofální začátek sezóny je možné v celkovém kontextu považovat podzim za úspěšný. Páté místo v tabulce dává příslib do jarní sezóny prát se o příčky nejvyšší a pokud se nám povede zimní příprava není nemožné se měřit i s těmi nejlepšími. Všichni hráči si tedy zaslouží poděkování za účinkování v podzimní části sezóny. Speciální poděkování pak patří Tomáši Dytrichovi, který nejspíš odehrál v ostředeckém dresu poslední zápas. Tomáš projevil zájem vrátit se do mateřské Sázavy a zahrát si s oběma svými syny v jednom týmu. V tomto jeho bohulibém přání je možné jej jen podpořit. Tomáši, myslím, že mluvím za všechny kluky, když napíšu, že bylo ctí s Tebou hrát a byla radost mít Tě v kabině. Budeš nám tam chybět. Díky!
 
Kamil Krejcárek

Tabulka III.B třídy po podzimu 2021

tab A podzim 2021

 
 
 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci