Fotbalisté konečně zabrali, Kondraci nastříleli devět gólů

Sokol Kondrac B - Sokol Ostředek  1:9  (1:3)

branky: Špalek 3, Horák 2, Škvor M., Florián, Sidor, Rezek

sestava: Škvor J. - Krejcárek, Škvor M., Štěch J., Dytrich (68. Rezek)  - Procházka (30.Sidor), Měchura, Florián, Nerad F. - Horák, Špalek


Poslední místo v tabulce, jeden bod. Situace před pátým zápasem sezóny nebyla veselá, na druhé straně jsme věděli, že v Kondraci hrajeme s místním B-týmem předzápasem A-týmu a že by tedy sestava soupeře neměla být posílena o lepší hráče. Středeční velmi dobrý výkon v poháru byl také nadějí pro tento zápas.

Trenér před zápasem vyzdvihl výkon z pohárového zápasu s Chotýšany a i z toho důvodu nebylo v sestavě mnoho změn vyjma vynucených. Na stoperu se skvěle uvedl Honza Štěch, a proto mu tento post zůstal i do zápasu s Kondrací. Kamil Krejcárek se pak přesunul na pravého beka. Milan Škvor na předstoperu a Tomáš Dytrich na levém beku hráli stejně jako ve středu. Ve středu zálohy nastoupil Flori spolu s univerzálem Zdendou Měchurou.  Na pravém straně zálohy začal Borina sám, ale pouze proto, aby byl záhy vystřídán opozdilcem Edou Sidorem. Na levé straně zálohy pak začal Fanda Nerad. Kuba Horák s Edou Špalkem už patří neodmyslitelně do našeho útoku a při jejich stoprocentní docházce ani jiné volby není.
 
V Kondraci nás čekalo výborně připravené hřiště s krásně střiženým trávníkem. Začátek utkání patřil nám. Dva kolmé pasy od Kamila Krejcárka v krátkém sledu našly rozběhnutého Kubu Horáka, jeho zpětné přihrávky, ale nemířily přesně. Ve 12. minutě pak Kuba Horák postupoval sám na brankáře od středu hřiště, bohužel se mu nepovedla klička a jeho střela v pádu byla zblokována. Ve 13. minutě prakticky hned z protiútoku jsme pak inkasovali. Lehká nedomluva v naší obraně a domácí Rakáš mohl z hranice vápna zamířit přesně k tyči - 1:0. Vedení ale domácí neudrželi dlouho. V 15.minutě vracel Milan Škvor do vápna míč z přetaženého rohu a s pomocí teče domácího hráče zapadl míč do branky - 1:1. Pak jsem chvíli nechali hrát kvůli vlastní pasivitě soupeře, nakopávané míče na naše útočníky se úplně minuly účinkem. Až ve 33. minutě vymyslel Petr Florian "českou uličku" na Edu Špalka a ten poslal míč podél brankáře domácích do sítě. Velmi jednoduchá akce přinesla své ovoce - 1:2. Ve 40. minutě jsme pak vedli již o dvě branky. Petr Florian se postavil k přímému volnému kopu a nádhernou střelou přes zeď nedal brankáři šanci - 1:3. Do kabin jsme tak mohli jít spokojení. 
 
V druhém poločase se hrálo prakticky na jednu branku. Zjednodušili jsme hru, starší kádr Kondrace jsme rozebrali svým pohybem a krátkými přihrávkami po zemi. Bylo jasné, že postupně budeme vedení navyšovat.  Ve 48. minutě se trefil Eda Špalek. V 62. minutě navýšil na 5:2 z našeho pohledu krásnou střelou k tyči Eda Sidor. V 67.minutě zkompletoval hattrick Eda Špalek, když se krásně trefil hlavou po centru. Dva góly dal také Kuba Horák. Jednou zasunul i mladý Jarda Rezek. Utkání tak nakonec skončilo debaklem domácích v poměru 1:9.
 
Věřme, že jsme se utkáním v Kondraci konečně trochu psychicky zotavili a přesvědčili jsme se, že fotbal hrát umíme. V sobotu nás na domácím hřišti čeká nyní již poslední Načeradec, musíme brát tři body. Nic jiného nemůže připadat v úvahu.
 
Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci